YA > Nyheter

Wednesday, 17 July, 22:27

YA - 10 jul 19 kl. 21:00

Kommundirektören vill ta diskussionen internt



SD:s Lars Nyström är kritisk mot kommunens tjänstemän. Kommundirektör Marcus Willman är försiktig med att bemöta kritiken, men tydlig med att alla offentliga uppgifter som lämnas ut är korrekta..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Lars Nyström, Marcus Willman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommundirektörenvill ta , diskussionen, internt
YLE - 03 okt 14 kl. 10:30

Namninsamling för kommundirektören i Vörå

I butikerna i Vörå finns nu namnlistor ”För att få slut på bråket i kommunen och för förtroende för kommundirektören i Vörå. En av undertecknarna är Niklas Svartbäck. - Jag tycker det verkar som om kommundirektören blir mobbad och det är ful stil att dra upp en massa små saker i massmedia.

Skånskan - 11 feb 19 kl. 17:30

Kommundirektören slutar – får två miljoner

SVEDALA Svedala kommuns kommundirektör Elisabeth Larsson lämnar sin tjänst och blir arbetsbefriad i 18 månader med full lön på 96 500 kronor i månaden.
Hennes efterträdare blir utbildningschef Johan Lundgren.– Jag vill ogärna ha ett avbrott och byte av kommundirektör mitt i en mandatperiod, därför slutar Elisabeth Larsson efter överenskommelse med ett planerat byte den siste mars.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 16:00

Kommundirektören bjuder in till dialog

Skurup Kommundirektör Marcus Willman bjuder in invånare till dialog i personliga möten.
Han vill höra hur kommunen kan utvecklas.
– Jag ska ha stora inlyssnande öron och ta med uppgifterna in i organisationen, säger han.

Skånskan - 29 maj 19 kl. 20:30

Nya kommundirektören har en turbulent bakgrund

HÖRBY Hörby har fått en ny kommundirektör, Lena Mårtensson Stenudd.
Det berättade kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) på kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen. Hörbys nye kommundirektör kommer närmast från Åstorp där hon sades upp med omedelbar verkan så sent som i mars, kan Skånskan berätta.

YLE - 27 jan 15 kl. 05:13

Avgörande kväll för kommundirektören i Vörå

Efter ett turbulent halvår i Vörå väntas en majoritet på två tredjedelar av fullmäktige i kväll rösta bort sin kommundirektör Christina Båssar. Men ute i kommundelarna väntar man fortfarande på någon avslöjande som skulle förklara varför politikerna tappat förtroendet. Vid hälsostationen i Oravais träffar Yle Österbotten Karl-Gustav Back.

Alingsås tidning - 04 mar 17 kl. 05:30

Politisk strid om kommundirektören

S och MP förväntar sig en öppen rekryteringsprocess för att hitta en ny kommundirektör. Socialdemokraterna går till och med ett steg längre och säger nej till Alliansens förslag att ge jobbet till Susanne Wirdemo. – Jag tycker att det är uppenbart att hon saknar arbetsrättslig kompetens och hon har inte tillräcklig kunskap om kommunallagen, säger Joakim Järrebring (S).

Norrtelje Tidning - 23 okt 13 kl. 10:01

Kommundirektören utreder skolfrågan

Om kommunfullmäktige säger ja till att skolans organisation ska utredas igen kommer inte de politiker som kom med förslaget att få vara med att dra fram riktlinjer. ? Det gör kommundirektören, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M)..

Barometern - 30 sep 14 kl. 16:29

Kommundirektören slutar

Kenneth Condrup får gå. Kommundirektören får lämna efter samarbetsproblem. Kalmar kommun och Kenneth Condrup kom under förmiddagen överens om att han lämnar sin tjänst som kommunens högsta tjänsteman.

NSD - 06 jul 15 kl. 14:21

Krismöte: Kommundirektören avbryter semestern

Kommundirektören Anne Karlenius avbryter semestern och kallar till krismöte imorgon efter personalens krav på att Lulebos styrelse ska avgå..

Sydöstran - 26 jan 16 kl. 14:21

Kommundirektören slutar till sommaren

Karlshamns kommuns högste tjänsteman, kommundirektören Göran Persson, uppdrag förnyas inte. Det beskedet kom under tisdagen..

ÖstersundsPosten - 06 apr 16 kl. 11:24

Kommundirektören smider planer: Här är Östersunds nya kommunhus

Vid kommunstyrelsemötet den 10 maj kommer förslaget att presenteras närmare, men kommundirektören Anders Wennerberg kan redan nya avslöja planerna..

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Hantverk och möten i sevärdhetskyrkan

I Öveds kyrka har det varit en tradition i mer än ett kvarts sekel att hålla öppet och visa sin verksamhet under en hel sommarvecka. Så även i sommar och den veckan är nu. Fram till och med söndag är det sevärdhetskyrka i Öved..

YA - 1 timme sedan

Två överlägsna segrare när Österlens 3–kvällar kom i mål

Årets upplaga av Österlens 3–kvällars har kommit till sin ände efter att tredje dagens etapp avgjorts under onsdagen. Det blev en skånsk segrare i damklassen där Lena Eliasson–Lööf vann totalen. I herrklassen fick OK Orions Erik Andersson ställa sig höst upp på podiet..

YA - 2 timmar sedan

Efter Gothiasuccén: ”Vi åkte mest hit för att få en upplevelse”

Ett tungt ansvar vilar på Sövestads IF: P16–lag. Som ändå lag från regionen ska SIF bära den sydostskånska fanan under Gothia Cup, världens största fotbollsturnering. Och Sövestad har burit bördan med den äran.

YA - 2 timmar sedan

Tomelilla: Man gripen för grovt häleri

Vid 15-tiden greps en man med en stulen bil i centrala Tomelilla. .

YA - 4 timmar sedan

Soligt frukostmöte om lundensiska nazistvänner

När Per Svensson, idag politisk redaktör på Dagens Nyheter och författare, kommer och föreläser om 20- och 30-talets svensk fascism – och dess trådar fram till idag – blir det trångt på hamnplan i Simrishamn. För 22:a året skapar Simrishamns frukostmöten lust till att lära och förstå, onsdagen bjöd på årets 13:e morgonträff..

YA - 4 timmar sedan

Gladsax blir Nalen för en kväll

Lönesbostället i Gladsax blir Nalen för en kväll. I alla fall om Per Bäcker får som han vill när han leder Bo Bistedts Orkester för att spela Dompan och andra ”hjältar” från det legendariska jazzstället i Stockholm på torsdagskvällen den 18 juli..

YA - 5 timmar sedan

Efter olyckan – slutar helt med hoppborgar: ”Tackar gud att det slutade bra”

Axels Tivoli kommer efter olyckan på Kiviks marknad då fyra barn skadades lindrigt att helt sluta med hoppborgar. Tivolichefen Tony Andreasson menar också att olyckan kan ha blivit värre av att föräldrar gav sig upp i borgen för att hämta sina barn..

YA - 5 timmar sedan

Allsång på Lübeckergården

YA - 5 timmar sedan

Abbekås arrangerar lag-SM i golf: ”Vi satsar på Topp 5”

I helgen spelas lag-SM i golf på två platser i sydöstra Skåne. Abbekås GK står som värd för den södra division 1-gruppen för damer, medan Tomelilla GK välkomnar skånska division 2-klubbar på herrsidan..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.