Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 July, 05:35

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 19 kl. 18:00

Träbåtar på parad genom Rönne å ska bli en årlig traditionPå lördag kan det vara läge för den båtintresserade att hålla utkik över ån..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Rönne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Träbåtar, paradgenom , Rönneå ska bli en , årlig tradition
SmålandsPosten - 08 dec 14 kl. 06:19

Årlig tradition i Mörtelek

Julmarknaderna duggar tätt dessa dagar. Åseda hembygdsförening höll sin årliga marknad i Mörtelek. – Vi saknar bara den gnistrande snön, säger Nils Gunnar Johansson, från föreningen.

BT - 13 dec 12 kl. 09:23

Vem är det som tar plats på festen

Här kommer en kort redogörelse över en kväll för någon vecka sedan. Först ville jag inte skriva den. Jag vill inte gnälla.

YLE - 29 jul 13 kl. 11:35

Musikfestspelen Korsholm har ny konstnärlig ledare och nytt program

På onsdag inleds Musikfestspelen Korsholm. I fjol var det trettioårsjubileum och nu inleds en ny 30-årig period med ny konstnärlig ledare och nytt program. Årets tema är brytningstid.

YLE - 07 maj 17 kl. 15:59

Marscher, manifestationer och marknader fyllde Åbo

Under veckoslutet ordnades ett antal evenemang i Åbo. Tack vare det vackra vädret samlade de stora skaror, men orsakade också trafikköer. På söndagen hölls den traditionella scoutparaden i Åbo.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 10:30

Miljoner pilgrimer vid Kristusstaty


Scener som mest liknar en rockkonsert utspelades i Filippinernas huvudstad Manila på torsdagen, då miljontals barfota katolska pilgrimer trängdes och klättrade över varandra för att röra vid en svart Kristus-staty, Black Nazarene. Statyn tros ha botgörande krafter, och paraden är en årlig tradition. Över 300 människor skadades i trängseln, enligt filippinska Röda Korset.

BT - 09 jan 14 kl. 10:31

Miljoner pilgrimer vid Kristusstaty

Scener som mest liknar en rockkonsert utspelades i Filippinernas huvudstad Manila på torsdagen, då miljontals barfota katolska pilgrimer trängdes och klättrade över varandra för att röra vid en svart Kristus-staty, Black Nazarene. Statyn tros ha botgörande krafter, och paraden är en årlig tradition. Över 300 människor skadades i trängseln, enligt filippinska Röda Korset.

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 10:18

Änglalik julkonsert

Foto: Annica Jönsson
Med harpor, flöjter och fyra skönsjungande körer kan det inte bli annat än ?Änglaspel?.
På måndag, den 17 december är det återigen dags för Musikskolans julkonsert i Östermalmskyrkan i Kristianstad.

Sydsvenskan - 21 dec 13 kl. 06:30

"Så småningom började de kallas för kungsgranar"

Sveriges största julgransodling, Gunnars Granar, finns i Degeberga utanför Kristianstad.November är den intensivaste månaden, men även på sommaren arbetar nio personer heltid med skötseln av den knappa miljonen granar.JuliGranplantagets kryddiga doft av barr och kåda intensifieras när Ramunas Matijošaitis sablar ned granskott som vuxit sig för långa.

Kristianstadsbladet - 29 dec 13 kl. 20:36

Konsert för nytt år

Foto: Tom Wall
Danne Stråhed gästade nyårskonserten.
En årlig tradition så här dagarna före det nya året tar sin början är Nyårskonserten med Hässleholms stadsmusikkår. Danne Stråhed gästade i år som solist.

YA - 04 mar 14 kl. 06:30

Dags att frossa på goda bullar

Foto: Mark Hanlon
I dag är det fettisdagen. Dagen då tusentals fastlagsbullar lämnar stadens konditorier och glatt slinker ner i våra magar. Om den sedan ska vara stor eller liten, kallas fastlagsbulle eller semla beror helt på tycke och smak.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Inställda tåg påverkar morgontrafiken

En nedriven kontaktledning på södra stambanan mellan Höör och Hässleholm beräknas orsaka förseningar i morgontrafiken. – Det påverkar trafiken väldigt mycket, hela vår regionala trafik, även mellan Malmö och Lund, säger Magnus Andersson, Skånetrafikens.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nytt klotter på gamla hällristningar

De 9 000 år gamla hällristningarna i Leiknes i Tysfjord kommun i Norge har fått modernt sällskap av en streckgubbe, ett namn och inskriptionen "14.07.2019".

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Tre åtgärder som behöver vidtas för att förbättra livet för hbtq-personer.”

Rasmus Ling, Annika Hirvonen Falk och Janine Alm Ericson, Miljöpartiet..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Kärt återseende i nya ”Terminator”

Det blir flera återseenden i kommande "Terminator: Dark fate", avslöjar producenten James Cameron. Att Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger är tillbaka som Sarah Connor respektive roboten T-800 är känt sedan tidigare, men medförfattaren och producen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tonåringar till sjukhus efter trafikolycka

En bil med fyra personer i har kört av vägen i Hofors kommun. Räddningstjänsten uppger att flera är skadade. Två personer i övre tonåren har enligt polisen förts till sjukhus med ambulans.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Unikt möte för Israel och Bahrain

Israels utrikesminister Israel Katz har mött sin bahrainska motsvarighet Khalid bin Ahmed al-Khalifa i Washington DC. Länderna saknar diplomatiska relationer, men gemensam oro kring Iran har fört Israel närmare en del Gulfstater på senare år. Katz skriv.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hus i Nya Zeeland sprängt i luften

Minst sex personer har skadats allvarligt vid en gasexplosion i Christchurch i Nya Zeeland. Flygbilder från platsen visar att den villa där explosionen inträffade är totalförstörd, och ytterligare fem andra byggnader har skadats. Ytterligare 17 byggnade.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Swift får digital päls i nya ”Cats”

"Cats" bjuder på en stjärnspäckad ensemble, när musikalen för första gången når vita duken. Eller vad sägs om Judi Dench, Ian McKellen, Idris Elba, Rebel Wilson och sångerskan Taylor Swift, i sin första filmroll? – Vi har uppdaterat den (musikalen) på s.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Anlagd brand på förskola

Polisen utreder en anlagd brand på en förskola i Östersund, där det slagit ut öppna lågor från vinden. Efter att ha larmats till platsen strax efter halv ett konstaterades att det inte kan ha handlat om en olycka och händelsen rubriceras som grov mordbr.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Staten stämmer hyresvärd på miljonbelopp

Efter problem med mögel, råttinvasion och spruckna fasader har Lunds universitet tvingats utrymma ett studentboende med över 200 lägenheter. Nu stämmer staten, genom universitetet, hyresvärden på 3,4 miljoner kronor, skriver Hem & Hyra. Problem med de a.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.