Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 July, 01:06

Skånskan - 10 jul 19 kl. 18:27

Systrarnas strid mot NCC:s planer fortgårSödra Sandby På onsdagen träffades NCC och systrarna över en fika på Rögle Kloster.
Trots olika framtidsvisioner för Rögleskogen hade parterna ett trevligt samtal.På onsdagsförmiddagen fick Skånskan följa med på systrarna från Rögle Klosters andra möte med NCC.
Fyra av fem systrar samt två av NCC:s anställda möttes för att prata om Rögleskogens framtid. NCC har planer på att utvidga stenbrottet i Södra Sandby och anlägga verksamhet även på andra sidan Sandbyvägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
NCC, Sandby På, Rögle Kloster, Rögleskogen, Skånskan, Rögle Klosters, Rögleskogens, Södra Sandby, Sandbyvägen, Thérèse, Goliat, Berlekom, Richard Bengtsson, Katarina, Skrylle, Lundaförslaget, Céline

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Systrarnas, stridmot , NCC:s, planer, fortgår
Skånskan - 10 maj 19 kl. 05:00

Systrarna tar strid mot NCC:s planer

SÖDRA SANDBY Systrarna på Röglekloster vänder sig kraftigt mot NCC:s planer på att utvidga stenbrottet och även anlägga verksamhet på andra sidan Sandbyvägen.
Långsiktigt vill systrarna stoppa ytterligare utvidgning, och har därför lagt ett Lundaförslag om att skydda Rögleskogen som naturreservat.Systrarna, med Thérèse Arkbrand som talesperson, lyfter fram att NCC, på företagets informationstavla vid brottet, anger att den långsiktiga planen är att öppna en ny stentäkt i Rögleskogen.

Hela Gotland - 08 jan 18 kl. 11:45

Goetze tar strid för planer för Åhlénshuset

Länsstyrelsen vill stoppa planerna för ett flervåningshus på Åhlénshuset..

Skånskan - 05 maj 17 kl. 20:02

NCC Roads tar strid om asfaltsverk

Södra Sandby Stadsbyggnadskontoret föreslog i mars ett nej till NCC Roads ansökan om bygglov för en ny anläggning med upplag, mellanlagring och återvinning av asfalt i Hardeberga. Byggnadsnämnden gick på den linjen.
Men NCC Roads ger sig inte utan överklagar beslutet.

Barometern - 26 jun 14 kl. 06:55

NCC inte längre med i hamnbygget

Exploatören NCC utesluts från det segdragna hamnprojektet. Men byggplanen är inte skrotad - tvärtom. Byggföretaget NCC har nyligen inlett sista etappen för hamnprojekt i Färjestaden.

DI - 16 okt 18 kl. 11:43

NCC-chef: Tre äldre nordiska projekt fasas ut

Det rör sig om tre olika utmaningar för NCC Building i Finland, Danmark och Norge. Åtgärder har i samtliga fall vidtagits medan gamla projekt färdigställs och det finns planer på hur läget ska vändas..

Skånskan - 18 apr 17 kl. 06:00

Planer på 250 nya bostäder

HÖRBY 200-250 nya bostäder kan komma att byggas på Stattena östra i Hörby. Det finns även planer på vårdcentral, skola, förskola och annan kommunal service i området.
Kommunstyrelsen har beslutat att en detaljplan ska tas fram.

Skånskan - 10 feb 17 kl. 14:00

Optikerkedja tar strid mot rivning

ESLÖV När Ebo ska bygga nytt intill stadsbiblioteket är planen att huset med Aoptiks butikslokal jämnas med marken. Företagets vd motsätter sig rivningen och menar att en uppsägning av hyreskontraktet för avflyttning kan stå Ebo dyrt.
– En sådan skada skulle uppgå till ett mångmiljonbelopp, skriver vd:n Johan Olofsson i ett yttrande.

BT - 14 jan 11 kl. 00:45

Ohlys sista strid?

Efter mer än sju år och med två förlustval i ryggen tycker vänsterledaren Lars Ohly fortfarande att det är kul att vara partiledare. Ohly har inga planer på att avgå vid nästa års kongress och han vill leda partiet i ännu en valrörelse. Men kritiken mot honom växer.

