Kristianstadsbladet > Kultur

Saturday, 20 July, 10:09

Kristianstadsbladet - 11 jul 19 kl. 00:01

Hoppets giganter skapas ur järn och luftDen enes verk är fyllda av luft, den andres väger 2,5 ton. Båda är internationella konstnärer som slåss för lika rättigheter, medan de extrema olikheterna i deras konstnärliga alster får dessa att samspela på allvar. På fredag har svenske Michel Östlund och kanadensiske Max Streicher vernissage med utställningen ”Hoppets giganter” på Mårten Pers Källa, Brantevik..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Michel Östlund, Max Streicher, Hoppets, Mårten Pers Källa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppets, giganter, skapasur , järnoch , luft
YA - 11 jul 19 kl. 00:01

Hoppets giganter skapas ur järn och luft

Den enes verk är fyllda av luft, den andres väger 2,5 ton. Båda är internationella konstnärer som slåss för lika rättigheter, medan de extrema olikheterna i deras konstnärliga alster får dessa att samspela på allvar. På fredag har svenske Michel Östlund och kanadensiske Max Streicher vernissage med utställningen ”Hoppets giganter” på Mårten Pers Källa, Brantevik..

YLE - 29 apr 14 kl. 04:28

Hoppets stjärna förändrar attityder i Indien

Familjen är fattig, de bor trångt och smutsigt, barnen måste arbeta för att bidra till hushållskassan, speciellt flickorna. Tills de blir bortgifta, vilket sker tidigt. En del flickor måste gifta sig redan som 13-åringar.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 13 kl. 15:34

Hoppets sång

?Hoppets sång?På söndag (7/7) kl.

Expressen - 23 okt 11 kl. 23:15

Brand hotade hoppets stjärna

Ett branddrama utspelade sig i hjälporganisationen Hoppets stjärnas högkvarter i Kärrsjö utanför Örnsköldsvik natten mot söndagen. - Bagarstugan började brinna och elden hotade vår stora matsalsbyggnad intill, säger en skakad Lennart Eriksson, chef för Hoppets stjärna till Expressen.se..

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 04:36

Martina berättar hur du kan utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter

Martina Klingvall gick från en stor mobiloperatör till att starta uppstickaren Telness. I denna podcast får du lyssna om hur du går till väga när du vill utmana gamla sanningar och ta fighten med giganter. Precis som banktjänsterna för några år sedan utmanades av internetbankerna, vill Telness utmana de befintliga telecomjättarna, och erbjuda små- och medelstora företagare en smidigare mobillösning baserat på en digital självservice-plattform.

Dagen - 17 mar 11 kl. 03:00

Ett hoppets tecken

I marginalenDet är inte länge sedan församlingsgrundande sågs med misstro i svensk kristenhet. Ny församling ansågs som liktydigt med splittring - och var det allt för ofta. Denna låsning verkar frikyrkofolket nu ha kommit förbi.

Sydsvenskan - 09 maj 11 kl. 06:30

Hoppets triumf över historien

Joseph Stiglitz, Nobelpristagare i ekonomi till Alfred Nobels minne, går hårt åt finansmarknaden och politikerna i sin nya bok. Men vilken var hans egen roll i finanskraschen, undrar Johan Norberg. Fritt fall : de fria marknaderna och världsekonomin i kris.

Jönköpingsnytt - 23 maj 11 kl. 14:58

Håkan Juholt talade på Hoppets Torg

Under måndagen besökte Håkan Juholt för första gången Jönköping. Vid lunchtid höll han ett halvtimme långt torgtal på Hoppets torg..

Jönköpingsnytt - 13 jul 11 kl. 17:34

Befarade stök vid SD-möte på Hoppets torg

Ett tiotal poliser bevakade ett SDU-möte, Sverigedemokratisk ungdom, på Hoppets torg i Jönköping på onsdagen. Man befarade att det kunde bli stökigt på grund av förra årets händelse då ett av partiets torgmöten fick avbrytas..

Jönköpingsnytt - 28 jul 11 kl. 10:19

Ljusmanifestation på Hoppets Torg

På fredag anornas en ljusmanifestation på Hoppets Torg för att sörja och hedra offren vid terrordåden i Norge - och för att stå upp för demokratin..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 18:56

Månen – en stjärna på kulturhimlen

Den 20 juli är det femtio år sedan människan för första gången landade på månen. Den mytomspunna himlakroppen och rymdfararna som försökt nå den har länge varit superstjärnor inom kulturen..

Kristianstadsbladet - Igår: 12:00

Högläsningstips för semestern: Ha roligt!

Högläsningen för barn ökar generellt i Sverige. Men under semestrar och helger tar många föräldrar ledigt även från läsningen. Här är några tips för att öka läslusten..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:09

Bortglömda Nobelpristagare: Pearl S Buck

I höst tillkännages inte bara ett utan två Nobelpris i litteratur. Men kommer pristagarna att finnas kvar i det kollektiva minnet om 100 år? Här är Nobelpristagarna i litteratur som de flesta av oss har glömt bort..

Kristianstadsbladet - 16 jul 19 kl. 08:51

Efter Wanås - här kan du också skulpturvandra

När konstnären Lisa Abelsson öppnade Kronovalls slottsparks skulpturutställning för femte året var temat givet: Kärlek. .

Kristianstadsbladet - 15 jul 19 kl. 15:00

Krug gör läsaren försvarslös

En bok om en familjs historia under nazitiden, men den är berättad som inget annat, på ett sätt som gör läsaren helt försvarslös, anser Niclas Sennerteg..

Kristianstadsbladet - 13 jul 19 kl. 05:00

Märta Tikkanen: "Förstår inte hur jag orkade"

Åsa Moberg, Birgitta Stenberg och Märta Tikkanen – tre vänner som länge skrev brev till varandra. Nu har Märta Tikkanen samlat ett urval av sina brev till vännerna i brevbiografin "Måste försöka skri-". Oj vad jag har hävt ur mig till Åsa och Birgitta, säger hon till TT..

Kristianstadsbladet - 12 jul 19 kl. 11:31

En trio med känsliga svenska toner

På lördag avslutas årets Musik i Äppelriket. Man gör det smått, men storstilat då Södra Mellby kyrka få besök av en minst sagt välrenommerad trio i Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg. Vi frågade Lena Willemark ett par ting..

Kristianstadsbladet - 12 jul 19 kl. 06:00

Carolina Söderholm: ”Fabriken fortsätter sin fotohistoriska gärning”

Den stora konsthallen Fabriken i Bästekille har öppnat våra ögon för många fotografers verk. I sommar kommer turen till den berömde fotografen Hans Hammarskiöld och den något mindre kända fotografen Dag Hammarskjöld. Desto mer bekant som FN:s forne generalsekreterare.

Kristianstadsbladet - 10 jul 19 kl. 12:07

Sven-David Sandström om livets mening

Andligt, musikaliskt och intellektuellt sökande – den framlidne tonsättaren Sven-David Sandströms sista sommarprogram är här..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.