Expressen > Nyheter

Thursday, 18 July, 04:48

Expressen - 10 jul 19 kl. 18:03

Flera till sjukhus efter extremvädret i södra EuropaExtremhettan i södra Europa har ersatts av ett nytt väderkaos.Från flera Medelhavsländer kommer rapporter om översvämningar och hagel.En man har omkommit till följd av ovädret och flera personer vårdas på sjukhus..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Medelhavsländer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera till sjukhusefter , extremvädreti , södra, Europa
SVT - 11 jul 19 kl. 15:21

Se extremvädret dra fram i Europa

Flera länder i Europa har drabbats av kraftigt regn och stormväder. I Grekland har sex turister bekräftats vara döda efter extremvädret under onsdagskvällen. Norra Spanien har drabbats av översvämningar och i flera delar av Italien har kraftiga hagelstormar fallit ner..

Expressen - 12 jan 17 kl. 17:02

Extremvädrets offer i Europa

Extremvädret i Europa har skördat minst 73 liv, skriver nyhetsbyrån AP. Delar av kontinenten har nyligen upplevt de lägsta temperaturerna – på decennier. De som drabbas hårdast: Flyktingar och hemlösa.

Expressen - 03 jun 16 kl. 05:34

Extremvädret slår hårt mot centrala Europa

PARIS. Vädret i centrala Europa har under veckan nått katastrofala nivåer. I Frankrike har tusentals fått lämna sina hem, och i Tyskland har man satt in dykare för att leta efter kroppar.

DN - 29 nov 18 kl. 00:30

”Dödsfall och sjukdomar när extremvädret blir allt vanligare”

DN DEBATT 1/12. Den extremvärme som världen allt oftare upplever skadar människors hälsa, hotar och tar liv och belastningen på sjukvården ökar alltmer. Det visar en ny rapport från tidskriften The Lancet.

Aftonbladet - 27 jun 14 kl. 09:43

Extremvädret fortsätter

Fortsatt oväder över södra Sverige.

SvD - 13 aug 16 kl. 19:38

Tre döda i extremvädret i USA

Skyfall och översvämningar i delar av södra USA har krävt minst tre människoliv. Samtidigt svettas östkustborna i en värmebölja och kvalmigt hög luftfuktighet..

Jönköpingsnytt - 21 sep 18 kl. 09:25

Extremvädret stoppar rodd-SM

Det väntas dra in kraftiga vindar över Jönköping under fredagseftermiddagen och lördagen och nu tvingas rodd-SM på Munksjön ställas in. Alla berörda ska ha fått informationen under sena torsdagseftermiddagen.
.

Expressen - 07 aug 18 kl. 17:04

Flera tågsträckor stängs av: ”Extremväder”

Under tre dagar väntas flera tågsträckor i södra Sverige stängas av.Anledningen är det varma vädret, som orsakar solkurvor.– Vi har behövt stränga av ett antal sträckor, i och med extremvädret, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket..

Expressen - 23 dec 14 kl. 23:56

Extremväder drar fram över södra USA

Kraftiga tornados drar fram över södra USA. I Mississippi träffades bland annat en förskola av en tornado och minst två personer har dött. Extremvädret har också slitit upp träd och vält bilar..

DN - 16 sep 15 kl. 05:59

Extremväder plågar Kalifornien


Samtidigt som jättelika markbränder rasar i de mellersta och norra delarna av Kalifornien har de södra delarna av delstaten drabbats av översvämningar. Experter varnar för att extremvädret kan förstärkas av väderfenomenet El Niño..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

USA förbereder hundratals trupper till Saudiaraben

Donald Trump har hotat Iran med ”total utplåning” – och spänningarna mellan länderna har ökat den senaste månaden.Nu förbereder sig USA på att skicka hundratals soldater till sina allierade i grannlandet Saudiarabien, rapporterar CNN..

Expressen - 15 minuter sedan

Fyra experter: Så sparar du till dina barn på bästa sätt

Många föräldrar vill spara till sina barn. Här ger experterna sina bästa råd till dig som vill ge ditt barn en ekonomiskt bättre start på livet.– Man kan våga lite grann med de här pengarna för att få bättre avkastning, säger Ingela Gabrielsson, familjeekonom på Nordea.

Expressen - 1 timme sedan

En allvarligt brännskadad i bastubrand

En person fick allvarliga brännskador i en bastubrand utanför Linköping under onsdagsnatten. Bastun är en fristående byggnad vid ett torp..

Expressen - 1 timme sedan

Rasistbråket eskalerar när Donald Trump håller tal

Donald Trump slipper ställas inför riksrätt efter sina rasistiska attacker mot fyra demokratiska kvinnor.Under onsdagsnatten höll han tal på ett väljarmöte i North Carolina – då gick presidenten på nytt till angrepp mot gruppens samtliga fyra medlemmar.– Hon har förminskat 11 september-attackerna, säger Trump om Ilhan Omar.

Expressen - 2 timmar sedan

Bilolycka – fem skadade

Fem unga personer har skadats in en bilolycka utanför Nyköping, i höjd med Stallkärr..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Kraftig bilbrand vid Malmö centralstation

En personbil har fattat eld nära Malmö centralstation.Två höga smällar har hörts i samband med branden..

Expressen - 5 timmar sedan

Stor polisinsats – allmänheten uppmanas stanna inne

Vägar har stängts av utanför småländska Forsheda och allmänheten uppmanas att stanna inomhus på grund av en pågående polisinsats..

Expressen - 5 timmar sedan

TV: Se när Trump festar med sexförbrytaren

Presidenten har förnekat att de var vänner.

Expressen - 5 timmar sedan

Bilbränder fortsatt problem i Trollhättan

Antalet bilbränder har minskat i landet de senaste åren.Men inte i Trollhättan.Där är nivåerna är fortsatt höga, skriver Ttela.

Expressen - 6 timmar sedan

Silvias och Madeleines vändning efter sorgen

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine ska delta vid Anki Wallenbergs begravning på torsdagen.Ett 100-tal deltagare väntas till ceremonin i Dalarö kyrka utanför Stockholm.– Det blir en ljus och fin begravning, säger exmaken Peder Wallenberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.