SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 23 July, 01:19

SmålandsPosten - 10 jul 19 kl. 19:05

SD-gruppledare räds inte Ljungkvists konkurrensSverigedemokraterna i Uppvidinge ser inte det nystartade partiet Uppvidingedemokraterna som ett hot. – Hade de kunnat bedriva SD-politik hade de varit kvar i partiet, säger partiets gruppledare. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ljungkvists, Uppvidinge, Uppvidingedemokraterna, SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-gruppledare, rädsinte , Ljungkvists, konkurrens
SmålandsPosten - 02 jun 19 kl. 13:59

Gruppledaren tycker att Ljungkvists ska lämna sina platser

Kerstin och Anders Ljungkvist lämnar Sverigedemokraterna men ska sitta kvar på sina politiska stolar. Det tycker partiets gruppledare är fel. – Avgår man som Sverigedemokrat är det lämpligt att lämna sina uppdrag, säger han..

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 01:00

"När konkurrens ersätter samarbete blir helheten sämre."

När vinsten tillåts styra påverkas hela välfärden och hela samhället. Det blir svårare att ha en likvärdig välfärd som styrs efter behov, skriver Hanna Gedin (V), partistyrelseledamot, Hanna Thomé (V), kommunalråd i Malmö, och Sara Svensson (V), gruppledare i region Skåne, i en replik på entreprenören Dan Olofssons inlägg..

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 01:00

"När konkurrens ersätter samarbete blir helheten sämre."

När vinsten tillåts styra påverkas hela välfärden och hela samhället. Det blir svårare att ha en likvärdig välfärd som styrs efter behov, skriver Hanna Gedin (V), partistyrelseledamot, Hanna Thomé (V), kommunalråd i Malmö, och Sara Svensson (V), gruppledare i region Skåne, i en replik på entreprenören Dan Olofssons inlägg..

BT - 20 sep 11 kl. 15:05

Våga lära av privata utförare

Det är ingen skillnad i kvalitet om ett LSS-boende drivs i kommunal eller i privat regi. De borgerligas uppmaning till de rödgröna i Borås är att dra lärdom från de privata utförarna. När vi allianspartier var en del av majoriteten i Borås kämpade vi hårt för valfrihetsfrågorna.

BT - 27 nov 13 kl. 13:47

Konkurrensverket ger Borås bakläxa

Konkurrensverkets rapport stödjer vår uppfattning att den styrande rödgröna minoriteten premierar Borås stads egen verksamhet genom att ge privata utförare en ersättning som är långt under de kostnader kommunen har, skriver borgerliga toppar i Borås. I förra veckan kom Konkurrensverkets rapport som granskar hur Lagen om valfrihetssystem, Lov, fungerar ?i svenska kommuner.

Kristianstadsbladet - 02 apr 11 kl. 06:30

Kristianstads politiker tycker till om stiftelsen

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Partiernas gruppledare om Stiftelsen Regionen Kristianstad och dess verksamhet.

Sven Nilsson, Centerpartiet 1. Har Kristianstadsbladets artikelserie ändrat din syn på Stiftelsen Regionen Kristianstad?

Sydsvenskan - 05 jul 11 kl. 06:36

Allt fler vill att Ohly avgår

Arkiv: Scanpix
Allt fler inom Vänsterpartiet vill att Lars Ohly avgår före valet 2014. Över hälften av partiets distriktsordföranden, 14 personer, vill ha en ny partiledare innan dess, visar en rundringning som DN gjort.
I november förra året var endast ett distrikt öppet för partiledarbyte.

Dagen - 04 aug 11 kl. 03:00

Ny strid om rätten att välja församling

Låt Svenska kyrkans medlemmar göra som frikyrkomedlemmar. Få rätten att välja vilken församling de vill tillhöra. Det är en av stridsfrågorna som kommer upp i årets kyrkomöte.

BT - 05 aug 11 kl. 11:19

Småpartier utan makt i Mark

Ett halvår med två nya partier ? MOD och SD ? har inte gett några större avtryck i kommunpolitiken.

Kristianstadsbladet - 09 sep 14 kl. 09:34

Vi tror att Kristianstads kommun kan bättre

Foto: Willy Alm
Mycket positivt har hänt i Kristianstads kommun de senaste fyra åren. Men saker kan bli bättre och lösningen är minskad invandring, skriver Niclas Nilsson gruppledare för SD.
Det har hänt mycket positivt i Kristianstad de senaste fyra åren, framför allt i centralorten.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Energiskt avslut för allsången

Under måndagskvällen var det dags för årets sista ”Allsång i Linnéparken”. Mona G och Tommy Nilsson sjöng ut finalkvällen på scenen. .

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Litteratur: Flera kända föreläsare till biblioteket

Älmhults bibliotek har lyckats boka flera stora journalister till sitt höstprogram. Anna Hedenmo från Agenda i SVT och Björn af Kleen från Dagens Nyheter är de stora dragplåstren under hösten..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Förvaltningschefen slutar - kommunen letar efterträdare

Kommunen letar just nu efter ny chef för omsorgsförvaltningen. Den tidigare förvaltningschefen Mats Hoppe lämnar sin tjänst under 2020 för att gå i pension. – Jag fyller 67 år i maj.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Wilma och Maria fick fira varsitt SM-guld

Wilma Bertilsson med hästen Queen Ary och Maria Wieslander med hästen Caxe från Växjöortens Fältrittklubb har i dagarna firat SM-guld..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Mattias Åkesson fortsätter i Troja

Trojaveteranen Mattias Åkesson fortsätter att spela hockey i Troja. .

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Budgetfrågor enar oppositionen

Landsbygdspartiet är redo att gå på samma linje som Centern och Kristdemokraterna och vill också se tydligare underlag gällande budgetramarna inför nästa år. För Landsbygdspartiet är Älghultsskolan en av kärnfrågorna..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Småland: SD-politiker anmäld för barnporr och sex med minderårig

En framträdande politiker från Sverigedemokraterna i Kalmar län har polisanmäls för barnpornografi och sex med minderårig. Politikern lämnade på måndagen alla sina politiska uppdrag. Distriktsordföranden Mattias Bäckström-Johansson är informerad..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Inget sätter stopp för hoppfullt lopp

För tredje året i rad anordnas loppet Run of hope i Linneryd till förmån för barncancerfonden. Deltagarantalet har under tidigare år varit blygsamt, men arrangören Magdalena Mörling ger inte upp för det..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Deckare och feelgood romaner med kvinnor i huvudrollen

Under sommaren är en bra bok i hängmattan nästan ett måste. Här tipsar bibliotekarierna Sabine Helmerding och Carolin Hermansson om flera böcker att läsa eller lyssna på i sommar. Och har du inte läst Tove Janssons Sommarbok bör du genast göra det.

SmålandsPosten - 14 timmar sedan

Tre personer misshandlade hemtjänstpersonal

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.