SVT > Inrikes

Wednesday, 24 July, 11:41

SVT - 10 jul 19 kl. 18:09

Vandringsguidens bästa fjälltips för inbitna och intresseradeAtt fjällvandra på semestern lockar allt fler semesterfirare än tidigare. Antalet bokningar på Svenska Turistföreningens fjällanläggningar har i år ökat med 10 procent..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Svenska Turistföreningens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vandringsguidensbästa , fjälltipsför , inbitnaoch , intresserade

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Fler drabbas av gonorré – som blir allt svårare att bota

Könssjukdomen gonorré, som i värsta fall kan leda till sterilitet, ökar kraftigt i Sverige. Förra året smittades cirka 2 700 personer i Sverige. Gonorrén är mer svårbotad än förut då den blivit allt mer motståndskraftig mot flera antibiotikasorter..

SVT - 2 timmar sedan

Ingen förändring trots svidande häkteskritik

Långt innan ASAP Rocky gjorde svenska häkten till en internationell angelägenhet har det funnits hård kritik mot Sveriges långa häktningstider och den omfattande användningen av restriktioner. 2016 presenterades en statlig utredning med förslag för att åtgärda problemen – men tre år senare är situationen fortsatt densamma..

SVT - 2 timmar sedan

Vad blir det för badtemperatur?

Det är sällan meteorologer vågar lova fint väder. Men en sak är säker: Att varm luft strömmar in över Skandinavien de kommande dagarna och att helgen bjuder på högsommarvärme. Frågan är hur det blir med badtemperaturerna?

SVT - 5 timmar sedan

Brist på it-forensiker gör att polisutredningar blir liggandes

Det råder brist på it-forensiker hos polisen. Bristen drabbar många brottmål. Till exempel drar utredningar om barnsexbrott över nätet ut på tiden..

SVT - 5 timmar sedan

”Behövs fler utbildningsplatser för it-forensiker”

Polisen behöver anställa fler kriminaltekniker med specialkunskap inom it, men konkurrensen om dem är stenhård – och utbildningsplatserna begränsade..

SVT - 7 timmar sedan

Uppgifter: Sverige har visat intresse för europeisk skyddsaktion i Persiska viken

Flera europeiska länder, däribland Sverige, ska ha visat intresse för att delta i en gemensam skyddsaktion Hormuzsundet, uppger EU-diplomater för Reuters. Men Sverige har inte fått någon fråga uppger UD. ”Sverige har haft en löpande dialog med Storbritannien i ärendet, men har inte aktivt sökt deltagande i Storbritanniens nya initiativ”, skriver departementssekreterare Anton Dahlquist i ett mejl till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

Jehovas vittnen forsätter att visa filmer trots fällning i domstol

Trots att församlingen Jehovas vittnen blivit fällda i tingsrätten för att de har visat filmer som inte har granskats av Statens medieråd för barn fortsätter organisationen att ha sina filmvisningar under sina stormöten i sommar. Enligt Jehovas vittnen har de stöd i lagen för visningarna, men det håller inte motståndare med om och flera nya polisanmälningar har lämnats in..

SVT - 15 timmar sedan

EU-kampanj ska få unga att äta mer fläskkött

”Gilla gris” är en EU-finansierad kampanj från branschorganisationen Svenskt kött, med syftet att ”visa på hur enkelt och gott det kan vara att laga mat med griskött”. Men på EU-myndigheten Chafeas hemsida står det att syftet är att öka efterfrågan bland unga, vilket Naturskyddsföreningen är kritiska till. – Anmärkningsvärt att det går skattepengar till att finansiera något som framstår som ett försök att öka efterfrågan, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..

SVT - 16 timmar sedan

MSB: Brandrisken kan bli värre till helgen

Det råder eldningsförbud i flera kommuner runt om i landet och situationen kan komma att bli värre framåt helgen. Det säger Britta Ramberg, biträdande chef för insatser på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. – Det finns risk för det i och med värmen, säger hon..

SVT - 17 timmar sedan

Rötmånaden är här – så länge håller maten i kylväskan

Ät upp maten inom ett par timmar. Det rådet ger Livsmedelsverkets mikrobiolog Jonas Toljander till den som ska ta med sig mat i kylväska under rötmånadstider. – Så länge man har maten kyld och tänker äta upp den inom rimlig tid så kan man ha med sig vad som helst, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.