DI > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 10:58

DI - 10 jul 19 kl. 19:34

Oljepriset fortsätter stiga efter amerikansk lagerminskningSpotpriset på både Brent- och WTI-oljan stiger med drygt 3 procent på onsdagskvällen i spåren av att de amerikanska råoljelagren minskade mer än väntat förra veckan. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Brent, WTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljeprisetfortsätter , stigaefter , amerikansk, lagerminskning
Dagens PS - 17 okt 17 kl. 10:56

Goldman Sachs: Därför kan oljepriset stiga

En rad faktorer kan elda på det ”svarta guldet”, enligt  Goldman Sachs. Goldman Sachs ser att oljepriset kan stiga framöver på en rad geopolitiska risker, rapporterar Bloomberg News. De orosmoment som kan få den svarta råvaran att bli dyrare framöver är bland annat den irakiska militärens övertagande av oljefält tidigare kontrollerade av kurdiska provinsregeringen.

DI - 14 mar 16 kl. 11:48

"Då kan oljepriset stiga mycket"

Oljepriset har vänt tydligt uppåt från bottennivåerna kring 28 dollar fatet och handlas nu kring 40 dollar. Di:s börsexpert Ulf Petersson räknar med att dagens nivåer är botten - och de kan dra iväg rejält om oljekartellen Opec agerar..

Affärsvärlden - 18 apr 16 kl. 09:45

Citi: Därför kan oljepriset stiga

Oljepriset sjönk direkt efter att oljestaterna inte kunnat enas vid Doha-mötet i helgen. Men storbanken Citi spekulerar i en återhämtning, skriver CNBC..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

IMF: Sanktion kan höja oljepriset

Internationella valutafonden, IMF, varnar för att oljepriset kan öka med 20-30 procent om transporten av iransk olja störs. I veckan beslutade EU att förbjuda nya oljekontrakt med Iran, som en protest mot landets befarade kärnvapenprogram. Iran har hotat att svara med att blockera Hormuzsundet, där 20 procent av världens oljeexport passerar.

Affärsvärlden - 07 mar 12 kl. 16:00

Då får oljepriset effekt på ekonomin

Oljepriset har stigit kraftigt under senare tid och många oroar sig över vad detta betyder för världsekonomin. För att det ska bli några mer uttalade negativa effekter måste dock oljepriset stiga ytterligare. Den bedömningen gör flera banker enligt analysbrev..

SvD - 24 jun 14 kl. 14:30

”Då lär vi se oljepriset stiga under lång tid”

Nordeas analytiker om krisen i Irak..

BT - 27 nov 14 kl. 17:20

Oljepriset faller efter Opecbesked

Oljekartellen Opec kommer inte att minska sin produktion av olja för att trycka upp det snabbt fallande oljepriset. Och trots att oljan redan handlas på fyraårslägsta kan priset fortsätta nedåt.Oljekartellen Opec har beslutat att inte ändra produktionskvoterna, uppgav Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi, enligt Reuters, efter det att Opecmötet avslutats i Wien.

BT - 27 nov 14 kl. 16:35

Opec låter oljepriset falla

Oljekartellen Opec kommer inte att minska sin produktion av olja för att trycka upp det snabbt fallande oljepriset. Det låga oljepriset blir ett vapen för Opec riktat mot den växande produktionen av amerikansk skifferolja.Oljekartellen Opec har beslutat att inte ändra produktionskvoterna, uppgav Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi, enligt Reuters, efter det att Opecmötet avslutats i Wien.

Sydsvenskan - 13 maj 15 kl. 09:07

Oljepriset lyfter

Världsmarknadspriset på råolja stiger och ligger nu nära den högsta nivån hittills i år. Minskad produktion och lagerminskning av olja i USA driver på utvecklingen.Ett terminskontrakt för leverans av så kallade Brent-olja nästa månad stiger med 1 procent till 67:50 dollar per fat, bara cirka 25 cent från årshögsta.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 15 kl. 09:07

Oljepriset lyfter

Världsmarknadspriset på råolja stiger och ligger nu nära den högsta nivån hittills i år. Minskad produktion och lagerminskning av olja i USA driver på utvecklingen.Ett terminskontrakt för leverans av så kallade Brent-olja nästa månad stiger med 1 procent till 67:50 dollar per fat, bara cirka 25 cent från årshögsta.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Räntor och valutor: Dystra inköpschefsindex inför ECB-besked

Dollarn handlas något starkare mot euro och svagare mot yen under onsdagsförmiddagen. Räntor handlas ned över Europa efter dystert PMI utfall och inför morgondagens räntebesked från Europeiska centralbanken.   .

DI - 15 minuter sedan

Dagens stjärnsmäll riskerar att bara vara början

Det kändes nästan som att läsa vinstvarning. Andra kvartalet blev blodigt för Kindred och aktiens ras på onsdagsförmiddagen är det näst värsta i bolagets historia..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Gruvförvärv i fokus inför Lundin Minings kvartalsrapport

Gruvbolaget Lundin Mining antas ha haft ett framgångsrikt andra kvartal, sett till hur produktionen har löpt. .

DI - 30 minuter sedan

Nedåt på börsen – tobaksjätte och nischbank i botten

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en mindre nedgång, tyngd av bland annat Swedish Match och storbankerna. Svaga tyska makrodata stärkte inte börshumöret. Skanska steg efter sin halvårsrapport, medan Kindred rasade brant efter sin.

DI - 30 minuter sedan

Lannebo Fonder flaggar upp i Midsona

Lannebo Fonder har utökat sitt innehav i Midsona till 6,2 procent av kapitalet och 5,6 procent av rösterna i hälsovårdsföretaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Ett steg i rätt riktning efter smällarna

Skanska presenterade en godkänd halvårsrapport på morgonen. Visserligen bidrar engångsposter positivt men det var ändå ett steg framåt att återupprätta förtroendet för byggjätten efter fjolårets alla nedskrivningar och utdelningssänkning..

DI - 45 minuter sedan

Nytt rekordvärde för norska oljefonden – alla är miljonärer

Värdet av den norska oljefondens portfölj nådde på onsdagen nya toppnivån 9.384 miljarder norska kronor, motsvarande 10.239 miljarder svenska kronor – eller drygt 1,9 Mkr per norrman..

DI - 1 timme sedan

Sämre humör i eurozonens tillverkningsindustri

Eurozonens kombinerade inköpschefsindex sjönk till 51,5 i juli från 52,2 i juni enligt preliminära siffror från IHS Markit. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 52,1 enligt Reuters sammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Nordea och Danske Bank tänker inte kräva revisor av kunder

Nordea och Danske Bank är kritiska till Jyske Banks beslut att stoppa företagskunder som inte har någon revisor. Enligt Nordea vore det fel att utesluta en hel grupp från att bli kunder i banken..

DI - 1 timme sedan

Chockförlust sänker storbankens aktie

Den tyska storbanken Deutsche Banks aktiekurs faller kraftigt efter chocksiffror på onsdagsmorgonen. Förlusten under det andra kvartalet blev drygt 32 miljarder kronor, vilket var värre än befarat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.