Dagen > Kultur

Saturday, 20 July, 19:48

Dagen - 10 jul 19 kl. 16:13

Ingen tystnad i abortfråganVår uppgift är att vara en mötesplats för reflektion och samarbete, inte minst i angelägna frågor som berör teologi och tillämpningen av mänskliga rättigheter, skriver företrädare för Svenska missionsrådet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen tystnadi , abortfrågan
Kristianstadsbladet - 07 okt 12 kl. 13:20

Abortfrågan het inför valet i USA

Abortfrågan debatteras intensivt i presidentvalsrörelsen i USA. Men för läkaren Gabrielle Goodfrey handlar det om mer än politiska argument. I somras kastades hennes barn ut ur sin skola för att deras mor utför aborter.

Nyhetskanalen - 07 okt 12 kl. 11:43

Abortfrågan het i valrörelsen i USA

Abortfrågan är som vanligt het i valrörelsen i USA. Men för läkaren Gabrielle Goodfrey i Arizona handlar det om mer än politiska argument. I somras kastades hennes barn ut ur sin skola för att deras mor utför aborter.

YLE - 08 nov 18 kl. 04:30

Abortfrågan seglar upp som politiskt slagträ också i Norden – Gudrun Schyman: "I den nationalistiska ideologin så har kvinnan en speciell roll – att leverera nya medborgare"

Internationellt finns det stora skillnader när det gäller kvinnors rätt att göra abort och på många håll är abortfrågan kontroversiell. Trots att abort har varit lagligt i de nordiska länderna sedan 1970-talet används abortfrågan med jämna mellanrum som politiskt slagträ också i Norden..

SVT - 22 maj 19 kl. 08:58

Sara Skyttedal och Ebba Busch Thor reagerar efter granskningen om hur Adaktusson röstat i abortfrågan

Både partiledaren Ebba Busch Thor och KD:s toppkandidat i EU-valet Sara Skyttedal reagerar i sociala medier efter DN:s granskning om hur Lars Adaktusson röstat i abortfrågan. – Vi tycker inte att aborträtten och abortfrågan ska lyftas upp på EU-nivå, säger Ebba Busch Thor på Instagram..

DN - 30 maj 19 kl. 06:58

SD-toppen Charlie Weimers: Bryssel ska inte befatta sig med abortfrågan

SD:s blivande EU-parlamentariker Charlie Weimers var tidigare stabschef hos KD-toppen Lars Adaktusson som mött hård kritik för hur han röstat i abortfrågan. I sak håller han med sin tidigare chef om att EU inte ska lägga sig i.  – Bryssel ska inte befatta sig med abortfrågan, säger Weimers..

Alliansfritt Sverige - 08 jan 14 kl. 14:21

Hökmark – get over it, ni vann ju abortfrågan!

Moderaten Gunnar Hökmark fortsätter att gnissla tänder över kvinnor som kämpar för mänskliga rättigheter och rätten till sin egen kropp. Det är den icke-lagstiftande rapporten om sexuella och reproduktiva rättigheter som Hökmark ännu inte lämnat bakom sig, trots att rapporten röstats bort av parlamentet (har tidigare skrivit om det här och här). I Blekinge Läns Tidning  talar han ut om sin syn på abort som en moralisk fråga och därför bör inte EU lägga sig i.

Världen Idag - 30 sep 13 kl. 00:00

?RFSU banaliserar abortfrågan?

"RFSU:s banaliserande av abortfrågan och föraktet för åsiktsmotståndare och de kvinnor som upplever sitt beslut om abort som något komplext eller svårt, visar mer än väl att det är dags att lyssna på fler röster när det gäller abort och andra frågor som har med samlevnad att göra", skriver Christian Kastö, Urban Klintenberg, Peder Teglund, Urban Gustavsson, Jonas Päivärinta och Egbert Schütte i Borås Tidning. I debattarikeln, som publicerades förra torsdagen, skriver de sex.

SR - 26 apr 15 kl. 17:37

Abortfrågan kan så split i Alliansen

Abortfrågan kan segla upp som ett nytt stridsämne inom borgerligheten. Nya KD-ledaren Ebba Busch Thor har upprepat kravet på en samvetsklausul. Men förslaget sågas av FP-ledaren Jan Björklund..

SR - 11 jul 17 kl. 07:38

Bistånd - organisationer i rävsax i abortfrågan

Sida drar in bistånd till organisationer som viker sig för USA:s krav om att inte jobba med abortfrågan..

SVT - 24 maj 18 kl. 09:56

”Stor polarisering i världen kring abortfrågan”

På fredag har Irland en folkomröstning om sin abortlagstiftning. Vinner ja-sidan går det vidare till parlamentet. Kristina Ljungros, före detta ordförande på RFSU, ger oss en överblick på hur det ser ut med abortfrågan i världen just nu..

BT - 18 apr 19 kl. 04:00

Abortfrågan drar mot ett svårt vägskäl

Abortfrågan har alltid varit föremål för meningsskiljaktigheter och en komplicerad debatt. Den lär inte bli lättare i framtiden..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 4 timmar sedan

”Den som är rasist är problemet”

Religion beskrivs ofta som ett problem, inte minst när det handlar om så kallade utsatta områden. Dagen besökte Stockholmsförorten Skärholmen för att höra vad de religiösa själva säger..

Dagen - 8 timmar sedan

Bill Hybels vill inte delta i försoningsprocessen

Under de senaste sex månaderna har äldstekåren i Willow Creek sökt upp och samtalat med människor som berörts av missförhållandena kring Bill Hybels. Även Hybels själv har kontaktats, men har valt att tacka nej till dialog..

Dagen - Igår: 15:20

Stor bredd ryms inom SEK

Sveriges ekumeniska kvinnoråd är en bred organisation där medlemmar och medlemsorganisationer har olika åsikter och teologiska tolkningar, skriver styrelsen för SEK...

Dagen - Igår: 15:20

Meningslöst träta och leta fel hos varandra

Vi måste tillbaka till kärnan i evangeliet, det glada budskapet. Och det finns ingen glädje i att träta och leta fel hos varandra i all oändlighet..

Dagen - Igår: 11:57

Svenska kyrkan uppmanar EU: Skapa lagliga vägar för migration

Svenska kyrkan uppmanar justitieminister Morgan Johansson (S) och hans ministerkollegor i EU att omvärdera de senaste årens migrationspolitik..

Dagen - Igår: 11:07

Nya rön om bibliskt folkslag

Filistéerna tros härstamma från Sydeuropa.

Dagen - Igår: 11:01

Vi behöver ett sunt perspektiv på oss själva

Daniel Ringdahl skriver utifrån söndagens bibeltexter.

Dagen - Igår: 11:00

Här är jag, sänd mig!

På söndag är det apostladagen. Kyrkoårets tema är sänd mig..

Dagen - Igår: 10:31

”All Clear” för cancersjuke predikanten

Författaren och predikanten Joni Eareckson Tada har sedan november vårdats för sviterna efter en bröstcancerbehandling. Läkarens ord "allt är borta"..

Dagen - I förrgår: 14:45

Ta existentiell hälsa på allvar!

Nobelpris till forskningen som ser till kropp, själ och ande, skriver Joakim Hagerius..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.