Expressen > Opinion

Sunday, 21 July, 14:48

Expressen - 10 jul 19 kl. 17:55

Vården måste ransoneras bättreSjukvården kan inte hjälpa alla som behöver det. För att vården ska bli rättvis i framtiden krävs prioriteringar. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdenmåste , ransonerasbättre
Västerbottens Folkblad - 28 jan 16 kl. 20:00

Susanne Sjöstedt: M nöjer sig inte med att dra in välfärden för flyktingarna?

Pengarna räcker inte, förklarade Moderatledaren Anna Kinberg Batra och partiets ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson på DN-debatt i förra veckan. Så välfärden för flyktingarna, i alla fall de som är här med tillfälliga uppehållstillstånd, borde ransoneras. Trycket på ekonomin kräver nämligen ”tydliga prioriteringar i de offentliga utgifterna” skriver Moderaterna, som dock själva föredrar att vara väldigt […].

DN - 09 nov 12 kl. 05:50

Bensinen ransoneras i New York

I spåren av stormen Sandy börjar bensinen i New York ta slut. Från och med fredag ska den därför ransoneras..

SN - 01 nov 15 kl. 11:27

Asylsökande upplever att maten ransoneras

Det finns en växande frustration hos många av de flyktingar som bor på Hotell Ankaret i Oxelösund, som sedan en månad tillbaka fungerar som asylboende. De upplever att maten ransoneras och att vissa förhållanden på hotellet försvårar vardagen..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Olivia Schough avgjorde när Djurgården sänkte Limhamn Bunkeflo

Målet i andra halvleken av Olivia Schough blev matchens enda. Djurgården vann med 1–0 (0–0) borta mot Limhamn Bunkeflo i OBOS Damallsvenskan i fotboll..

NT - 3 timmar sedan

Grisar fick bort ogräset i trädgården

Hemma hos Margaretha och Sven-Eric på Brånstad Ågård i Gammalkil har trädgården genomgått många förändringar sedan de köpte huset..

YLE - 17 jun 16 kl. 09:07

Rosengården i Ekenäs flyttar och får ny förskolegrupp

Det blir en spännande höst för barnen i den steinerpedagogiska barnträdgården Rosengården i Ekenäs. De flyttar från Knipnäs gamla sjukhus till lokaler vid Mikaelskolan och förskolebarnen får för första gången en egen grupp. Processen med att flytta startade redan i höstas, men det syns inte då man besöker barnträdgården i Knipnäs.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:00

Sökes: hus att hyra i skärgården

Det behövs fler hus att hyra i skärgården. Annars sätter bostadsbristen käppar i hjulet för inflyttning till skärgården. Bengt Backman tycker det behövs fler hus att hyra i skärgården.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:00

Missbrukarvården blir samarbete mellan VNS och Raseborg

Avvänjningsenheten för missbrukare som finns i Ekenäs, den så kallade Katkon, ska i framtiden inte längre bjuda vård dygnet runt utan satsa på öppenvård. Istället planerar staden och Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS) att avgiftningsvården på några dygn sköts på Ekåsens psykiatriska sjukhus.
Mån 3.

YLE - 13 nov 14 kl. 19:40

Slaget om skärgården i Slaget efter 12

Det är bistra budgettider i många kommuner just nu, och i framför allt i många små skärgårdskommuner tvingas man eventuellt avstå från service som många upplever som avgörande för att skärgården ska hållas livskraftig. Nedskärningar och inbesparingar är vardag i de flesta kommunerna i dag och det gäller i högsta grad också skärgårdsstaden Pargas. I debatten Slaget efter 12 deltog Nagubon och föräldern Staffan Åberg, Pargas stadsdirektör Folke Öhman och riksdagsledamot Mikaela Nylander, från Svenska Folkpartiet.

YLE - 01 jun 16 kl. 16:05

Svenskspråkiga till Åbo när Lagmansgården stänger

När Lagmansgården i Pedersöre stänger kan det hända att svenskspråkiga får skolhemsservice i Åbo. Lagmansgården är landets enda svenskspråkiga skolhem men kommer att stängas om ett år. Statens skolhem har efter det bara fyra skolhem kvar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Svensken semestrar dyrare till liten nytta

Den svaga kronan drabbar svensken såväl i butik som på utlandssemester. Det och att inte heller de företag som säljer till utlandet hyllar valutaläget måste Löfven ta på allvar..

Expressen - 19 timmar sedan

I lata ledarskribenters outhärdliga ekokammare

Måste debatten fördummas bara för att det är sommar?.

Expressen - Igår: 07:55

Norge är ett avskräckande exempel, Annie Lööf

Annie Lööf hämtar idéer för landsbygdspolitik i Norge. Men trots att norska staten strösslar skattemedel över småkommunerna fortsätter de krympa. .

Expressen - Igår: 19:30

Svenska skräckscenarier med nya EU-ledaren

Högerpolitikern Ursula von der Leyen fick lova en hel del för att bli vald till EU-kommissionsordförande.Några av hennes löften lär göra livet surt för svenska politiker..

Expressen - I förrgår: 07:55

Vår feministiska regering struntar i skolans pojkar

Såg ni alla de svarta rubrikerna om den skrämmande ojämställdheten på Sveriges högskolor? Knappast. Det fanns inga att se..

Expressen - I förrgår: 19:30

Hur kan våra underliv vara okänd mark för vården?

Fyra av fem barnmorskor uppger att de kan för lite om underlivets anatomi. Vem är förvånad över att vården mörkar förlossningsskador?.

Expressen - 18 jul 19 kl. 07:55

Stolligt stoppa fotboll för att grannarnas störs

Det hörs när barn och vuxna idrottar. En ny miljödom påbjuder snäva plantider om det inte finns bullerskydd för grannarna. Det är att välja fel folkhälsomål..

Expressen - 17 jul 19 kl. 19:30

Vild idé: sätt eleverna före skolföretagen, politiker

Friskolor kan slänga ut sina elever och stänga bums. Usla skolor, däremot, kan det ta åratal att stänga. Förlorare: barnen - och samhället.

Expressen - 16 jul 19 kl. 19:30

Jonas Sjöstedt lyckas inte segla med vänstervinden

Vänsterpartiet lyckas inte segla med vänstervinden. Medan socialister i utlandet firar medvinden, sätter Jonas Sjöstedt aldrig kurs..

Expressen - 16 jul 19 kl. 15:36

Beställningsmord är inga pojkstreck

När minderåriga mördar på kontrakt måste samhället reagera resolut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.