SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 24 July, 10:31

SmålandsPosten - 10 jul 19 kl. 18:15

Ökad risk för torrt i kranenDe närmaste veckorna är Älmhults vattenförsörjning extra sårbar. Om något oväntat inträffar, till exempel en större vattenläcka, riskerar hela bostadsområden att bli utan vatten..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Älmhults

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, riskför , torrti , kranen
Hela Gotland - 24 feb 17 kl. 14:18

SMHI varnar för ökad risk för gräsbränder

Det är torrt i markerna och både SMHI och räddningstjänsten på Gotland varnar för ökad risk för gräsbränder..

Cornucopia - 22 nov 14 kl. 19:13

Innebär rekordvärme och mild vinter ökad risk för storm eller snökanon?

De senaste tolv månaderna och även 2014 års första tio månader innebar ett globalt värmerekord och rekordtemperaturer i Skandinavien1.. Frågan är om detta innebär en ökad risk för kraftiga vinterstormar respektive sk snökanoner för svensk del?

Snökanoner, likt Gävle 4:e december 1998 eller Göteborg den 17:e november 1995, uppstår när kraftig vind blåser stora nederbördsområden över varmt hav och in över nedkylt land, där regnet snabbt förvandlas till snö.

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 06:01

Åldersskillnad ökad risk för autism

Att barn till äldre pappor löper en ökad risk för autism har tidigare studier visat.
Men även stora åldersskillnader mellan föräldrarna kan innebära en ökad risk..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 06:01

Åldersskillnad ökad risk för autism

Att barn till äldre pappor löper en ökad risk för autism har tidigare studier visat.
Men även stora åldersskillnader mellan föräldrarna kan innebära en ökad risk..

Sydsvenskan - 29 maj 13 kl. 06:30

Minskad chans för fred, ökad risk för spridning

EU:s beslut att häva vapenembargot mot rebellerna i Syrien utlöste snabbt nya hot.Först lovade Ryssland att leverera luftvärn till regimen. Sen hotade Israel att flygbomba de ryska vapnen.

BT - 03 feb 14 kl. 12:08

Ökad risk med förlossning hemma

Att föda hemma ökar risken drastiskt för att barnet dör, visar amerikansk forskning. Men i Sverige är det säkrare, menar forskare. I den amerikanska studien, som presenteras på ett forskarmöte i New Orleans, ökade den absoluta risken för neonatal död upp till 28 dagar efter barnets födelse med fyra gånger om det förlöstes hemma med hjälp av en barnmorska, jämfört med på sjukhus.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 12:07

Ökad risk med förlossning hemma


Att föda hemma ökar risken drastiskt för att barnet dör, visar amerikansk forskning. Men i Sverige är det säkrare, menar forskare.I den amerikanska studien, som presenteras på ett forskarmöte i New Orleans, ökade den absoluta risken för neonatal död upp till 28 dagar efter barnets födelse med fyra gånger om det förlöstes hemma med hjälp av en barnmorska, jämfört med på sjukhus.

Västerbottens Folkblad - 06 mar 13 kl. 08:46

Ökad risk för skador med vinterkläder

En ny studie visar att barn med tjocka vinterkläder löper ökad risk att skadas vid en bilolycka. - Många känner inte till att det finns [...].

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 13 kl. 20:35

Ökad risk för smittspridning när patient placerades i korridor

Högt tryck på Helsingborgs lasarett leder ofta till att patienter placeras i korridoren. Nu har ett fall som tidningen tidigare rapporterat om, där en kvinna som insjuknat i lunginflammation placerades i korridoren, granskats av Socialstyrelsen. De drar slutsatsen att händelsen kan ha inneburit en ökad risk för smittspridning..

Expressen - 02 jul 13 kl. 11:53

Alglarm från Finland: "Det är en ökad risk"

Solen och värmen lockar inte bara fram bleka semesterfirare utan även alger. Nu kommer larm från Finland. Om värmen håller i sig kan en ovanligt kraftig algblomning vänta den sydsvenska kusten den närmaste månaden.

GöteborgsPosten - 15 jan 14 kl. 00:30

Ökad risk för cancer efter 60

Kvinnor som behandlats för cellförändringar löper ökad risk att få cancer senare i livet. Forskare i Göteborg vill därför ta bort 60-årsgränsen för cellprovskontroller för denna grupp..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Två personbilar i krock vid kyrka i Växjö

Två personbilar kolliderade runt klockan 09.21 i höjd med Öjaby Kyrka i Växjö..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Så mycket kan du få vid tågförseningar

Åska, växelfel och folk i järnvägsområdet får punktlighetsstatistiken att spåra ur. Under juni var tre av tio fjärrtåg försenade och helgens tågkaos i Sydsverige drabbade tusentals resenärer. Beroende på tågsträckans längd och hur stor förseningen är kan du ha rätt att få hela beloppet tillbaka..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Kulturjournalist sommarpratar om den gröna vågen

Den mångsidiga kulturjournalisten Gunilla Kindstrand återkommer som sommarvärd i år. Hennes sommarprat kommer dels handla om historien bakom orten hon bor i samt den gröna vågen på 70-talet..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Färsk spenat tros ligga bakom sjukdomsutbrott

37 personer blev sjuka av bakterien yersinia i Sverige i våras. Även ett sjukdomsfall i Kronoberg kan nu härledas till detta sjukdomsutbrott, som tros komma från färsk spenat som varit smittad..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Kronoberg: Ont om ugglor i skogen

2019 har varit ett bottenår för ugglor i Kronobergs län. Det visar resultaten efter vårens nattinventeringar i länet. Däremot har två berguvspar lyckats med sina häckningar..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Mindre lastbil in i träd utanför Mönsterås. Rattfylleri i Växjö..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Mitt hemliga ställe för vila

Husvagnen var mitt hemliga ställe. I den förvarade jag kassar med Hemmets Journal, Fantomen och Kalle Anka som jag fått av farmor Marta och min storebror Kjell. Begagnade, sönderlästa och bedagade men ännu inte lästa av mig.

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

När feghet får avgöra regeringsbeslut

Det kommer alltid att finnas frågor som det inte är så frestande för sittande regeringar att behöva ta ansvar för, och det är i dessa situationer närliggande för dem att hänvisa till ett auktoritativt domstolsutlåtande. Det skriver liberale kommunpolitikern Torgny Klasson med anledning av utvisningen av ukrainska Iryna Zamanova som tvingades att amputera ett ben efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm i april 2017..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Vi har varit i mitten av stormen

Under lördagen den 13 juli slog blixten ned i ett läger med 80 tyska ungdomar i skogen utanför Lenhovda..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

En dag i paradiset Evedal – en ironisk historia

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.