Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 20 July, 20:01

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 03:00

För lång väg till soptunnan för hemtjänsten - soporna samlas på hög hos fadernEn anhörig har drivit frågan mot kommunen gällande den obefintliga sophämtningen hemma hos fadern i över ett års tid. Hon beskriver situationen hos sin far som en sanitär olägenhet..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För lång, vägtill , soptunnanför , hemtjänsten, soporna, samlas, på hög hos fadern
Skånskan - 11 timmar sedan

Hon vill ge en annan bild av hemtjänsten

Blentarp De vårdar våra äldre, hjälper dem med mediciner, dusch, påklädning, mat och städning – och umgås också när vi anhöriga inte kan vara där.
Men de får ta mycket skit i media och av anhöriga när resurser saknas eller när något går fel.
Vi skuggar undersköterskan Åsa Persson som jobbar i kommunens hemtjänst i Blentarp som trots detta inte kan tänka sig ett bättre jobb.

SVT - 12 timmar sedan

Hemtjänsten glömde bort äldre kvinna – låg på golvet i ett dygn

En äldre kvinna glömdes bort av hemtjänsten i centrala Huddinge och låg på golvet i ett dygn innan personalen gick in med nyckel. Nu har verksamheten anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. I Huddinge arbetar hemtjänsten aktivt med sådana här utredningar..

SVT - 12 timmar sedan

Allt färre missförhållanden inom hemtjänsten anmäls

Färre missförhållanden inom hemtjänsten har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg de senaste åren. Verksamheterna blir bättre på att göra ordentliga utredningar..

News55 - 09 sep 15 kl. 16:53

Hemtjänsten går på kryckor

Sveriges Television:s Uppdrag Granskning visar att personalen inom hemtjänsten har stora problem. Enligt Socialstyrelsen är många inom hemtjänsten stressade, känner sig underbemannade trots många vikarier och hoppas att de inte glömt någon vårdtagare under dagen. Barbara Holsbeck bor i Göteborg och hon vet aldrig vem det är som ringer på dörren från hemtjänsten.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 15:20

Hemtjänsten avslöjade falsk hemtjänst

MALMÖ Bedragarna lurade sig in till den 96-årige mannen och utgav sig komma från hemtjänsten.
Då knackade först mannens dotter och sedan den riktiga hemtjänsten på lägenhetsdörren.Det var vid 17-tiden på onsdagskvällen som det knackade på hos den 96-årige mannen på Lektorsgången i Malmö.

BT - 13 dec 12 kl. 13:03

Borås mörkar om hemtjänsten

I Borås gäller lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Grundidén är att utförarna ska konkurrera med kvalitet. Kommunens schablontider och ersättningsmodell underminerar möjligheterna till bra kvalitet i hemtjänsten, skriver Sven-Åke Johansson.

BT - 08 maj 14 kl. 08:12

Sämre jobba i hemtjänsten

Arbetsmiljön i hemtjänsten är avsevärt sämre än i teknisk förvaltning. En jämförelse Arbetsmiljöverket har gjort i 59 av landets kommuner visar på stora skillnader i arbetsmiljön mellan kvinnodominerade yrken och mansdominerande dito. Tranemo har varit en av de kommuner där inspektioner har utförts och utgör inget undantag.

Skånskan - 09 okt 16 kl. 10:00

Kalles tax i vägen när hemtjänsten kommer

Skåne Inget har blivit bättre. Så sammanfattar i korthet Karl Erik Nilsson, 89, sin bedömning av hemtjänsten.– Lite empati hade inte skadat, säger han till Norra Skåne.

Kristianstadsbladet - 19 sep 12 kl. 07:00

Hemtjänsten fick prova på framtidens fordon

Foto: Tommy Svensson
Elcyklar kan vara en del av framtiden inom hemtjänsten i Bromölla. Under två dagar får personalen prova fordonen.
Vid en första anblick ser det ut som en helt vanlig cykel.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:16

Vi individanpassar hemtjänsten

Varken kvalitet eller effektivitet är bättre i de kommuner som infört valfrihetssystem inom socialtjänsten. Ändå anser rege­ringens utredare att lagen bör ändras så att det blir obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda äldre möjlighet att välja mellan olika utförare av hemtjänst, skriver Mikael Jeansson (S), Urshult. Valfrihet används bland borgerliga partier som begrepp för kvalitet.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Högt tryck med Sean Banan på scen

På Barnens festival var det konsertstämning när en fulladdad Sean Banan fick publiken att skaka rumpa och dansa sig svettig i solgasset. .

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Trafik: ko orsakade trafikstörningar på E22

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Meijer och Young och visade vägen - nytt banrekord

Att hitta ny swimrun-partner är en sport i sig. Att ta sig runt 22 kilometer i vatten och på land är en annan. Kenny Meijer och Johanna Froode vet hur man lyckas med både och.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kändisdesign i ny butik

Butiken fylldes snabbt och en uppsättning muggar var slutsålda redan efter femton minuter. Emily Palander som redan driver Salong Vacker tror på sin butik – med kända inredningsmärken..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Gamla ting får sitt pris

En ful fisk. Porslin från Kina och ett hänglås, det var några av dem par ting publiken hade med sig när de fick möjlighet att träffa antikexperten Peder Lamm..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Lokalt kafé hyr ut – gick inte att driva helt själv

Det är inte helt lätt att driva ett kafé helt själv. Nu kommer Café Kapellet att hyras till nya hyresgäster. .

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Konditori med syriska specialiteter har öppnat i stan

Nytt konditori har öppnat i Karlskrona. Fokus ligger på syriska specialiteter, men även en hel del tårtor och bröd..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Akutsjukvård eller byråkrati?

Med obegriplighetens envishet har stängningen av akuten i Karlshamn försvarats av landstingets (nu region Blekinge) tidigare makthavare - och en återöppning förhindrats. Vallöften sveks, och Socialstyrelsen åberopades felaktigt som skäl till stängningen, vilken sedan har drabbat invånarna i hela västra Blekinge och försvårat tillgängligheten till snabb och effektiv vård. .

Blekinge Läns tidning - 7 timmar sedan

De ska bygga skola i Colombia – firar Colombias nationaldag

En skola i Karlskronas namn ska byggas i Colombias regnskog. Under fredagen firas Colombias nationaldag i Hoglands park samtidigt som man samlar in pengar för byggandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.