SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 19 July, 22:35

SmålandsPosten - 10 jul 19 kl. 18:04

Skattepengar: Över 40 miljoner kronor till Rosenhills ägareRosenhills vårdboende har fått stor kritik efter Ivo:s inspektioner. De senaste tio åren har det privata vårdboendets gjort stor vinst och aktieägarna har plockat ut över 40 miljoner i utdelning. Företagets intäkter kommer från skattepengar..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Rosenhills, Ivo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SkattepengarÖver 40 miljoner kronor till , Rosenhills, ägare
SmålandsPosten - 25 jul 14 kl. 06:10

Bo Frank överväger att ge mer skattepengar

Men så blev det inte.
Nu säger Bo Frank (M) att han kan tänka sig att kommunen ger mer skattepengar till flygplatsbolaget för att behålla viktiga flyglinjer. Som Smålandsposten berättat läggs flyglinjen Växjö – Amsterdam ned om några veckor.

Magazin24 - 03 okt 12 kl. 11:31

Välfärdsföretagen gör miljardvinster för skattepengar

Beräkningar som vi har gjort utifrån ny SCB-statistik visar att företagen i välfärden går med uppskattningsvis 8,7 miljarder i vinst ? för skattepengar. Det är en orimlig ordning.

Alliansfritt Sverige - 15 aug 14 kl. 13:35

Regeringens favoritföretag lever på skattepengar – betalar 0 kronor i skatt

Attendo. Denna ständiga källa till elände. Är det inte vårdskandaler så plockar ägarna ut enorma vinster rakt ner i sina egna fickor, och är det inte ägarna som plockar ut enorma vinster rakt ner i sina egna fickor så utses vd-n Henrik Borelius till regeringens välfärdsrådgivare.

Skånskan - 05 feb 16 kl. 14:00

Skattepengar – inte alltid en livräddning

Opinion En marknadsekonomi som fungerar som ”hela havet stormar” är inget att eftersträva. Så beskrivs dock finansmarknaden i boken ”Simma med hajar”. Regler är till för att kringgås, det enda som gäller är att öka vinsten.

Skånskan - 17 timmar sedan

Ny krögare väljer att gasa när andra lämnar torget

ESLÖV Samtidigt som flera krögare vid Stora torg kastar in handduken så finns det andra som satsar.
I augusti slår 25-årige Drilon Shala upp portarna till sin nya restaurang vid torget.Precis när kommunen ska pumpa in 60 miljoner kronor för att bygga om Stora torg så verkar luften ha gått ur flera av torgets krögare.

SmålandsPosten - 24 apr 14 kl. 06:15

Markägare vägrar betala för planskild korsning

I ett naturskönt Gårdsby- Tofta har kommunen pekat ut platser för nya bostadsområden.
Men en dyr planskild korsning äventyrar nu projektet. Markägarna vill inte betala.

Cornucopia - 23 okt 17 kl. 09:36

Vuxendagisen: Över 80% av Operans intäkter är skattepengar

Nu när SVT och SR ska förvandlas till skattefinansierat vuxendagis, som ska få sina pengar oavsett om något tittar på dem, så kan det vara relevant att titta på befintliga vuxendagis. Klassiskt exempel i många bemärkelser är Kungliga Operan, som får över 80% av sina intäkter via skattefinansierat statligt bidrag, på nästan en halv miljard kronor om året.
Kungliga mitt i bild, bakom Rädda Fjällen!

YLE - 15 maj 13 kl. 14:27

Fastighetsägare betalar för snöröjning

Nu har politikerna bestämt hur vinterunderhållet av gångbanor i Ekenäs och Karis ska skötas. Beslutet gäller viktiga gatuavsnitt där staden nu ska ta över vinterunderhållet av gångbanan. Det kan handla om vägar till hälsostationer, skolor och daghem.

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 09:42

Kommunen hotar krögare med stämning

Med bara en vecka kvar till säsongens första hemmamatch för IFK Kristianstad, saknas fortfarande en lösning för driften av Kristianstad Arena. Nu hotar kommunen Kristianstad Evenemangs AB (Keab) med rättsliga åtgärder.
I ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen gick kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP) och oppositionsrådet Heléne Fritzon (S) till hårt angrepp mot Keab och dess ordförande Mats Dahlman.

Cornucopia - 16 jun 18 kl. 09:18

Vinstförbud i välfärden sparar inte skattepengar

Ett vinstförbud i välfärden sparar inte några skattepengar. Oavsett utförare betalas det lika mycket skattepengar per elev eller patient enligt skolpeng eller vårdschabloner.
Är ambulanshelikoptern statligt utvecklad, tillverkad och levererad eller har helikoptern tagits fram av vinstdrivande företag?

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stöld: Rullatorstöld i trapphus – andra gången på två veckor

En stöld med stora konsekvenser. För en person som är beroende av sin rullator för att ta sig runt är det väldigt allvarligt. Nu har det skett i Älmhult, igen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hon var två meter från månlandaren

Edwin ”Buzz” Aldrin blev den andre mannen på månen för 50 år sedan. Året efter tog han emot pris som årets svensk-amerikan i Växjö. Catherine Bringselius Nilsson var där och förvarar nu en gåva som varit på månen..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Lessebotalangen Törnblad uttagen svenska landslaget

15-åriga Moa Törnblad från Lessebo Goif är uttagen till den första landslagssamlingen för flickor födda 2004. .

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Ny ledning på Icon

Bara några månader efter invigningen lämnar paret Helena och Björn Collin Icon. I stället tar ägaren APP över driften av Byn och övriga verksamheter i Care of Icons. – Vi hade olika syn på hur vi skulle driva det framåt, säger Helena Collin..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Això no és Älmhult – det spanska radioprogrammet som ger Ikea en känga

Ett företag från Älmhult har fått spansk möbelindustri att falla. En möbelindustri som tidigare glänste tvingas idag tillverka schackbräden för att klara sig. Det här är historien om Älmhult, Ikea och La Garriga..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Länet: Klassisk butik flyttar hem

I 44 år har Nilssons Radio & Elektriska hållit till i sin lokal i Alvesta Folkets hus. I augusti stänger företaget igen dörrarna för sista gången, men verksamheter fortsätter - i källaren till familjens bostad..

SmålandsPosten - 9 timmar sedan

Matade inte sina djur – alla dog

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Kontor flyttar från Växjö – men verksamheten stannar kvar

Larmföretaget Captive larm flyttar ner sitt kontor till Ronneby. Installatörerna finns dock kvar i Växjö – och utryckningarna påverkas inte..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Turisterna är redo - men entreprenörer saknas

Turister och besökare gillar naturen, sjöarna och lugnet i Alvesta kommun. De vill gärna fiska och vandra. Men det finns utrymme för mer.

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Kronobergslag klart för final i Gothia Cup

Under fredagen stod det klart att Växjö DFFs F17-lag är klara för final i B-slutspelet i Gothia Cup. För Älmhults P14-lags del tog det stopp i åttondelsfinal. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.