Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 July, 01:13

Expressen - 11 jul 19 kl. 02:38

Iranska skepp försökte överta brittisk oljetankerFem beväpnade skepp från Irans revolutionsgarde försökte på onsdagen tvinga en brittisk oljetanker att stanna på iranskt territorium, enligt CNN.Skeppen drog sig tillbaka först efter en varning från ett brittiskt krigsfartyg i närheten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Irans, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iranska, skepp, försökte, överta, brittisk, oljetanker
YLE - 28 okt 13 kl. 13:33

"Iranska ambassaden utövade ingen påtryckning"

Irans ambassadör i Finland säger att ambassaden inte i något skede har krävt att en forskarrapport om Iran skulle tas bort från Försvarshögskolans webbplats. Ambassadör Seyed Rasoul Mousavi säger att han, då han besökte högskolan i fredags, endast hade akademiska synpunkter på artikeln som var skriven av forskaren Alan Salehzadeh, och som handlade om iranska kärnprogram och landets minoritetspolitik, bland annat. Artikeln drogs bort från Försvarshögskolans webbplats efter ambassadörens besök.

DN - 23 nov 14 kl. 19:11

Iranska som greps på volleybollmatch frisläppt

Brittisk-iranska Ghoncheh Ghavami, 25, greps i juni när hon försökte titta på en volleybollmatch för herrar i Teheran. Nu har hon släppts mot borgen, uppger hennes familj enligt BBC..

DN - 19 jul 19 kl. 20:07

Iranska revolutionsgardet uppger att de konfiskerat en brittisk oljetanker

Det iranska revolutionsgardet uppger att en brittisk tanker konfiskerats av Iran, skriver nyhetsbyrån AFP. Tidigare meddelade det brittiska försvaret att de undersökte rapporter om att en brittisk tanker rörde sig mot iranskt territorium, rapporterar Reuters..

UT - 02 dec 14 kl. 07:19

Cyklar världen runtför en bättre världCykelaktivist besökte Ulricehamn

Han är ute på en ständigt pågående cykelturné för en bättre värld. Nyligen besökte han Ulricehamn för att informera om projektet We need trees. Just nu är Mohammad Tajeran i Sverige för att sprida information om projektet.

YA - 13 jun 14 kl. 06:30

Ett skepp kommer lastat med politiker

Foto: Cecilia Billgren
Folkemødet på Bornholm lockar rekordmånga. Färjan har inte plats för alla besökare och inför risken att bli akterseglade tog sig de sydostskånska politikerna över till solskensön i en inhyrd fiskebåt.
Politikerna i sydöstra Skåne föredrar det danska Folkemødet på Bornholm framför den svenska motsvarigheten i Almedalen.

Hela Gotland - 11 dec 15 kl. 17:02

Ministern om vården: "Inget sjunkande skepp"

På fredagen besökte ministern Gabriel Wikström Gotland för att diskutera den gotländska sjukvården..

DI - 05 jun 17 kl. 14:12

Tysklands tredje största rederi –ett sjunkande skepp

Tysklands tredje största rederi Rickmer Holding ansökte i fredags om konkursskydd efter att en av långivarna backat på ett tidigare löfte om att omstrukturera skulderna. Det skriver Wall Street Journal. .

Sydsvenskan - 25 maj 18 kl. 00:42

Man borta efter att ha fallit från skepp

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22. – Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insats.

Kristianstadsbladet - 25 maj 18 kl. 03:59

Man borta efter att ha fallit från skepp

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22. - Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insatsen.

YA - 25 maj 18 kl. 03:59

Man borta efter att ha fallit från skepp

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22. - Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insatsen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Viltolycka på E22 – rådjur påkört

Under måndagskvällen blev ett rådjur påkört på E22 sydväst om Norje i Sölvesborgs kommun.Inga personer ska ha blivit skadade vid olyckan, men rådjuret utgör ett trafikhinder på plats. .

Expressen - 3 timmar sedan

Värmebölja på väg: ”Upp till 30 grader”

Packa ner jackan och släng långbyxorna. Nu kommer riktigt varmt väder.– Det kan bli värmebölja med start på onsdag, säger Stig-Arild Fagerli, på väderinstitutet StormGeo..

Expressen - 3 timmar sedan

Mänskliga kvarlevor hittade vid badstrand

Mänskliga kvarlevor har hittats vid en badstrand i Robertsfors, Västerbotten.Stranden är avspärrad för polisutredning..

Expressen - 4 timmar sedan

Polisen varnar för falska 500-sedlar

Under helgen kom flera anmälningar in om att någon betalat med falska 500-sedlar i Malmö.Polisen har sett en ökad aktivitet inom penningförfalskning och varnar nu för sedlar som verkar misstänkta.– Vi har sett viss skill­nad på se­dlarna.

Expressen - 4 timmar sedan

Bilbomb skadar tre personer på fransk militärbas i Mali

En bilbomb har skadat tre personer på den franska militärbasen i Mali, rapporterar AFP. .

Expressen - 5 timmar sedan

Äldre kvinnan misshandlade person – greps av polis

En kvinna i 60-årsåldern misshandlade en person och hotade flera andra.Händelsen inträffade i Värnamo på måndagen och kvinnan har blivit gripen..

Expressen - 5 timmar sedan

Familjen övergav drottningen under fina sommartraditionen

Under många år har den danska kungafamiljen samlats på Gråsten slott för att fira sommaren och ta en familjebild.Men i år lämnades drottning Margrethe nästan ensam, ingen av hennes söner dök upp och inte heller några barnbarn. – Det är av stor betydelse att prins Henrik inte finns med längre.

Expressen - 5 timmar sedan

Hemtjänsten schemalagde en minut för duschning

Hemtjänstpersonalen i Göteborg fick en minut på sig att duscha en kvinna med svåra inkontinensproblem.Trots att personalen drog över tiden hann de inte med duschen innan de tvingades gå vidare.– Det har blivit fel, säger sektorschefen Annika Ljungh i stadsdelen Örgryte-Härlanda..

Expressen - 5 timmar sedan

Trump i ny attack mot kongresskvinnorna: ”De är rasistiska bråkstakar”

Ordkriget mellan Donald Trump och de fyra demokratiska kvinnliga kongressledamöter fortsätter.På sociala medier går den amerikanska presidenten till en ny attack. ”Kvartetten är en väldigt rasistisk grupp bråkstakar som är unga, oerfarna och inte särskilt smarta”, skriver han på Twitter..

Expressen - 6 timmar sedan

Matildas strandbilder – efter svåra sjukdomen

En ljus påse på magen där bajset och pruttarna kommer. En helt normal sak – även på stranden. 23-åriga Matilda Ahdrian är en av de tusentals svenskar med stomi och vill peppa andra att våga synas, oavsett sjukdom.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.