DN > Inrikes

Thursday, 18 July, 19:21

DN - 10 jul 19 kl. 21:38

Fedchefen orolig för ekonominUtsikterna för ekonomin har inte förbättrats de senaste veckorna, anser amerikanska centralbankschefen Jerome Powell. Trots starka jobbsiffror och en återhämtning i privatkonsumtionen finns anledning till oro. Det kan betyda att Federal Reserve kan tänka sig en räntesänkning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jerome Powell, Federal Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fedchefen, oroligför , ekonomin
GöteborgsPosten - 10 jul 19 kl. 21:31

Fedchefen orolig för ekonomin

Utsikterna för ekonomin har inte förbättrats de senaste veckorna, anser amerikanska centralbankschefen Jerome Powell. Trots starka jobbsiffror och en återhämtning i privatkonsumtionen finns anledning till oro. Det kan betyda att Federal Reserve kan tänka sig en räntesänkning..

DI - 05 mar 19 kl. 15:19

Fedchefen: Företagens skulder en riskfaktor vid dämpad tillväxt

I en artikel som publicerades på tisdagen varnar Fedchefen i Dallas, Robert Kaplan, för att företagens skulder i USA kan innebära en risk för ekonomin om tillväxten skulle dämpas. .

DI - 13 feb 18 kl. 14:14

Fedchef: Turbulenta börser påverkar inte ekonomin

En djupare och ihållig nedgång på börserna kan slå mot förtroendet och leda till mindre risktagande, men rörelserna vi sett den senaste veckan är långt från detta scenario. Det sade Fedchefen i Cleveland, Loretta Mester, i ett tal på tisdagen enligt Bloomberg News. Hon är röstande i FOMC i år.

DI - 01 mar 18 kl. 16:46

Powell: Ekonomin är inte överhettad

Fedchefen Jerome Powell ser inga bevis för att USA-ekonomin för närvarande överhettas, och han räknar med att gradvisa räntehöjningar fortsatt är den lämpliga banan för Federal Reserve..

DI - 07 maj 19 kl. 16:30

Fedchefen Richard Clarida: Ekonomin i bra läge

Federal Reserve anser att ekonomin och penningpolitiken befinner sig i ett bra läge just nu..

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 09:31

Är du orolig för Trumps handelskrig?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Handelskriget som USA:s president bedriver uppges slå hårt mot den globala ekonomin.

VA - 21 jun 11 kl. 15:58

Ekonomin körd i botten

21 juni Förstora Kommer den amerikanska riksbankschefen Ben Bernanke och USA:s president Barack Obama att få landet på fötter? Foto: Scanpix I skuggan av krisen i Europa fortsätter USA att kämpa på med en statsskuld som fullkomligt skenat iväg, en arbetslöshet som naglat sig fast på höga nivåer och en bostadsmarknad som inte visar några tecken på återhämtning. Förra veckans statistikskörd fortsatte att visa dystra siffror.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 25 mar 16 kl. 10:52

Haglund är orolig för politiken - därför går han

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund säger att han har tappat tron på politiken - därför lämnar han ordförandeposten i partiet. Många viktiga reformer blir ogjorda, då politikerna inte vågar verkställa dem, säger Haglund till Yle. Jag är orolig, säger han.

DI - 09 okt 14 kl. 06:37

Bernanke optimistisk om ekonomin

Förre Fedchefen Ben Bernanke är "rimligt optimistisk" om USA:s ekonomiska utsikter, och han ser inte några betydande felprissättningar på tillgångsmarknaderna..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Radetinac slipper straff efter stämpling

Haris Radetinac anmäldes av Malmö efter stämplingen på Arnor Traustason. Nu väljer disciplinnämnden att fria Djurgårdsspelaren, enligt Expressen..

DN - 2 timmar sedan

En 19-åring överlämnad till Danmark för dubbelmordet i Köpenhamn

Fyra män misstänks för dubbelmordet i Köpenhamn samt ett mordförsök och grovt vapenbrott. Under torsdagen överlämnades en 19-årig man från Sverige till Danmark. – Ytterligare två män ska överlämnas de närmaste dagarna, säger chefsåklagare Lise Tamm..

DN - 2 timmar sedan

Tre män döms till döden för terrorbrott efter dubbelmord

Domstolen i marockanska Salé har dömt de tre män, som erkänt dubbelmordet på två skandinaviska turister i Atlasbergen i fjol, till döden. Det rapporterar norska VG..

DN - 3 timmar sedan

Här lyfts den nya järnvägsbron på plats över Söderström

På torsdagen kom så äntligen den nya järnvägsbron på plats över Söderström. Regn och blåst försenade brolyftet vars kritiska moment krävde centimeterprecision. – Det här brolyftet är unikt och väldigt komplicerat, säger Kent Sahlman, projektchef vid Trafikverket..

DN - 3 timmar sedan

Sturridge straffas – bad sin bror att slå vad

Daniel Sturridge har brutit mot engelska fotbollsförbundets regler mot spel och dobbel..

DN - 5 timmar sedan

Ny undersökning: Det här ska du inte köpa på Gekås Ullared

Den populära shoppingdestinationen Gekås Ullared i Halland är välkänt för sina låga priser. Men i själva verket är nästan var tredje produkt billigare i andra butiker, visar en ny undersökning..

DN - 6 timmar sedan

Utländsk tanker beslagtagen i Iran

Irans revolutionsgarde har beslagtagit en utländsk tanker som smugglade bränsle i Persiska viken, uppger gardet enligt statlig iransk tv. Tolv personer i besättningen uppges ha frihetsberövats..

DN - 7 timmar sedan

Därför nobbades Northvolt av Volvo Cars

Volvo Cars valde bort svenska Northvolt för sina elbilar för att fabriken inte kunde leverera tillräckligt många batterier tillräckligt snabbt. Det förklarar vd Håkan Samuelsson i en intervju med DN..

DN - 7 timmar sedan

Brittiska parlamentet ska rösta om smygbrexit

Favorittippade premiärministerkandidaten och brexitören Boris Johnsons möjligheter att ”smyga” ut ur EU under tiden som parlamentarikerna är lediga kan strypas av parlamentet..

DN - 7 timmar sedan

Nytt löfte om brolyftet: ”Idag ska det ske”

Efter att ha skjutits upp i flera dagar är det dags. Under eftermiddagen sker lyftet av den rekordstora bron i Riddarfjärden.  – Positioneringen av pråmar blev klar igår.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.