Skånskan > Nyheter

Friday, 19 July, 23:23

Skånskan - 10 jul 19 kl. 18:40

BUP Malmö får an­märk­ningar av JOMalmö. Oklara per­mis­sions­be­slut, trånga lo­kaler och ru­tin­mäs­sig kropps­vi­si­ta­tion. Det är någ­ra av punkterna som BUP Malmö får an­märk­ningar för.Ju­sti­tie­om­buds­mannen kommer med flera an­märk­ningar på Barn- och ung­doms­psy­kia­trin (BUP) i Malmö, i en ny gransk­ning.
Det handlar bland an­nat om att mat­rummet upp­levs som trångt för pa­ti­enterna, vilket kan leda till att mat­si­tua­tionen blir be­svär­lig för de pa­ti­enter som har ät­stör­nings­pro­ble­ma­tik.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
BUP Malmö, JO, Barn, BUP, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BUP, Malmöfår an , märk, ningarav JO
Skånskan - 30 dec 15 kl. 19:07

Politiker vill att Malmö agerar mot id-kontroller

MALMÖ Malmös politiska ledning bör snarast agera för att få regeringen att dra tillbaka planerna på att inför ID-kontroller på Kastrup.Det skriver politikerna Torbjörn Tegnhammar (M) och Roko Kursar (L) i ett brev till kommunstyrelsen i Malmö.
Kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) svarar med att hon utgår ifrån att ID-kontrollerna blir väldigt tillfälliga.

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 16 kl. 21:50

Bup hemmastadda i centrum

Från slitna gamla personalbostäder vid lasarettet till tre ljusa och nyrenoverade våningar mitt i centrum. Barn- och ungdomspsykiatrin, Bup, har nu blivit hemmastadda på Algatan..

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Skåningar trivs i Leksand

Beröringspunkterna kan tyckas vara få mellan Leksand och Malmö Redhawks.Men de finns där.Trots att olikheterna är monumentala.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 14:00

För Malmö, i tiden

Vad har man för vi­sioner kring Malmö, om man sitter vid makten i en stad som ges som skräck­ex­em­pel på miss­lyc­kad in­teg­ra­ti­on? Stadens borgmästare Ka­trin Stjern­feldt Jam­meh menar att Malmö är på rätt väg, trots att staden har svåra pro­blem. An­talet Mal­mö­bor som för­litar sig på för­sörj­nings­stöd minskar.

Skånskan - 26 jun 16 kl. 08:00

Passproblemen i Malmö är nu lösta

Malmö. Det som tidigare var en lång och bökig väntan är från och med nu ett minne blott. Den som vill kan lugnt boka tid på passexpeditionen i Malmö redan efter helgen.

Skånskan - 27 sep 15 kl. 18:09

HK Malmö vill ha upprättelse

MALMÖ HK Malmö blev utklassat av Ystads IF i veckan.
Taktikmötet inför måndagens match mot Aranäs kom i mångt och mycket att handla om att rensa bort YIF–matchen från spelarnas minne.– De har mått precis så dåligt som jag gjort, riktig skit.

Skånskan - 30 mar 18 kl. 13:43

Egzon Binaku siktar högt i Malmö FF

FOTBOLL Egzon Binaku fick sitt allsvenska genombrott i BK Häcken förra året. Nu ska han ta nästa kliv i karriären i Malmö FF.– Jag hoppas framförallt kunna bidra med mina offensiva egenskaper, säger den 22-årige vänsterbacken.

Skånskan - 09 jul 16 kl. 10:00

Skåningar som förde modernismens talan

De tolv. Förvisso inte Jesu lärjungar men tolv konstnärer som ändå var en slags apostlar, som i kamp mot provinsialismen i förra sekelskiftets skånska konst förde modernismens talan.Med undantag av köpenhamnaren Jules Schyl var övriga elva – målarna Albert Abbe, Svante Bergh, Tora Vega Holmström, Johan Johansson, Emil Johansson-Thor, Erik Jönsson, Emil Olsson, Pär Siegård samt skulptörerna Ivar Johnsson, Anders Jönsson och Nils Möllerström – skåningar och alla födda under 1800-talets två sista decennier.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 06:00

Sporthall i två plan blir unik för Malmö

MALMÖ Hösten 2018 ska den vara klar – Malmös första sporthall i två våningar.
Det är planerna på att bygga en ny grundskola på Borgarskolans område som tvingat fram den udda lösningen.På platsen där hallarna ska byggas ligger i dag Borgarskolans sporthall.

