BT > Nyheter

Sunday, 21 July, 22:03

BT - 10 jul 19 kl. 18:16

BORÅS: Utvalda lärare får 10 000 kronor mer i lön: ”Kan upplevas orättvist”Vissa lärare på Hässleholmen får lönelyft med 10 000 kronor efter ett nytt regeringsbeslut. – Det kan upplevas som orättvist inom lärarkollegiet, men vi ska nyttja statsbidraget om det är möjligt, säger Hayne Hedin på grundskoleförvaltningen..
Läs mer på BT
Läs mer om:
BorÅs, Hässleholmen, Hayne Hedin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BORÅS, Utvalda, lärarefår 10 , 000kronor , meri , lön Kan upplevas orättvist
BT - 16 apr 13 kl. 13:27

Bil var 100 000 kronor för billig

Mariana Emanuelsson fann sin drömbil i ett utskick från Bogesunds Bil. När hon åkte för att titta på den visade det sig att den kostade 100 000 kronor mer än vad som stått i brevet. Över 1 000 personer ska ha fått samma brev som Mariana Emanuelsson hemskickat.

BT - 03 dec 14 kl. 08:58

Borås får europeiskt pris för tillgänglighet

I dag kommer Borås kommunalråd Lena Palmén att ta emot Access city award. Självaste EU-kommissionen ligger bakom priset. Det instiftades 2010 för att öka medvetenheten om funktionsnedsättning och främja tillgänglighetsinitiativ i städer med mer än 50 000 invånare.

BT - 15 sep 12 kl. 00:30

Ett stopp som straffar sig

Borås ser och tar tillvara individernas kraft, kunskap, förmåga och idéer. Det där lät väl rätt bra? Det är hämtat från första sidan i dokumentet Borås 2025 ?

Skånskan - 25 maj 16 kl. 10:00

270 kvad­rat­me­ter bo­stad mitt i stan

Stortorget Favoritrummet i residenset är den stora matsalen med guldskimrande tak.
I tjänstebostaden trivs landshövding Margareta Pålsson bäst i ett av de två vardagsrummen som vetter ut mot Stortorget.– Det är här jag sätter mig ner efter en lång arbetsdag, säger Margareta Pålsson och pekar på en av de mörka skinnfåtöljerna framför tv:n i det mindre av två sällskapsrum som sedan 2012 är en del av hennes hem.

Skånskan - 27 jun 16 kl. 15:38

Stadsparken öppnar scenen

SVEDALA Scenen håller på att byggas upp och på onsdagskvällen är det dags för premiär för årets upplaga av Sommarscen Svedala.
Lokala band, gästartister som leder allsång, musikquiz och att bara umgås i gröngräset är vad som väntar för dem som tar plats i stadsparken i Svedala.Konceptet är enkelt och har slagit väl ut redan från början.

BT - 27 sep 12 kl. 08:02

En skola utan sortering

Alla barn har rätt till en bra utbildning. Alla skolor ska klara sitt uppdrag och hålla tillräckligt hög kvalitet så att elever kan utvecklas efter sina egna förutsättningar . Det kan inte vara rimligt att en tolvåring måste ansöka för att börja i år 7 eller flytta för att få bra matematikundervisning.

BT - 06 okt 14 kl. 21:35

Därför tvingas pjäsen byta namn

Borås Stadsteaters kommande uppsättning Ond gärning byter namn till Death and the Maiden. Orsaken är oklarheter i upphovsrättsfrågan. I Ond gärning som skulle ha haft premiär på Borås Stadsteater nästa vecka hade regissören Gunilla Johansson planerat att utgå från chilensk-amerikanske dramatikern Ariel Dorfmans pjäs Death and the maiden (1991) som handlar om mötet mellan ett tortyroffer och den misstänkte torteraren.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 07:00

”Alla har rätt att funka olika” tema för Musikhjälpen i Lund

Den 10 december går startskottet för Musikhjälpen som i år sätter upp sin glasbur på Stortorget i Lund. På tisdagen avslöjades årets tema som är ”Alla har rätt att funka olika”.
– Pengarna som samlas in går som vanligt till internationella projekt men vi ser också det här som en unik möjlighet att höja kunskapen om funktionsnedsättning i det svenska samhället, säger Musikhjälpens producent Anna Johannesson.

Kristianstadsbladet - 27 dec 11 kl. 15:57

Valentina sprängde tremiljonersgränsen

Tala om överraskning. När Valentina Tuvesson klev på stadsbussen möttes hon av blommor, bubbel och paket.
?

Barometern - 02 aug 13 kl. 08:06

De stängs inne på sin egen tomt

?Vi känner oss instängda här på vår tomt.?
Det säger Vivi-Anne Ahlm som bor vid den trånga E?

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Borås: Se alla bilder från U20-EM

I fyra dagar anordnades U20-EM i friidrott i Borås - och det blev en succé. Se bildfesten från den gångna veckan. Fotografer: Oscar Eriksson, Sanna Tedeborg.

BT - 1 timme sedan

Brott: Trafikskolor konkurreras ut av svart marknad

De svarta körskolorna i Sverige har blivit så många att de ofta konkurrerar ut laglig verksamhet. Och läget har förvärrats under senare år. – Det har spridit sig, infekterat allt och alla.

BT - 2 timmar sedan

Stafettfinaler avslutade U20–EM

U20–EM i friidrott i Borås avslutades med två stafettfinaler i 4x400 meter. .

BT - 2 timmar sedan

Experten hyllar Borås: ”Nio av tio poäng”

Europeiska friidrottsförbundets utsände hyllar U20–EM i Borås. – Det har varit jättebra, jag ger det nio av tio poäng, säger Chris Cohen..

BT - 2 timmar sedan

Poolägandet för med sig mycket ansvar

2018 dog tre personer i en privat pool i Sverige. Två av dem var barn under sex år – Som poolägare är man själv badvakt. En hemmapool är ändå rätt liten, så man borde kunna förvänta sig högre säkerhet, säger Karin Brand, generalsekreterare på Svenska Livräddningssällskapet..

BT - 4 timmar sedan

Efter guldet - förre häckstjärnan om Bengtström: ”Är bättre än vad jag var”

Carl Bengtström vann guldet på 400 meter häck i U20–EM – och får nu beröm från mannen som blev förste svensk att lyckas med bedriften 1987. – Han är bättre än vad jag var i hans ålder, jag ser stor potential, säger förre friidrottsstjärnan Niklas Wallenlind..

BT - 5 timmar sedan

Campingen fullbokad under U20: ”Det är verkligen högtryck nu”

Saltemads camping är fullbokad under veckan - på grund av EM i friidrott. – Det är verkligen högtryck nu. Det är stor skillnad från förra sommaren, säger Eva Hederdahl, arbetsledare på Borås Camping Saltemad.

BT - 6 timmar sedan

Längdprofilens hyllning: ”Hon kan bli bäst i världen”

En hårtofs kom emellan Tilde Johansson och guldet, men boråsaren och längdhoppsprofilen Peter Häggström Lindecrantz tvekar inte: – Hon kan bli bäst i världen och ganska snart..

BT - 6 timmar sedan

Branden: Gravid var orolig för giftiga röken: ”Svart rök utanför”

27 personer fick evakueras från sina lägenheter när elden tog ny fart i verkstaden. BT har pratat med några av de som blev hänvisade till Daltorpshallen..

BT - 6 timmar sedan

Branden: Evakuerade fick fika från U20-EM

Samordnare från kommunen och entreprenörer från U20-EM gick ihop och hjälpte evakuerade med fika. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.