Världen Idag > Nyheter

Saturday, 20 July, 13:25

Världen Idag - 11 jul 19 kl. 00:00

Iran skrämmer och hotar – och risken för krig ökarIsrael kämpade länge emot kärnavtalet mellan världssamfundet och Iran. Man menade att världen var naiv om man litade på mullorna i Iran, att det inte fanns någon kontroll över att Iran följde avtalet, och att avtalet i sig medgav sådana undantag att avtalet i praktiken skulle sakna betydelse. Däremot skulle Iran vinna genom att handel med väst skulle öppnas upp och man åter skulle kunna sälja sin olja. Och väst hoppades på gynnsam handel med Iran, inte minst Sverige. Vi minns väl alla det pinsamma besöket i Teheran i februari 2017, då Stefan Löfven och handelsminister Ann Linde bland annat träffade president Rouhani, Linde väl insvept i en slöja, liksom övriga kvinnor i delegationen.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Iran, Sverige, Teheran, Stefan Löfven, Ann Linde, Rouhani, Europas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iran, skrämmeroch , hotaroch , riskenför , krig, ökar
Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 09:00

Några moln skrämmer inte

Foto: Malin Palm
På stranden flockas badgäster och soldyrkare trots att molnen hotar vid horisonten. Sjuåriga Emma Bloom springer rakt ut i havet. ?

Kristianstadsbladet - 05 feb 13 kl. 11:00

Våldsamma videoklipp skrämmer mest


Barn upplever videodelningssajter som You Tube som det mest oroande på internet, visar en europeisk rapport. Risken för att stöta på avrättningar, djurmisshandel eller våldsporr skrämmer många unga.Drygt 9 000 barn och ungdomar, 9-16 år, i Sverige och 24 andra europeiska länder ingår i studien från EU Kids Online, som samordnas av Nordicom vid Göteborg universitet.

BT - 05 feb 13 kl. 11:15

Våld på YouTube skrämmer barn

Barn upplever videodelningssajter som You Tube som det mest oroande på internet, visar en europeisk rapport. Risken för att stöta på avrättningar, djurmisshandel eller våldsporr skrämmer många unga. Drygt 9 000 barn och ungdomar, 9?

Dagens PS - 30 mar 17 kl. 14:19

Det skrämmer Investors vd

Johan Forssell, vd för Wallenbergkontrollerade Investor, fruktar minskad frihandel mest, det skulle slå hårdast mot Investors välgång, säger han på kapitalmarknadsdagen till Nyhetsbyrån Direkt. ”Jag skulle säga att den största risken är geopolitisk, specifikt minskad frihandel och om länder blir protektionistiska. Det vore väldigt olyckligt för många av våra företag”.

BT - 02 sep 13 kl. 13:51

Förgiftningen av miljön skrämmer allra mest

Tyvärr blev det som man kunde ana med reaktionen mot Anders Anderssons (Naturskyddsföreningen Borås) smått naiva artikel om ?pågående global temperaturhöjning?. Intresset för det verkligt skrämmande problemet försvinner i dimmor kring irrelevanta temperaturer och klimatmodeller, vilket Sture Åström klargjorde med önskvärd tydlighet i sitt inlägg.

Nyheter 24 - 15 jan 14 kl. 09:33

"Djävulsbarnet" går till attack – är det här världens bästa prank?Skrämmer ihjäl kompis

USA. "Djävulsbebisen" ligger och gråter i vagnen när förbigående människor nyfiket tittar till den. Plötsligt ställer sig bebisen upp i vagnen och skrämmer ihjäl folk.

Eurosport - 30 maj 13 kl. 11:39

Fotboll - TV: Här skrämmer Ribéry fansen - fransosen låtsas vara skyltdocka

Bayern-stjärnan Franck Ribéry skrämmer säkert en och annan försvarare. Här skrämmer han folk som passerar förbi det skyltfönster där han står placerad..

