DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 09:55

DI - 10 jul 19 kl. 22:09

Rapportvinnaren i fara – vinstvarningen sänker humöretSEB är först ut att rapportera av de svenska storbankerna. Historiskt brukar aktien överraska positivt. Nu är osäkerheten större sedan Danske Bank vinstvarnat.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SEB, Danske Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportvinnareni , fara, vinstvarningen, sänker, humöret
DI - 13 dec 18 kl. 11:29

Finska vinstvarningen sänker skogssektorn

Skogsbolagen faller på bred front efter finska Metsä Boards vinstvarning på torsdagsmorgonen. Stora Enso är nu ned 5,8 procent..

YLE - 17 jul 16 kl. 16:16

Unga mopedister orsakar fara i trafiken - polisen ber föräldrar hålla koll

Det rör sig mopedister i trafiken som är jättefarliga, säger en skolpolis. Nu försöker polisen i västra Nyland nå ut till föräldrarna i hopp om förändring i trafiken. I maj drev Raseborgspolisen en kampanj för att få föräldrar till unga mopedister att vakna upp och hålla koll på sina barn i trafiken.

DI - 20 dec 13 kl. 16:43

SKF: SEB Equity sänker riktkurs

SEB Equity Research sänker riktkursen på kullagertillverkaren SKF från 190 till 180 kronor efter vinstvarningen..

BT - 16 jan 14 kl. 14:53

Nedskrivningar sänker Telia Sonera

Telia Sonera gör två veckor före bokslutet för 2013 en nedskrivning på drygt 2,5 miljarder kronor, som belastar resultatet för fjolårets fjärde kvartal. Det handlar om flera poster, varav de största härrör från tillgångar i Danmark och Litauen.Telia Sonera-aktien tillhörde förlorarna bland indextungviktarna på Stockholmsbörsen efter beskedet och föll med 1,3 procent.

Affärsvärlden - 18 sep 18 kl. 10:53

Efter vinstvarningen: Analytiker sänker Zalando

Den tyska banken Commerzbank sänker rekommendationen för Berlinbaserade Zalando till behåll, från tidigare kö.

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 09:25

Brakförlust sänker Lufthansa-aktien

Aktien i det tyska flygbolaget Lufthansa faller hårt efter det att bolaget varnat för en oväntat stor förlust för årets första kvartal. Vinstvarningen kom sent i måndags och sänker aktien med drygt 4 procent i den inledande tisdagshandeln. Rörelseresult.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 09:25

Brakförlust sänker Lufthansa-aktien

Aktien i det tyska flygbolaget Lufthansa faller hårt efter det att bolaget varnat för en oväntat stor förlust för årets första kvartal. Vinstvarningen kom sent i måndags och sänker aktien med drygt 4 procent i den inledande tisdagshandeln. Rörelseresult.

DI - 16 apr 19 kl. 12:34

DZ Bank sänker Zalando till sälj efter omvända vinstvarningen

Tyska DZ Bank sänker e-handelsbolaget Zalando från behåll till sälj efter måndagskvällens omvända vinstvarning. Aktien är fortsatt upp knappt 10 procent i Frankfurt..

YLE - 02 jul 13 kl. 14:46

"Jag tror inte VM är i fara"

En snuvig Sandra Eriksson berättar att det känns som en lättnad att orsaken till hennes illamående nu klarnat. Till näst väntar en antibiotikakur, men några närmare detaljer om hur snabbt kroppen återhämtar sig vet hon ännu inte.
Spela upp klipp på ArenanSandra Eriksson fick på tisdagen höra att hon lider av mykoplasma.

Affärsvärlden - 10 mar 14 kl. 11:51

Carnegie sänker Getinges framtidsutsikter

Carnegie nedgraderar sin rekommendation för Getinge, efter vinstvarningen i förra veckan, till behåll från tidigare köp..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Designbolag höjer resultatprognosen för 2019

Finska designföretaget Marimekko höjer prognosen för det jämförbara rörelseresultatet för 2019. Resultatet bedöms nu bli högre än föregående år och uppgå till som mest cirka 15 miljoner euro..

DI - 15 minuter sedan

Acconeer tecknar distributionsavtal med japanskt bolag

Radarteknikföretaget Acconeer har tecknat ett distributionsavtal med japanska Restar Electronics. Avtalet avser inledningsvis radarsensorn A1 och utvärderingskit och täcker den japanska marknaden. .

DI - 15 minuter sedan

Nordea höjer Autoliv – spår tilltagande organisk tillväxt

Autolivs organiska tillväxt kommer att ta fart under det andra halvåret 2019 till följd av en stabiliserande fordonsmarknad där Autoliv kommer att fortsätta ta marknadsandelar. .

DI - 30 minuter sedan

Källor: Utmanarbank i samtal om försäljning av låneportfölj

Den pressade utmanarbanken Metro Bank för samtal om att avyttra en del av sin låneportfölj till den amerikanska hedgefonden Cerberus Capital Management, rapporterade Sky News i söndags med hänvisning till källor..

DI - 45 minuter sedan

Pareto: Kursraketen har mer att ge – uppsida på 25 procent

Pareto ser möjligheter för medicinteknikbolaget Getinge att göra förbättringar inom affärsområdet Surgical Workflow under de kommande 12 till 36 månaderna. Det framgår av en analys daterad den 22 juli..

DI - 45 minuter sedan

Kraftigt vinstlyft för Hyundai

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai Motors nettovinst för årets andra kvartal lyfte till 919,3 miljarder won (motsvarande 7,3 miljarder kronor). Det är en vinstökning med 31 procent jämfört med andra kvartalet 2018..

DI - 45 minuter sedan

Quickbit vidtar åtgärder efter misstänkt dataincident

Fintechbolaget Quickbit EU, som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain, har notifierats av externa säkerhetsexperter om att viss data har haft ett undermåligt skydd. .

DI - 1 timme sedan

Mindre nedgång på Stockholmsbörsen – MTG faller på rapport

Stockholmsbörsen inledde måndagens handel strax under nollan. På rapportfronten backar MTG nästan 7 procent efter att ha sänkt sin tillväxtprognos. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen ser ut att öppna strax under nollan

Stockholmsbörsen väntas börja veckan med lätt sjunkande noteringar. Förra veckans rapportflod bromsar på måndagen tillfälligt upp till en rännil och det enda större bolag som visar upp sig är MTG..

DI - 1 timme sedan

Experterna: Så går börsen resten av året – och så ska du agera

Förra veckans rapportflod fick börsen att darra. Och oron kommer att bestå, enligt experter Di talat med. ”Det är rimligt att förvänta sig en mer skakig utveckling framöver”, säger Maria Landeborn, seniorstrateg på Danske Bank.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.