DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 01:05

DI - 10 jul 19 kl. 21:15

Marknaden blundar för risken – upplagt för överraskningFörväntningarna är lågt ställda på inflationsriskerna i Sverige och omvärlden.   Det gör det upplagt för överraskningar när ett par faktorer indikerar ett skifte i prisutvecklingen framöver. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marknaden, blundarför , risken, upplagtför , överraskning
DI - 15 apr 15 kl. 15:32

"Marknaden underskattar risken för grexit"

Marknaden underskattar både risken för och effekterna av en grexit. Varningen utfärdas i Di-podden Makrorådet..

DI - 15 apr 16 kl. 16:53

Amundi: Marknaden underskattar risken för brexit

Lördag är officiellt startdatum för valkampanjen inför folkomröstningen om Storbritanniens vara eller icke vara i EU. Kapitalförvaltaren Amundi Asset Management anser att marknaden har underskattat risken för ett brittiskt utträde..

SvD - 21 jun 16 kl. 10:51

Marknaden nonchalerar risken för en kapitalsmäll i Nordea

Efter SvD:s avslöjande om risken för kapitalbrist i Nordea så åker aktien ut ur Börsplus portfölj. Vi förbluffas över att aktien inte faller mer än 1 procent på något som garanterat kommer bli en för aktien trist följetång - alltså risken för nyemission kontra möjligheten att höja utdelningen..

PrivataAffärer - 27 mar 14 kl. 09:45

SHB: Risken för börsrekyl har ökat

Handelsbankens analytiker förvånas över att börsen lyckats stå emot den senaste tidens oro och menar att marknaden underskattar risken med konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Risken för en negativ rekyl på börsen har därför ökat....

DI - 02 okt 17 kl. 19:51

Johanna Jeansson: Marknaden blundar för växande politiska risker

Flera månader med bättre än väntade statistikutfall har lyft förväntningarna på tillväxt i euroområdet. Det ökar fallhöjden när oroligheter som de i Spanien blåser liv i regionens politiska risker..

Nyheter 24 - 30 nov 11 kl. 07:45

Sjukvården blundar för kvinnor med förlossningsskador


Varje år drabbas 3 000 svenska barnaföderskor av skador i underlivet. Uppdrag Granskning avslöjar på onsdagen hur flera av dem hade kunnat undvikas. Tusentals svenska barnaföderskor drabbas varje år av sfinkterruptur som innebär att underlivet spricker från slidan till ändtarmsöppningen.

Nerikes Allehanda - 04 feb 16 kl. 16:10

Finansministern blundar för risker

Magdalena Andersson har nu börjat att beskriva den svenska ekonomin i mycket ljusa färger. Visst är svensk ekonomi i grunden stark. Efter åtta år av Alliansregering och ett 2015 där Sverige i huvudsak styrdes av Alliansens budget ser vi hur jobben växer till, hur tillväxten är stark jämfört med andra länder och att de svenska statsfinanserna är robusta.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 10:07

Minska risken med prisbelönt fond

IKC Avkastningsfond i korthet: Startdatum:     2012-04-19
ISIN-kod:          SE0004544823
Kursnotering: Dagligen
Risknivå:           2/7
Förvaltningsavgift: 0,60%
Sharpekvot 3 år: 4,46
Ansvarig förvaltare: Lars Bredenberg
Noteringsvaluta: SEK
Att risk och avkastning hänger ihop är ett välkänt fenomen. Den som är villig att ta högre risk genom att till exempel placera på aktiemarknaden kan få högre avkastning än den investerare som hellre sparar i säkrare räntepapper. När marknaden ä

Dagen - 17 apr 12 kl. 03:00

Den röda marknaden suddar ut moralen

Fakta"Den röda marknaden"Scott CarneyÖversättning: Kristina Larsén(Ica Bokförlag)Vi känner alla till vita, gråa och svarta marknader, men den röda var åtminstone för mig en relativt okänd sådan. Den undersökande journalisten Scott Carney skriver: "Vare sig köparen vill kännas vid det eller inte skapar ett transplanterat organ en livslång skuld till den person som avstått det."Noggrant beskriver författaren de praktiska, ekonomiska och moraliska aspekterna av försäljningen av människors njurar, blod och mänskliga äggceller från levande.

BT - 26 okt 11 kl. 19:38

Marknaden nervös inför toppmöten

Marknaden var nervös på onsdagen, trots att Tysklands parlament öppnat för ännu en expansion av eurozonens krisfond EFSF.
Rykten om att det är upplagt för en halvering av Greklands skuld till banker på toppmötena i Bryssel hjälpte inte heller.
En faktor som tryckte upp krisräntor och pressade euron och Europas börser var att Italiens premiärminister Silvio Berlusconi såg ut att återvända till Bryssel utan att ha någon konkret plan för skuld- och budgetsanering, trots krav på detta från helgens toppmöten.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Ford stäms på miljarder för förfalskade bränsletester

Den amerikanska fordonskoncernen Ford har blivit stämd på 1,2 miljarder dollar, motsvarande 11,3 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbaka

Från att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..

DI - 3 timmar sedan

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna håller sig på plus med fem minuter kvar till stängning. S&P 500 handlas upp 0,3 procent..

DI - 3 timmar sedan

Carl Icahn till ny attack mot oljebolagets jätteaffär

Aktivistinvesteraren Carl Icahn går än en gång till attack mot oljebolaget Occidentals förvärv av Anadarko Petroleum i ett brev till Occidentals ägare. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

Tysk däcktillverkare vinstvarnar – svag fordonsmarknad fäller helårsprognosen

Den tyska däcktillverkaren Continental vinstvarnar för helåret. Bolaget hänvisar till den svaga utvecklingen på fordonsmarknaden och sänker prognoserna för både tillväxten och den justerade rörelsemarginalen..

DI - 4 timmar sedan

Piloter på British Airways röstar för första strejken på fyra decennier

Piloter anställda av det brittiska flygbolaget British Airways har röstat för att gå ut i strejk. Om de gör allvar av hoten blir det den första strejken för flygbolaget sedan 1970-talet enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 5 timmar sedan

Storbritannien kan redan vara i recession enligt tung tankesmedja

Storbritannien kan redan befinna sig i en teknisk recession enligt en rapport från den tunga brittiska tankesmedjan National Institute of Economic and Social Research (NIERS). Samtidigt avslutas omröstningen om vem som ska ta över som premiärminister för Theresa May på måndagskvällen..

DI - 5 timmar sedan

Gotland toppar listorna

Di-bilen rullar den här veckan på Gotland – en ö med en stark tradition av småföretagare. 16 procent av befolkningen är företagare, vilket är den högsta länssiffran i Sverige..

DI - 5 timmar sedan

De ska skapa världens första gingård

Nu är det dags för nästa generation Hellström att sätta ön Furillen ännu tydligare på kartan. Elisabeth Hellström skapar just nu en gotländsk gin, av ingredienser som hon plockar själv på ön..

DI - 5 timmar sedan

Banktoppen sågar dysterkvistarna: ”Lustgasen fortsätter flöda”

TOREKOV. Det finns visserligen gott om signaler på en sämre konjunktur – men lustgasen från centralbankerna håller börsen uppe.  Det tror Eirik Winter, Nordenchef på den franska storbanken BNP Paribas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.