SVT > Utrikes

Thursday, 18 July, 20:08

SVT - 10 jul 19 kl. 20:54

Danska ministern: Pressetiska regler ska gälla även influencersHar du många följare i sociala medier ska du följa de pressetiska reglerna. Det vill i alla fall Danmarks barn- och utbildningsminister Pernille Rosenkrantz-Thiel efter ett uppmärksammat självmordsförsök. Men i Sverige har inga sådana förslag lagts, säger statssekreterare Helene Öberg (MP) till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Danmarks, Pernille Rosenkrantz-Thiel, Sverige, Helene Öberg, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danska, ministern, Pressetiska, reglerska , gälla, även, influencers
SVT - 03 sep 13 kl. 17:17

Nya pressetiska regler att vänta

Pressens samarbetsnämnd beslöt i dag att ställa sig bakom förslaget att ändra de pressetiska reglerna så att de inbegriper sociala medier i större utsträckning än de gör i dag..

Sydsvenskan - 08 jan 11 kl. 06:30

Ministern: Enklare regler bättre än stödpengar

Det är inte ökat statligt stöd som ska få fart på bostadsbyggandet, utan enklare regler som pressar priser och kortar planprocesser. -?Det finns mycket att göra för att skapa tydligare spelregler, säger bostadsminister Stefan Attefall (KD).

Expressen - 21 nov 13 kl. 14:05

Danska ministern avgår efter skandalen

Danske ministern för utvecklingsbistånd Christian Friis Bach meddelar att han avgår. – I går eftermiddag fick jag reda på att resereglerna i GGGI trots allt har varit godkända av styrelsen. Detta är i strid med vad jag upprepade gånger har sagt, säger han enligt Ritzau.

Expressen - 07 mar 13 kl. 10:55

Danska ministern fick död hund med posten

Den danska livsmedelsministern Mette Gjerrskov (S) fick ett allt annat än trevlig brev till sitt kontor under gårdagen - en död hund. "Fick askan av en kremerad hund skickad med posten till mitt kontor i dag", skrev hon på Twitter under gårdagen..

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 04:00

Vi måste förhålla oss till de pressetiska reglerna

Hej Ann, och tack för ditt brev.Tack för ditt brev. Huruvida vi tidningar ska namnge dömda eller misstänka brottslingar är en ofta diskuterad fråga.

DN - 23 okt 17 kl. 22:32

Ministern försökte stoppa stöd till grupp mot hedersrelaterat våld

Den danska ministern Inger Støjberg har försökt att stoppa ett statligt stöd till danska organisationen Exitcirklen, som hjäper kvinnor utsatta för hedersrelaterat våld. Det rapporterar den danska tidningen Berlingske..

Sydsvenskan - 31 mar 17 kl. 06:30

Ministern: tydligare regler behövs för lärarlönelyft

Regeringens miljardsatsning på lärarlöner har blivit en utskälld reform..

Helsingborgs Dagblad - 31 mar 17 kl. 06:30

Ministern: tydligare regler behövs för lärarlönelyft

Regeringens miljardsatsning på lärarlöner har blivit en utskälld reform..

SVT - 17 jan 16 kl. 19:28

Danska ministern: Jag skulle fört en annan politik

Danmarks integrationsminister Inger Støjberg säger i en intervju i Agenda att hon förstår att det behövs hårdare svenska gränskontroller, men att de också ställer till problem för den fria rörligheten i Norden och EU..

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 16 kl. 14:48

Danska ministern: Två av tre ensamkommande som testades ljög om sin ålder

Sverige inför medicinsk åldersbedömning, men inte med tvång..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Eldsjälar försöker rädda de sista orangutangerna

Borneos orangutanger är idag akut hotade på grund av skogsskövling, jakt och fångst. Några eldsjälar har därför startat räddningscenter på olika platser på Borneo. Ett av dem är International animal rescue på sydvästra delen av ön..

SVT - 5 minuter sedan

Palmoljeproduktionen stort hot mot orangutangerna

Orangutangerna på Borneo är idag rödlistade som akut hotade enligt IUCN. Ett av de största hoten mot dem är efterfrågan på palmolja. Industrin hugger ner deras hem och gör att de blir lättare byten för tjuvjägare..

SVT - 3 timmar sedan

Skandinaviska kvinnor mördades i Marocko – nu kommer domen

28-åriga Maren Ueland från Norge och 24-åriga Louisa Vesterager Jespersen från Danmark hittades mördade i Atlasbergen i Marocko i fjoI. Nu döms tre män för terrorbrott och mord på de skandinaviska kvinnorna till dödsstraff i en Marockansk domstol, uppger Danmarks Radio..

SVT - 7 timmar sedan

Iran har beslagtagit oljetanker – anklagas för smuggling

Det iranska revolutionsgardet har beslagtagit en oljetanker som anklagas för att smuggla olja, uppger Iransk statlig tv. Beskedet kommer fyra dagar efter att en oljetanker baserad i Förenade Arabemiraten försvann från radarn när den befann sig på internationellt vatten utanför Iran..

SVT - 7 timmar sedan

Trump-supportar skanderade: ”Skicka tillbaka henne”

Under ett väljarmöte i Greenville, North Carolina, gick Donald Trump återigen till verbala angrepp mot de fyra demokratiska kongressledamöter som han i tidigare twittermeddelanden uppmanat att ”åka tillbaka” till ”länderna från vilka de kom”. Under en passage där presidenten särskilt kritiserade den somalisk-födda politikern Ilhan Omar började publiken högljutt ropa: ”Skicka tillbaka henne”..

SVT - 14 timmar sedan

Många skadade i japansk studio – man gripen

Japanska myndigheter meddelar att minst 38 personer skadats vid en brand i en studio i Kyoto. En man har gripits, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 18 timmar sedan

Kongressen skippar riksrätt mot Trump

Representanthuset har röstat för att bordlägga en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Samma dag hålls en omröstning om att ställa justitieminister William Barr till svars för att ha undanhållit information..

SVT - 21 timmar sedan

Sönerna huvudspelare i Bolsonaros kursändring

Den konservativa exmilitären Jair Bolsonaro har nu varit Brasiliens president i sex månader. Och landet genomgår stora förändringar. Bolsonaros söner spelar en viktig roll i kursändringen..

SVT - 21 timmar sedan

Åklagare lägger ned Kevin Spacey-utredning

Skådespelaren Kevin Spacey frias från misstankarna om sexuella övergrepp på en 18-årig man på en bar i Nantucket. Det rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 23 timmar sedan

Stort tillslag mot maffian – 19 gripna i USA och Italien

19 personer har under onsdagen gripits i ett stort tillslag mot maffian på Sicilien och i New York, rapporterar Reuters. Runt 200 poliser och FBI-agenter ska ha deltagit i tillslaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.