YLE - 18 okt 16 kl. 14:15

Clowner skrämmer folk i Jakobstad

Den amerikanska trenden där människor i clownkostymer skrämmer folk har nått Österbotten. Clowner ska bland annat ha setts på Optimas parkeringsplats, i Gamla hamn, vid Bonäs skola och Länsinummen koulu i Jakobstad, skriver Pohjalainen. Christian Porthin som är rektor på Bonäs skola säger att ingen ur skolans personal sett några clowner.

Supermiljöbloggen - 12 nov 18 kl. 12:08

Framtidsscenarierna som skrämmer svenskarna mest

Klimatförändringar toppar listan över vilka framtidsscenarier som skrämmer svenskarna mest. I topp hamnar också krig, antibiotikaresistenta bakterier och miljöförstöring. Enligt en Novus-undersökning av P3-podden Dystopia är klimatförändringar det framtidsscenario som skrämmer svenska folket allra mest.

Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 16:31

Regnet skrämmer inte alla i Båstad


Ett regnigt Båstad skrämmer bort en del besökare, men de som väl är här verkar hitta på saker att göra trots de ihärdiga skyfallen. Nyheter24 visar upp vad som finns att göra i sommaridyllen ? istället för att ligga på playan.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna kvar en enda”, skriver han i ett inlägg som hyllas av framstående muslimer i USA..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson, generalsekreterare, SverigesMuseer.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Politiska experiment – förödande för familjer

Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så stora att naturen inte längre kan ”reparera sig själv” utan kollapsar. På samma sätt kan kortsiktiga lösningar som berör basala villkor för människors liv blir ödesdigra.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Ännu en Hamas-son lämnar organisationen

Suheib Yousef, en av sönerna till Hamas medgrundare Shejk Hassan Yousef, lämnar nu organisationen och avslöjar korruption bland ledarna i Turkiet. 2017 skrev Världen idag om hur hans bror, som också lämnat Hamas, utmanade det palestinska styret i FN..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom när passagerarfärjan förliste på Östersjön..

Världen Idag - Igår: 09:00

Historiens första BeachKonfa

En unik bild! Den första beachvolleykonfirmationen gick av stapeln på Bödagården på Öland söndagen den 7 juli. Då konfirmerades tio ungdomar som har fått kombinera sitt stora intresse beachvolley med konfa-läsning..

Världen Idag - Igår: 07:58

Golan lockar turister och investerare

I skuggan av Syrienkriget har turismen till Golanhöjderna ökat, och efter USA:s erkännande vill nu tunga investerare etablera sig i området. Världen idag har besökt ett av världens mest omtalade regioner och mötte en befolkning som är mer upptagen av vardagliga rutiner än om världspolitikens förvecklingar..

Världen Idag - Igår: 15:09

Abortvägrare nekas jobb på kvinnoklinik

Arbetssökande till kvinnokliniken i Karlskrona måste medverka vid aborter, annars erbjuds ingen anställning, rapporterar P4 Blekinge. Detta får hård kritik från Skandinaviska människorättsjuristerna. – Det är väldigt anmärkningsvärt att man vågar göra så, säger Ruth Nordström, chefsjurist för Skandinaviska människorättsjuristerna..

Världen Idag - Igår: 13:57

Facebook blockerar prolife-budskap

Inför att Irland 2018 skulle rösta om att liberalisera landets abortlag eller inte, valde Facebook att medvetet censurera annonser med budskap från abortmotståndare. Detta har Facebooks vd Mark Zuckerberg nu själv medgivit..

Världen Idag - I förrgår: 10:36

Mirakelkonferens där människor möter Gud

Linda Bergling, pastor i församlingen Arken i Kungsängen, känner glädje och förväntan över att Mirakelkonferensen är i gång. – Den är en fest, människor kommer hit för att möta Gud och bli helade, säger hon till Världen idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.