Skånskan - 05 mar 16 kl. 18:03

Många skåningar köade för Idol

Malmö Kanske finns Sveriges nästa superstjärna här?
Hundratals unga skåningar köade i timmar i kylan utanför Glasklart i Malmö på lördagsmorgonen ihop om att komma med i tv-programmet Idol.Klockan åtta på morgonen drar produktionsteamet igång Hasse Anderssons Guld och gröna skogar för att peppa och försöka tina upp alla frusna i kön.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Abbekås GK behåller ledningen

GOLF Abbekås GK behåller ledningen på hemmabanan inför den tredje och sista dagen i lag-SM:ets division 1 för damer.Under fredagen minskade dock försprånget rejält från 13 till 5 slag före Värnamo och Barsebäck. Halmstad är ytterligare ett slag efter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ficktjuvar i farten

LUND Sommartid är det läge att se upp lite extra för ficktjuvar, speciellt om man befinner sig i centrum och det är mycket folk i rörelse.
En person blev bestulen på sin iPhone som förvarades i en väska. Det hände i centrala Lund i torsdags mellan klockan 9 och 10..

Skånskan - 3 timmar sedan

Uppringare ville ha pengar

LUND En person i Lund som blev uppringd av någon okänd person som ville att hen skulle skänka pengar till ett visst ändamål har gjort en polisanmälan om social manipulation.
Den uppringda personen tvivlade på att syftet med penninginsamlingen var seriöst och blev misstänksam..

Skånskan - 3 timmar sedan

Bestulen under träningen

LUND Någon passade på att ta sig in i ett låst skåp och stjäla ett par skor och andra saker medan ägaren motionerade.
Det hände i omklädningsavdelningen på Skryllegården i veckan..

Skånskan - 3 timmar sedan

S slår ett slag för företagen

LUND Det är hög tid att börja genomföra planerna på 250 hektar nya verksamhetsområden, menar Socialdemokraterna. Partiet lyfter frågan i byggnadsnämnden och i tekniska nämnden.
De nya områdena för företag var ett av målen i den översiktsplan (ÖP 2018), som togs under den förra mandatperioden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dyrt köra utan tillstånd

LUND En 21-årig man körde personbil utan tillstånd men stoppades av polis.
Det hände på riksväg 11 i Dalby i Lunds kommun i februari i år.
Nu döms 21-åringen till 30 dagsböter á 150 kronor, totalt 4 500 kronor..

Skånskan - 4 timmar sedan

Motorcykel och bil i kollision- en till sjukhus

Under fredagskvällen inkom ett larm om trafikolycka i Svedala. En motorcykel och personbil ska ha kolliderat. Trafikframkomligheten påverkas.

Skånskan - 5 timmar sedan

Larm om brand på hvb-hem

Hörby Under fredagseftermiddagen inkom ett larm om brand på ett hvb- hem i Hörby. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– En röklukt ska ha påträffats i byggnaden men inga synliga lågor, säger Jessica Venius, teamledare vid SOS Alarm.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mystisk drönarflygning

Höör En drönare har setts flyga över Lärkgatan i Höör, vilket har gjort boenden i området lite oroliga och ifrågasättande gällande om personen har tillstånd att flyga den över deras hus.
Då drönaren var av en modell som väger under sju kilo krävs det inget tillstånd att flyga..

Skånskan - 5 timmar sedan

Efter åtta år stänger hon inredningsbutiken för gott

Höör Efter flera år som egenföretagare känner Linda Milton sig färdig.
– Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut, men jag jobbar gärna med något socialt och kreativt.Det är inte lätt att vara egenföretagare på liten ort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.