Barometern > Opinion

Friday, 19 July, 06:23

Barometern - 11 jul 19 kl. 00:06

Räddningsvärn att värnaRäddningsvärn har lagts ned och fasats ut under centralisering och professionalisering. Efter förra sommarens skogsbränder ser dock allt fler åter till betydelsen av frivillighet och engagemang..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räddningsvärnatt , värna
Cornucopia - 19 maj 18 kl. 15:50

Gärna populistiska skyddsrum - men först ett riktigt militärt och civilt försvar!

Det pratas återigen om det tomma slaget med populistiska - och i själva verket dyra och meningslösa - skyddsrum. Det är bra att allmänhet och tyckare upptäckt det nya säkerhetspolitiska läget och i panik springer på alla bollar de ser, men skyddsrum är det sista Sverige ska lägga pengar på. Först behövs ett riktigt militärt försvar och ett civilt försvar, och dit har vi långt att gå.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

YLE - 26 jul 14 kl. 13:00

Arrangörerna för Sea Horse Week har inte märkt av grannarnas problem

Annika Koli som är styrelseordförande för föreningen Sea Horse Week säger att hon trodde att arrangörerna hade ett så bra förhållande med grannarna att de skulle ha kunnat diskutera de problem som funnits för de som bor alldeles intill ridtävlingarna Sea Horse Week. Men hon är beredd att samlas med grannarna för att reda ut fnurrorna på tråden. - Vi trodde att vi hade ett så pass bra förhållande med grannarna att vis kulle ha kunnat diskutera om allt det här.

YLE - 05 jun 15 kl. 12:53

Upprop för höjd skatt höjde blodtrycket

Birgit Schaffar poserade på Facebook med en lapp med texten: ”Jag vill betala mera skatt.” Till Svenska Yle säger Schaffar att hennes postning är en protest mot nedskärningarna inom kultur- och utbildningssektorn.
Birgit Schaffars upprop skapade en läsarstorm på Svenska.

YLE - 11 jan 13 kl. 15:46

?Det pyr under ytan i FBK?

Arbetsgemenskapen inom FBK-organisationer runt om i landet har kartlagts för första gången. Flera frivilliga brandmän säger att det förekommer mobbning och att professionella brandmän ser ned på FBK:arna och deras sakkunskap. I Borgå FBK:s lokaler sitter ett tiotal frivilliga brandmän och lyssnar på när kårchefen Tom Westerlund presenterar årets digra övningsprogram.

HBL - 31 okt 13 kl. 07:44

Upp till kamp för en rikare framtid

BORGÅ. Effektivera, riv, samarbeta, centralisera. Borgåpartiernas ledande beslutsfattare ger sina förslag på hur stadens ekonomi kan räddas.

YLE - 28 apr 14 kl. 04:39

Vägar saknar namn i Vörå

Flera vägar i Vörå saknar namn och nummer och det kan göra det svårt för ambulans och brandkår att hitta fram. På grund av detta lämnades förra veckan in en motion in till fullmäktige där man anser att en revidering av alla vägar i kommunen borde göras. - Det finns vägar lite överallt som saknar namn och nummer.

YLE - 09 sep 14 kl. 16:53

SOTE oroar politiker i Vasaregionen

I Vasaregionen befarar nu många politiker och tjänstemän att social- och hälsovårdsreformen (SOTE) kommer att dra med sig en hel del annat från regionen och få motorn att stanna. I mars stiftas den nya lagen som reformen kräver. Går SOTE genom kommer Vasa sjukvårdsdistrikt att börja höra under Åbo universitetssjukhus.

YLE - 10 nov 15 kl. 10:47

Landskapsförbunden försvinner i reformen

Då vi får 18 självstyrande områden i Finland innebär det också att landskapsförbunden kommer att smälta samman med regionerna. Landskapsdirektör Olav Jern vid Österbottens förbund välkomnar förändringen. - Vi har länge talat om att man borde skapa en verklig landskapsförvaltning och det är det man gör nu, säger Jern.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Ledare: Antisemitiska demonstrationer befaras – landskamp flyttas

Antisemitiska demonstrationer befaras när Sverige ska möta Israel i Davis Cup i september. Tennisförbundet väljer därför att lägga landskampen i Stockholm istället för i tennismetropolen Båstad..

Barometern - 45 minuter sedan

(S)pagat om skogen

Skogsnäringen måste värnas – både för klimatet och för Sveriges ekonomi. Därför är Socialdemokraternas dubbla besked problematiskt för skogsägarna..

Barometern - Igår: 05:53

Intrången vittnar om bristande lojalitet

Det är inte bara det egna livet som sätts på spel när intrång till militära skjutbanor görs. Det skapar stora problem för försvaret och visar på en bristande respekt för de som försvarar vårt land..

Barometern - 16 jul 19 kl. 06:00

Fördomar om fria förskolor

Tidigare var det vinster i välfärden som motarbetades. Nu är det idéburen välfärden som ska regleras. Det senaste exemplet är landets många konfessionella förskolor..

Barometern - 16 jul 19 kl. 06:00

Ledare: Kärnkraften behöver inga enhörningar

Vid årsskiftet påbörjas stängningen av två kärnkraftsreaktorer vilket kan leda till en stor ökning av växthusgaser. Men lösningen är inte så långt bort som vissa tror..

Barometern - 13 jul 19 kl. 06:00

Avslutad jakt på jägare

Jägarna och sportskyttarna kan andas ut. Riksdagsmajoriteten tvingar regeringen att tänka om när det gäller implementeringen av EU:s vapendirektiv..

Barometern - 13 jul 19 kl. 06:00

Wallström fortsätter med sin plakatpolitik

Utrikesminister Margot Wallström (S) ger dubbla signaler när hon deklarerar att Sverige inte ska skriva under FN:s förbud mot kärnvapen..

Barometern - 11 jul 19 kl. 06:00

Till försvar för FRA

FRA-lagen överlever Europadomstolens prövning. .

Barometern - 10 jul 19 kl. 06:00

Ledare: Gemenskap är inte enhetlighet

Svenska judar har andra politiska krafter att frukta än Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.