Världen Idag > Nyheter

Sunday, 21 July, 01:58

Världen Idag - 11 jul 19 kl. 00:00

Kristen tro är djupt personlig – och historiskI strömmen av upprörda inrikespolitiska röster kom det i veckan en nyhet av ett annat slag:  Arkeologer menar sig äntligen ha funnit staden Siklag!  På fjorton ställen i Gamla testamentet omnämns Siklag. Staden spelade en viktig roll framför allt i Davids liv. Innan han blev kung jagades han av Saul, den dåvarande kungen. För att rädda sitt liv lämnade David Israel och sökte asyl hos filistéerna och deras kung Akish.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Siklag, Gamla, Davids, Saul, David Israel, Akish, Sam, David, Josua

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristen, troär , djupt, personligoch , historisk
Dagen - 06 dec 11 kl. 03:00

Kunskapsbrist i kristen tro skäl till asylavslag

En afghansk asylsökande som konverterat till kristendomen i Sverige nekas asyl. Migrationsöverdomstolen ansåg att hans omvändelse inte ansågs genuin, och fallet kan nu användas som prejudikat i liknande fall.

Den afghanska mannen kom till Sverige 2006 och uppgav då att han sökte asyl på grund av en relation med en kvinna, och därmed var mordhotad.

Dagen - 13 apr 12 kl. 03:00

Tolgfors avgång och kristen tro

Vissa i och för sig fullt respektabla och för samhället nödvändiga och goda yrken och uppdrag kan vara svåra att kombinera med kristen tro. I Sverige toppas en lista över sådana yrken och uppdrag nog av jobbet som försvarsminister.När Sten Tolgfors (M) 29 mars avgick som försvarsminister gjorde han det med gråten i halsen och svarta ringar under ögonen, med härjat ansikte och glasartad blick.

Dagen - 24 maj 11 kl. 11:47

Kina vill främja kristen tro

- Det officiellt ateistiska Kina är förvånansvärt öppet för kristen tro, åtminstone delvis. Man ser sambandet mellan kristen tro och finansiell framgång. Det säger William Jeynes, Kinakännare och professor vid "California State University" i Long Beach.

Dagen - 19 apr 12 kl. 14:20

Breiviks version av kristen tro sågas

På onsdagen sa Anders Behring Breivik bland annat att han vill ha en mer militant kyrka. ? Kristen tro handlar om Jesus anda och Jesus medel.

Dagen - 24 apr 12 kl. 03:00

"Viktigt främja kristen tro i Sverige"

-Evangeliet är ett erbjudande för tänkande människor, sa William Lane Craig under helgens Apologia-konferens i Stockholm. Det är hög tid att kyrkan tar tillbaka initiativet, hävdade han. Och visar att det finns rationella bevis för tron.

Dagen - 03 maj 11 kl. 11:32

Kristen tro bra för hälsan

En ny rapport tyder på att människor som tror på Jesus lever ett hälsosammare - och längre - liv.

Kristen tro har hälsosamma effekter på människan. Tron gör att människan klarar sjukdom bättre, tillfrisknar snabbare och även skyddas från framtida sjukdomar.

Dagen - 24 jan 12 kl. 03:00

Kristen tro får inte vara blåögd

Det finns kristna som motsätter sig en restriktiv invandringspolitik utifrån argumentet att man som kristen ska bevisa vänlighet mot främlingen och att hjälpa människor i nöd. Detta argument är inte relevant till den invandringspolitik Sverige sedan länge för. En bråkdel av invandrarna är faktiskt flyktingar, och många kommer till Sverige hitlockade av ryktet om Sveriges generösa invandringspolitik.

Dagen - 03 maj 11 kl. 03:00

Kristen tro tål diskussion ? och svar finns

Den andliga kartan i Sverige ritas om på många sätt. Glädjande nog har en rad figurer som människor känner från tv, media och kulturliv kommit ut som frimodiga kristna bekännare under senare år. Lika glädjande är det att kristna från olika sammanhang finner varandra som kanske aldrig förr i Sverige.

