Skånskan > Nyheter

Thursday, 18 July, 11:48

Skånskan - 10 jul 19 kl. 20:00

Slår tillbaka mot kritikenMALMÖ Skånetrafikens ledning slår nu tillbaka och svarar på politikernas nerskärningskritik med att det handlar om satsningar på busstrafiken istället.– Resandet liksom kundnöjdheten ökar varför vi gör stora satsningar i Malmö i år. Närmare bestämt investerar vi 30 miljoner kronor extra bara i år på att öka trafiken och punktligheten och sätta in fler bussar och avgångar, säger Björn Erlandsson, affärschef för Skånetrafiken i sydvästra Skåne.
Han redovisar all den information som politikerna i tekniska nämnden fick vid sammanträdet i juni. Den positiva nyheten var att resandet i Malmö ökade från med 3,9 procent 2018 i jämförelse med 2017.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Skånetrafikens, Malmö, Björn Erlandsson, Skånetrafiken, Skåne, Malmöexpressen, Malmöexpress, Stenkällan, Västra, Kastanjegården, Hyllie, Käglinge, Oxie, Norra, Elinelund, Elinegård, Malmöpolitikerna, Jesper Carlberg, Jägersro, Lindängen, Malmöpendeln

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slår tillbaka mot kritiken
SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 07:14

Mats Johnsson bemöter kritiken

Kommunalråd Mats Johnsson kritiseras i de egna leden. Hans kommentar är att leder man ett parti i stora förändringar blir man kritiserad eftersom alla inte blir nöjda. Kritiken i sig aktualiseras av att Moderaterna i Alvesta valt att gå ut med ett förslag till kommunlista, där de fem toppnamnen är onumrerade.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 15:10

Nu får kritiken en egen festival

Arkiv: Bertil Ericson 2010
Alla kan ha en åsikt om en bok. Men få kan skriva kritik. För att uppvärdera kritiken som genre inleds nu på onsdag den första upplagan av Kritikfestivalen i Malmö och Köpenhamn.

YLE - 20 maj 17 kl. 15:38

Personalen på Attendos Villa Stella: Kritiken mot oss är orättvis

Kritiken mot Attendos äldreboende Villa Stella i Raseborg är både obefogad och orättvis. Det säger personalen, som upplever sig utpekad på fel grunder. Attendos vårdhem i Västnyland har fått en hel del kritik, bland annat gällande personalbrist och dålig hygien.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 15:44

Exklusivt: Förbundskaptenen svarar på kritiken


Nyheter24:s skidexpert Henrik Edström riktar skarp kritik mot damernas förbundskapten, Rikard Grip. Nu besvarar ledaren kritiken. Han tycker inte att man kan säga något om insatsen än.?

Sydsvenskan - 01 feb 14 kl. 05:30

Kritik mot kritiken

Är kritiker en skock idioter, skygga elitister eller fräcka underhållare? När det i torsdags hölls dansk debatt om konstkritikens framtid ställdes frågan på sin spets: Har kritiken förvandlats till ytlig förmedling – ju kvickare och elakare desto bättre – i dagspressens desperata jakt på läsare?Inför fullsatt salong på Den frie udstillingsbygning i Köpenhamn drabbade kritiker, museichefer, redaktörer och professorer samman.

Ekonomistas - 26 maj 14 kl. 07:11

Om Pikettys dataserier och kritiken från Financial Times

Thomas Piketty och hans nya bok Capital in the 21 Century har rönt enorm uppmärksamhet i hela världen (och kommenterats av oss bl a här, här). Boken har huvudsakligen fått beröm men en del skeptiska kommentarer har också hörts. I helgen publicerade Financial Times en kritisk granskning av bokens fördelningsstatistisk och hävdade att man funnit flera indikationer på felaktigheter och att dessa rentav kan ändra vissa av bokens centrala slutsatser.

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 11:14

IFK:s tränare inte förvånad över kritiken

Foto: Bosse Nilsson
Domen från spelarna var hård. Men själv blev IFK-tränaren inte förvånad över kritiken. "Nej, jag har varit tuff och hård mot dem, det är inget att sticka under stol med", säger han.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 10:03

"Boys"-skaparen bemöter kritiken

SVT-serien "Boys" fick skoningslös kritik redan innan första avsnittet sändes i början av veckan. I samband med att trailern släpptes sågades serien jäms med fotknölarna i såväl sociala medier som av recensenterna.Nu bemöter seriens manusförfattare och regissör Olof Leth kritiken.

