Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 17 July, 12:23

Världen Idag - 11 jul 19 kl. 00:00

En strängare dom för ledarenAndligt ledarskap innebär att vara både lärare och förebild för den grupp man fått i uppgift att leda. En ledare har därför ett större ansvar än andra och kommer att dömas strängare av Gud, skriver Anethe Carlsson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Anethe Carlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En strängare, domför , ledaren
YLE - 26 jun 15 kl. 06:50

Våldtäkter: Helsingfors tingsrätt strängare än övriga landet

Domen i våldtäktsfallet i Mosabacka har kritiserats för att vara för mild. Trots det dömer tingsrätten i Helsingfors längre straff i våldtäktsfall än medeltalet i hela landet. Det här visar uppgifter från Statistikcentralen.

YLE - 17 aug 13 kl. 09:11

Det behövs strängare lagar mot könsdiskriminering

I Finland diskuteras knappt alls jämställdhetsfrågor. Många tror att könsdiskriminering inte förekommer eftersom vi placerar oss bra i många internationella jämförelser. Det finns ändå mycket att göra t.

YLE - 11 sep 14 kl. 14:17

Borde EU införa strängare sanktioner?

Är fler sanktioner från EU:s sida svaret på Rysslands åtgärder i östra Ukraina? Eller hotar sanktionerna att förvärra krisen? I vilken utsträckning kan Finland som exportberoende land stå bakom EU:s gemensamma sanktioner, om dessa står i strid med våra ekonomiska intressen?

YLE - 06 feb 13 kl. 07:22

Experter tror inte på strängare straff

EU-domare Allan Rosas' åsikt om sambandet mellan straffskala och brottslighet delas inte av alla juridiska experter. Rosas sade i går till Yle Nyheter att brottsligheten skulle minska om straffen för våldsbrott var strängare. Men Elina Pirjatanniemi, chef för institutet för mänskliga rättigheter vid Åbo akademi, säger att forskningen inte hittat några bevis för att skärpta straff har en avskräckande effekt.

YA - 16 jul 13 kl. 06:30

Strängare spritförbud upphävs av länsstyrelsen

Länsstyrelsen upphäver tills vidare Ystads kommuns strängare regler för alkoholförtäring utomhus. Dessutom behöver inte katter längre ha halsband när de är ute, något som krävs enligt de nya lokala ordningsföreskrifterna som klubbades av kommunfullmäktige i fjor.
Länsstyrelsen granskar dessutom de strängare reglerna för fyrverkerier som infördes samtidigt efter kommunfullmäktiges sammanträde i november i fjor.?

Expressen - 08 jun 17 kl. 21:27

Akilovs advokat: Ingen har haft det strängare i häktet

Ingen person har någonsin haft en strängare tillvaro i häktet än terrormisstänkte Rakhmat Akilov.  Det menar Johan Eriksson, en av den 39-årige uzbekens två försvarsadvokater. – Hans restriktioner är mycket strängare än man någonsin har att göra med, säger han..

YLE - 22 maj 18 kl. 06:53

HS-mätning: Finländarna efterlyser strängare straff för våld och sexualbrott

Finländarna vill att straffen blir strängare för våldsbrott och sexualbrott, visar en enkät i Helsingin Sanomat. Enligt den är tre av fyra för strängare straff..

YLE - 09 maj 16 kl. 15:18

Åklagaren kräver strängare dom åt äggsamlaren

Rättegången mot äggsamlaren från Närpes inleddes i Vasa hovrätt på måndag. Mannen som är i 30-årsåldern har under tjugo års tid samlat på sig tusentals fågelägg. Tingsrätten dömde honom för ett år sedan till ett års villkorligt fängelse, 250 000 euro i skadestånd och största delen av samlingen bruten till staten.

YLE - 21 apr 14 kl. 09:46

Strängare regler efterlyses för sportflygning

Myndigheterna efterlyser nu strängare regelverk för sportflygningen. På Trafiksäkerhetsverket säger direktör Pekka Henttu att hobbyn kräver alltför många dödsfall så det finns mycket att göra.
I fjol omkom sju människor och året innan sex – det är upprörande siffror säger Henttu.

YLE - 01 okt 16 kl. 13:19

Finlands asylpolitik strängare än övriga Nordens

43 procent av de asylbeslut som Finland fattar är negativa, visar statistik över fjolåret som den europeiska statistikcentralen Eurostat har tagit fram. Det här betyder att Finlands flyktingpolitik ligger på medelnivå inom EU om man ser till hur sträng den är. I EU-länderna i genomsnitt är 48 procent av asylbesluten är negativa.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Frikyrkomusik blir dokumentär i SVT

SVT planerar just nu en dokumentär om svensk frikyrkomusik, som ska sändas under nästa år. Producenten Ann-Sofie Carringer vill bland annat spegla det faktum att så många duktiga musiker har frikyrkobakgrund. – Frikyrkan har genom åren varit en viktig bas för det svenska musiklivet, anser hon..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Hårdare regler för religiösa skolverksamheter

Nya, skärpta regler är att vänta för de religiösa friskolorna. Regeringens utredare Lars Arrhenius är beredd att föreslå tuffare tillståndsprövning – en prövning som även ska omfatta de cirka 200 religiösa förskolorna..

Världen Idag - 3 timmar sedan

”Utan Jesus kan jag inte leva”

Vissa människor är med om mer omvälvande saker i livet än andra. Ingrid Bolfing-Munzel bär på en otrolig livsberättelse, och trots att 75 år snart hunnit passera lever de dramatiska händelserna från barndomen kvar som en oavbruten minneskedja inom henne..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Gud och gemenskap på Vineyard Summer Camp

Några veckor efter Pingströrelsens stora sommarkonferens har människor åter sökt sig till Västergötland och Nyhem för att möta såväl Gud som medmänniskor. Vineyard Nordic Summer Camp är i gång på Nyhem och årets tema är det engelska ordet ”Wonder”. Visionen är att öka längtan efter att upptäcka hur vacker och fantastisk Jesus är..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Kebnekaise kan få bajamaja på toppen

Ett dass med utsikt – kanske kan det bli verklighet på Kebnekaises topp, rapporterar SVT Norrbotten..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Hajar redo att simma fria i Gullmarsfjorden

Den upp till en meter långa krabaten är fridlyst i Sverige och lever vid bottnar på 30 till 400 meters djup. Nu har ytterligare fem småfläckiga rödhajar släppts ut i Gullmarsfjorden i Lysekil..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna att klimat och miljö var de viktigaste frågorna.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Premiärministern gästade Hillsong

Australiens nyvalda premiärminister Scott Morrison var celeber gäst under Hillsongs årliga konferens i Sydney förra veckan. Han bad för nationen och betonade vikten av att kyrkan sträcker sig ut till människor med Jesu kärlek..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Umeborna delade sin sorg i den öppna kyrkan

Dagen efter den svåra flygolyckan sökte sig umeborna till kyrkan för att dela sin sorg. – Folk fick gråta, man fick tända ljus, och man fick vara den man behövde vara, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Relationsexpert: Välj varandra varje dag

Som att köra i samma hastighet oavsett trafik och sedan räkna med att komma fram helskinnad. Den liknelsen använder Marie Nylén Utbult för att beskriva faran i att låta sitt förhållande gå på autopilot och ta varandra för givet. – Du får inte tid för din relation, du måste ta den, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.