Världen Idag - 03 dec 18 kl. 00:00

Kristen tro är grundad i historiska händelser

En tro på Gud är både meningsfull och förnuftig. Men det räcker inte för att bli kristen. En kristen tro förutsätter en tilltro till Bibeln och tron på Jesus som presenteras i Bibeln.

Dagen - 20 jan 11 kl. 03:00

Forskare: Vetenskap och kristen tro går utmärkt ihop

Bibliskt perspektiv på ekonomisk forskning? Det är fullt möjligt menar företagsekonom Jonas Fjertorp som lägger fram en avhandling vid Ekonomihögskolan på Lunds universitet på fredag.

- Vetenskap och kristen tro går utmärkt ihop, säger han.

Världen Idag - 11 aug 17 kl. 00:01

Försvara kristen tro

Kristen apologetik är en viktig fråga. Det handlar om att ge skäl för den kristna tron, och att kunna svara på frågor om invändningar och kritik mot kristen tro. Det behövs en stark kristen apologetisk röst i Sverige.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna kvar en enda”, skriver han i ett inlägg som hyllas av framstående muslimer i USA..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson, generalsekreterare, SverigesMuseer.

Världen Idag - Igår: 00:00

Politiska experiment – förödande för familjer

Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så stora att naturen inte längre kan ”reparera sig själv” utan kollapsar. På samma sätt kan kortsiktiga lösningar som berör basala villkor för människors liv blir ödesdigra.

Världen Idag - Igår: 15:52

Ännu en Hamas-son lämnar organisationen

Suheib Yousef, en av sönerna till Hamas medgrundare Shejk Hassan Yousef, lämnar nu organisationen och avslöjar korruption bland ledarna i Turkiet. 2017 skrev Världen idag om hur hans bror, som också lämnat Hamas, utmanade det palestinska styret i FN..

Världen Idag - Igår: 15:53

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom när passagerarfärjan förliste på Östersjön..

Världen Idag - Igår: 09:00

Historiens första BeachKonfa

En unik bild! Den första beachvolleykonfirmationen gick av stapeln på Bödagården på Öland söndagen den 7 juli. Då konfirmerades tio ungdomar som har fått kombinera sitt stora intresse beachvolley med konfa-läsning..

Världen Idag - Igår: 07:58

Golan lockar turister och investerare

I skuggan av Syrienkriget har turismen till Golanhöjderna ökat, och efter USA:s erkännande vill nu tunga investerare etablera sig i området. Världen idag har besökt ett av världens mest omtalade regioner och mötte en befolkning som är mer upptagen av vardagliga rutiner än om världspolitikens förvecklingar..

Världen Idag - I förrgår: 15:09

Abortvägrare nekas jobb på kvinnoklinik

Arbetssökande till kvinnokliniken i Karlskrona måste medverka vid aborter, annars erbjuds ingen anställning, rapporterar P4 Blekinge. Detta får hård kritik från Skandinaviska människorättsjuristerna. – Det är väldigt anmärkningsvärt att man vågar göra så, säger Ruth Nordström, chefsjurist för Skandinaviska människorättsjuristerna..

Världen Idag - I förrgår: 13:57

Facebook blockerar prolife-budskap

Inför att Irland 2018 skulle rösta om att liberalisera landets abortlag eller inte, valde Facebook att medvetet censurera annonser med budskap från abortmotståndare. Detta har Facebooks vd Mark Zuckerberg nu själv medgivit..

Världen Idag - I förrgår: 10:36

Mirakelkonferens där människor möter Gud

Linda Bergling, pastor i församlingen Arken i Kungsängen, känner glädje och förväntan över att Mirakelkonferensen är i gång. – Den är en fest, människor kommer hit för att möta Gud och bli helade, säger hon till Världen idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.