SR > Nyheter

Friday, 19 July, 05:37

SR - 10 jul 19 kl. 21:02

Gröna gruppen röstar nej till von der LeyenDen gröna gruppen i EU-parlamentet har beslutat att rösta nej till tyska kristdemokraten Ursula von der Leyen som EU-kommissionens nya ordförande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Leyen, EU, Ursula

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gröna, gruppen, röstar, nejtill , von, der, Leyen
YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

YLE - 22 mar 15 kl. 05:11

Varför är vi så ovilliga att tala om vilket parti vi röstar på?

Många tiger om vilket parti de röstar på. Samtidigt engagerar sakfrågor människor att tycka till. Sociala medier ger också mer utrymme för att föra fram sin åsikt.

Cornucopia - 10 mar 18 kl. 15:33

Vad röstar manliga högutbildade höginkomsttagande tjänstemän i åldern 30 - 49 år på?

SCB:s partisympatiundersökning ger intressanta demografiska uppgifter kring vilka partier olika grupper röstar på. Eftersom bloggens läsare främst är manliga högutbildade höginkomsttagare tjänstemän i åldern 30 - 49, så är det ju intressant att titta på hur partisympatierna hos dessa egentligen är när man frågar utanför Internet och kan ignorera de som skriker högst i försök att etablera en falsk normalbild.
Partisympatier bland högutbildade män i november 2017.

Politologerna - 24 feb 16 kl. 07:55

Från skatteschweizare till cirkulär migration: Hur röstar utlandssvenskarna?

När socialdemokraternas partiledare Olof Palme sent på kvällen intervjuades under Sve­ri­ges televisions valvaka söndagen den 16 september 1979 visade resultaten en knapp seger för det socialistiska blocket i Riks­dagen. Men Palme visste att regerings­skif­tet inte var fullbordat. Det fanns fler röster att räkna.

Nyheter 24 - 23 okt 13 kl. 13:40

"Hästar finns inte" är en grupp som inte finnsStrider mot reglerna

På senhösten 2012 började en Facebooksida med namnet "Hästar finns inte" få rejäl spridning i Sverige. Gruppen, vars tes är att hästar är en frukt som inte finns, fick hjälp av de oerhört starka reaktionerna från hästintresserade människor: "Ni är fan dumma i huvudet, jag har ridit i typ hela mitt liv och ni kan inte bara komma och påstå att jag hopplat omkring på en fruktjävel som inte ens finns! Det funkar ju inte ens", skrev en upprörd Facebookkommentator.?

YLE - 12 mar 17 kl. 11:01

Vem röstar rätt - och vem avgör det?

Med alla val överallt, både i Finland och i Europa, och i efterdyningarna av det amerikanska presidentvalet, så är väljarna i fokus. Alla vill ju att resultatet ska vara "rätt", det vill säga att det ska gå så som man själv önskar. Och alla tycker naturligtvis inte lika.

YLE - 14 mar 16 kl. 18:41

Jakobstad gav grönt ljus för gymnasienämnd

I ett skede såg det dystert ut, men efter att SFP fick stöd av ledamöter i Vänsterförbundet, Kristdemokraterna och Samlingspartiet fick gymnasienämnden en majoritet bakom sig. Tidigare sade Kristdemokraternas Kurt Hellstrand att gruppen röstar nej, men de ändrade sig till kvällens möte. Endast Markus Karlsson (KD) röstade mot.

Skånskan - 07 sep 16 kl. 14:00

Hästar som helande kraft

KUMLATOFTA Hästarnas förmåga att hela, utveckla och stärka människor är det centrala i Pernilla Linds verksamhet på Isengårds hästcenter.– Att rida eller bara vara med hästar kan göra så oerhört mycket för en individ. Det är fantastiskt att uppleva hästens läkande kraft och vad den gör med människor.

SVT - 19 mar 18 kl. 12:10

Franskstyrd ö folkomröstar om självständighet

Det lilla franska territoriet Nya Kaledonien kommer att hålla en folkomröstning i november om att bryta sig loss från den gamla kolonialmakten. Beslutet kommer efter år av politisk strid mellan självständighetsivrare och de som vill behålla banden med Frankrike. Ögruppen skakades av oroligheter under mitten av 1980-talet mellan ursprungsbefolkningen kanakerna, bland vilken många eftersträvar självständighet, och de franskättade invånarna, kaldocherna.

Nyheter 24 - 12 mar 14 kl. 13:43

"Fruktansvärt dåligt hantverk" – gruppen om byggen som går snettAndra grupper Nyheter24 skrivit om.Ligger bakom ytterligare en sida

Människor som misslyckas med sina byggen, kan det vara kul? Klart det kan!Det visar om inte annat Facebookgruppen "Fruktansvärt dåligt hantverk" som har närmare 45 000 medlemmar.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken på Södra Stambanan

En nedriven kontaktledning orsakar förseningar och inställda tåg.

SR - 2 timmar sedan

Tandvården slår oftare larm om barn som misstänks fara illa

Folktandvården agerar oftare på varningssignaler om att barn som de möter kan fara illa i sina hem..

SR - 8 timmar sedan

USA har skjutit ner iransk drönare

USA har skjutit ner en iransk drönare i Hormuz-sundet, enligt ett uttalande från president Trump..

SR - 9 timmar sedan

Danska kunder lämnar Danske bank

De danska bank-kunderna fortsätter lämna Danske Bank, på grund av avslöjandet 2017 om bankens inblandning i en stor penningtvättskandal..

SR - 10 timmar sedan

Ny plan för att beskatta nätjättar

Det ska bli internationella regler kring beskattning av stora multinationella företag som Google, Apple, Facebook och Amazon. Det målet kom ministrarna på G7 mötet i Frankrike, överens om idag..

SR - 20 timmar sedan

Minskad vinst för Volvo Cars

Personbilstillverkaren Volvo Cars minskade sin vinst före skatt med 42 procent under andra kvartalet. Vinsten före skatt slutade på 2,3 miljarder, att jämföra med 3,9 miljarder under samma period i fjol..

SR - 11 timmar sedan

Kambodja skickar tillbaka tusen ton plastskäp till väst

Kambodja beslutade i veckan att skicka tillbaka nästan hundra containrar med plastsopor till Nordamerika. Det innebär att ytterligare ett land i Sydostasien har börjat sätta stopp för att emot sopor från västvärlden..

SR - 11 timmar sedan

Trumpanhängare: ”Skicka tillbaka dem!”

Trots massiv kritik fortsätter Donald Trump att stå fast vid sitt uttalande om att fyra demokrater, som är medborgare i USA, ska åka tillbaka till platserna de kom ifrån. Under ett kampanjmöte i North Carolina visade Trumpanhängarna i publiken att de står på presidentens sida..

SR - 12 timmar sedan

Ny lag gör det svårare med avtalslös brexit

Det brittiska parlamentet har röstat för en lagändring som ska göra det svårare för nästa premiärminister att kringgå parlamentet och driva igenom en avtalslös brexit..

SR - 12 timmar sedan

Marocko-morddom: Döms till döden

Domstolen i marockanska Salé har dömt de tre män, som erkänt dubbelmordet på två skandinaviska turister i Atlasbergen i fjol, till döden. Det rapporterar norska VG..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.