BT - 04 sep 11 kl. 09:52

Bäddat för politisk strid om vindkraft och strandskydd

Socialdemokraterna i Mark reserverar sig mot kommunens planer för vindkraft samt utveckling av områden med strandnära lägen. Det är den nya översiktsplanen för Mark som det kan bli politisk strid om i höst. Planen anger, enkelt uttryckt, var och hur kommunen ska utvecklas de kommande åren.

SvD - 17 feb 14 kl. 16:48

Handelsbankens strid med FI kan bli dyrköpt

Handelsbankens planer på att runda kommande EU-direktiv retar upp Finansinspektionen. Men banken tänker inte vika sig. I det här fallet kan en strid med myndigheten kosta banken betydligt mer än vad det smakar..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Träd i innerstaden är speglar av olika tidsåldrar

lund Varför inte stanna upp och betrakta träden som växer i Lunds stadskärna. De har mycket att berätta och är som bryggor mellan dåtid, nutid och framtid.
Det var budskapet som Maria Odén förmedlade under måndagskvällens gröna stadsvandring.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tennisstjärna avliden

Den före detta tennisstjärnan Peter McNamara från Australien har avlidit i sviterna av prostatacancer.
McNamara vann bland annat Wimbledon tillsammans med Paul McNamee två gånger. Efter att själv ha varit aktiv tennisspelare ägnade han sig åt att coacha andra.

Skånskan - 6 timmar sedan

Motig helg för Joel Eriksson

MOTORSPORT Tomelillasonen Joel Eriksson hade en helg att glömma när DTM-serien gästade holländska Assen för säsongens femte deltävling.BMW-föraren fick förvisso en bra start på den klassiska Moto GP-banan under fredagens fria träning, men led sedan av tekniska problem under de två efterföljande tävlingsdagarna.
21-årige Eriksson kom i mål på 16:e plats i det första av helgens två heat, som kördes i regn, i ett lopp där vindrutetorkaren tidigt gick sönder och kraftigt reducerade sikten i det ogästvänliga vädret.

Skånskan - 7 timmar sedan

Misstänkt efter singelolycka

Kävlinge Vid 22-tiden på söndagskvällen inträffade en singelolycka på Harjagersvägen i Kävlinge. Ambulans kallades till platsen, men den 45-årige föraren var ej i behov av vård.
Patrull på plats sökte genom bilen och tog in föraren för provtagning.

Skånskan - 7 timmar sedan

Försökte ta växelhus

Dösjebro Lödde båtklubb hade besök av tjuvar i mitten på förra veckan. I torsdags upptäcktes att någon försökt tillgripa ett växelhus på en båt. Tjuvarna lyckades inte då det fanns en spärrnyckel.

Skånskan - 7 timmar sedan

Stulen post under lång tid

Kävlinge Ett företag i Kävlinge har polisanmält att ett stort antal brev inte kommit fram. Det rör sig om brev som skickats till företaget från 1 december och fram tills i dag..

Skånskan - 7 timmar sedan

Kastade ägg gav lackskador

Kävlinge En bilägare som hade bilen parkerad på Svens gränd i lördags kväll fick skador på lacken då någon kastat ägg på bilen. Anmälan om skadegörelse är upprättad..

Skånskan - 7 timmar sedan

Bråk i taxin blev motanmälan

Kävlinge Vid tretiden natten till lördagen kom en taxichaufför och en passagerare i bråk. Taxichauffören anmälde passageraren för ofredande och snyltningsbrott. Samtidigt har passageraren gjort en motanmälan mot chauffören..

Skånskan - 7 timmar sedan

Brand i container

Kävlinge Strax innan klockan 4 natten till måndagen gick larm om en brand i en container på Träningsvägen. Brandkår kom till platsen och släckte elden. Någon risk för spridning förelåg inte..

Skånskan - 7 timmar sedan

Barnteater i parken

Kävlinge Klockan 15 i dag tisdag ges musikteatern Mio min Mio i Kävlinge folkets park. Föreställningen är en dramatisering av Johan Briggert efter Astrid Lindgrens världsberömda förlaga.
Föreställningen kostar 60 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.