Sydsvenskan - 18 okt 15 kl. 10:03

"Boys"-skaparen bemöter kritiken

SVT-serien "Boys" fick skoningslös kritik redan innan första avsnittet sändes i början av veckan. I samband med att trailern släpptes sågades serien jäms med fotknölarna i såväl sociala medier som av recensenterna.Nu bemöter seriens manusförfattare och regissör Olof Leth kritiken.

Västerbottens Folkblad - 01 dec 15 kl. 21:32

” Vi tar kritiken på största allvar”

Skolinspektionen hotar Thorengruppen med ett vite på 2,7 miljoner. Nu svarar man på kritiken. – Jag är jättebesviken över att vi ännu inte har lyckats rätta till de här bristerna, skriver Raja Thorén.

Skånskan - 03 maj 16 kl. 11:00

En kritik mot kritiken av kritiken

Krönika Akademiledamoten Anders Olsson gjorde den 26 april i DN ett debattinlägg angående litteraturkritiken. Lite skolmästaraktigt redogör han där för ordet kritik och dess klassiska förankring. Nu anser han att kritiken i bemärkelsen ”bedömandets konst” är hotad.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Ny bankbluff mot kvinnor

ESLÖV Ytterligare två äldre kvinnor i Eslöv har blivit uppringda av en falsk bankman som har försökt lura pengar av dem. I båda fallen har en man påstått sig representera Swedbanks säkerhetsavdelning. Båda försöken misslyckades.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Att tänka bredare än enbart ljudbok är framtiden”

På väg mot ljudboken, del 4 Ett enormt driv framåt. Det är en av de viktigaste ingredienserna i en bra ljudbok menar Sofia Falk Spanos, förläggare på ljudboksförlaget Storytel.
– Sedan görs förstås en stor del av jobbet av inläsaren.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bakluckeloppis i Ljungstorp

Höör På lördag mellan klockan 10-13 (säljare klockan 9) hålls bakluckeloppis i Ljungstorp.
För att hitta dit ska man köra, cykla eller promenera från Höör via Sätofta, förbi Jägersbo, till Sövrödskorset. Just där gång- och cykelbanan tar slut ligger platsen för arrangemanget på åkern på höger sida om vägen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fotografisk expedition i naturen

Höör Höörs Analoga Vänner bjuder in till utflyktsdag med fotografisk expedition på lördag mellan klockan 10-17.
Tillsammans kör man runt Ringsjön och gör stopp på sju olika platser för att se sig omkring och fotografera naturen. Har man inte en bil kan man åka med i en annan, hör av er till Höörs Analoga Vänner om du vill följa med.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Tror inte det uppfattas som positivt”

ESLÖV Krögarnas säljplaner beklagas av Lars Persson som är kommunens näringslivschef. Det skickar ingen bra signal till omvärlden, menar han.
– Jag tror inte det uppfattas som ett tecken på något positivt.

Skånskan - 3 timmar sedan

Brand i bil på Sturups flygplats

En bil brann på flygplatsens stora parkering.Vid  08.00 -tiden på torsdagen larmades räddningstjänst till Sturups flygplats efter att en bil brunnit.

Skånskan - 4 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Webb-TV Det hände medan du sov. Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 3 timmar sedan

Dödligt hot – 23

– Det är faktiskt ett genombrott. Långsamt gick jag hem från Skeppsbron, upp mot Köpman- torget, hem till whisky och mjölk, jag log där jag gick. Men en tanke fortsatte att mala i mitt huvud.

Skånskan - 4 timmar sedan

Polisjakt slutade på åker

En man greps under natten mellan onsdag och torsdag efter en biljakt.En man i 35 års ålder vägrade stanna för polis. Varpå polisen följde efter bilen, på en åker vid Ellestadsvägen tar jakten slut.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bilbrand vid Malmö C

En bil började brinna vid Malmö C under onsdagsnatten.Vid 00.20 inkom larm om att en bil börjat brinna vid Malmö C.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.