Världen Idag > Nyheter

Saturday, 20 July, 19:44

Världen Idag - 11 jul 19 kl. 00:00

När vi lämnar över dömandet till Gud blir vi själva förlåtna och fria.Sak 7:8–10, Rom 14:11–14, Joh 8:1–11, Ps 62:2–9 Många av oss har, på mer eller mindre nära håll, sett vad som händer med en människa när den bittra roten av oförlåtelse och dömande får fäste i en människa. Den förblindar och fördummar. Den gör så vi tappar fokus från det vi egentligen vet är det rätta och faller in i att ursäkta ett felaktigt beteende för att någon annan gjort, eller kanske gjort eller sagt eller tänkt, fel gentemot oss. Jesus säger, döm inte. När Jesus säger ”döm inte”, och lär oss att be ”förlåt oss våra skulder såsom vi också förlåter dem som står i skuld till oss”, vet han naturligtvis att vi faktiskt ibland är eller har blivit på riktigt utsatta.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Många, Jesus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När vi lämnaröver , dömandettill , Gudblir vi , själva förlåtna och fria

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 7 timmar sedan

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna kvar en enda”, skriver han i ett inlägg som hyllas av framstående muslimer i USA..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson, generalsekreterare, SverigesMuseer.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Politiska experiment – förödande för familjer

Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så stora att naturen inte längre kan ”reparera sig själv” utan kollapsar. På samma sätt kan kortsiktiga lösningar som berör basala villkor för människors liv blir ödesdigra.

Världen Idag - Igår: 15:52

Ännu en Hamas-son lämnar organisationen

Suheib Yousef, en av sönerna till Hamas medgrundare Shejk Hassan Yousef, lämnar nu organisationen och avslöjar korruption bland ledarna i Turkiet. 2017 skrev Världen idag om hur hans bror, som också lämnat Hamas, utmanade det palestinska styret i FN..

Världen Idag - Igår: 15:53

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom när passagerarfärjan förliste på Östersjön..

Världen Idag - Igår: 09:00

Historiens första BeachKonfa

En unik bild! Den första beachvolleykonfirmationen gick av stapeln på Bödagården på Öland söndagen den 7 juli. Då konfirmerades tio ungdomar som har fått kombinera sitt stora intresse beachvolley med konfa-läsning..

Världen Idag - Igår: 07:58

Golan lockar turister och investerare

I skuggan av Syrienkriget har turismen till Golanhöjderna ökat, och efter USA:s erkännande vill nu tunga investerare etablera sig i området. Världen idag har besökt ett av världens mest omtalade regioner och mötte en befolkning som är mer upptagen av vardagliga rutiner än om världspolitikens förvecklingar..

Världen Idag - I förrgår: 15:09

Abortvägrare nekas jobb på kvinnoklinik

Arbetssökande till kvinnokliniken i Karlskrona måste medverka vid aborter, annars erbjuds ingen anställning, rapporterar P4 Blekinge. Detta får hård kritik från Skandinaviska människorättsjuristerna. – Det är väldigt anmärkningsvärt att man vågar göra så, säger Ruth Nordström, chefsjurist för Skandinaviska människorättsjuristerna..

Världen Idag - I förrgår: 13:57

Facebook blockerar prolife-budskap

Inför att Irland 2018 skulle rösta om att liberalisera landets abortlag eller inte, valde Facebook att medvetet censurera annonser med budskap från abortmotståndare. Detta har Facebooks vd Mark Zuckerberg nu själv medgivit..

Världen Idag - I förrgår: 10:36

Mirakelkonferens där människor möter Gud

Linda Bergling, pastor i församlingen Arken i Kungsängen, känner glädje och förväntan över att Mirakelkonferensen är i gång. – Den är en fest, människor kommer hit för att möta Gud och bli helade, säger hon till Världen idag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.