SR > Nyheter

Thursday, 18 July, 09:31

SR - 10 jul 19 kl. 17:26

Terapeut: Vanligt att barn från 13 säljer sex onlineBarn från 13 år säljer sex på sugardejtingsajter. Ofta handlar det om unga flickor, som utsätts för övergrepp i utbyte mot presenter eller pengar..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terapeut, Vanligtatt , barnfrån 13 , säljer, sex, online
YLE - 01 okt 12 kl. 12:48

"Omhändertagande av ryska barn följer vanliga procedurer"

Socialmyndigheterna i Vanda uppger att processen med omhändertagandet av fyra ryska barn i Vanda fortsätter enligt normal praxis. Enligt Anna Cantell-Forsblom är följande steg att förhöra föräldrarna. Därefter följer den juridiska behandlingen.

YLE - 09 aug 16 kl. 06:59

HS: Barn väljer vanliga böcker framom e-böcker

Barn läser fortsättningsvis hellre vanliga böcker än e-böcker, visar en undersökning som organisationen Läscentrum har gjort, skriver Helsingin Sanomat. Undersökningen visar att trots att ett barn kan läsa från papper betyder det inte att kunskapen automatiskt flyttas över till digiplattor. Det är också svårare att öva sig koncentrerad, långvarig läsning från en platta jämfört med en vanlig bok.

Resume - 29 apr 15 kl. 10:33

Svenska barn väljer streamad tv

I dag presenteras TNS Sifos mätning Orvesto Junior som visar mediekonsumtionen bland barn mellan 7 och 15 år. I undersökningen svarade 57 procent av barnen att de tittar på rörlig bild på nätet varje dag. Motsvarande siffra för tablå-tv ligger på 32 procent..

SVT Debatt - 14 aug 13 kl. 02:30

Fler poliser måste leta efter barnen som säljer sex på nätet

BARNPROSTITUTION Många barn säljer sex i Sverige, men de skulle aldrig drömma om att anmäla övergreppen de utsätts för ? det är ju de själva som lagt ut sexannonserna på nätet. När ingen anmäler brott blir det förebyggande arbetet extra viktigt.

YLE - 05 aug 14 kl. 09:30

"Barn kan äta samma mat som vuxna på restaurang"

Restaurangerna kunde sluta servera särskilda barnportioner, anser en näringsexpert på Institutet för hälsa och välfärd, THL. Speciellt de älskade knackkorvarna serverade med pommes frites och ett glas läsk är ofta ett mycket ohälsosamt val. Forskaren Heli Kuusipalo säger att restaurangernas barnportioner ofta innehåller för mycket salt, fett och nitrat.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 17:31

Fler barn får bidrag från Majblomman

Majblommans lokalförening i Ekeby har haft sitt årsmöte. Under verksamhetsåret har lokalföreningen fördelat 119.000 kr till bidragssökande barn och familjer i Bjuvs kommun.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 10:34

Strömmade medier hetast bland barn och ungdomar

ORVESTO® Junior 2016 är nu publicerad. Årets undersökning innehåller data om bland annat hur barnen konsumerar media på olika plattformar, digitala aktiviteter, tidsåtgång för mediekonsumtion, påståenden om inställning till reklam, sociala medier med mera. Läs sammanfattningen här.

YLE - 06 apr 13 kl. 14:33

Allt fler barn och unga i Sverige tar sitt liv

Sveriges barnombudsman Fredrik Malmberg oroas av det faktum att allt fler barn och unga i Sverige begår självmord. Malmberg och barnpsykologen Åsa Landberg kräver i DN.se Debatt att regeringen stiftar en lag om obligatorisk dödsfallsutredning efter barns självmord.

YLE - 06 apr 13 kl. 14:39

Allt fler barn i Sverige tar sitt liv

Sveriges barnombudsman Fredrik Malmberg oroas av det faktum att allt fler barn och unga i Sverige begår självmord. Malmberg och barnpsykologen Åsa Landberg kräver i DN.se Debatt att regeringen stiftar en lag om obligatorisk dödsfallsutredning efter barns självmord.

GöteborgsPosten - 22 apr 14 kl. 05:00

Därför väljer barnmorskan att föda i Varberg

Nina Söderlund är barnmorska på Östra sjukhuset i Göteborg. Men när hon om några veckor ska föda sitt första barn väljer hon Varberg..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Mord på turister: Åklagare yrkar på dödsstraff

På torsdagen fälls domen över de 24 män som åtalats för inblandning i dubbelmordet på två skandinaviska turister i Marocko i fjol..

SR - 30 minuter sedan

Klimatet stuvar om i svampskogen

Efter den senaste tidens regn kryllar det av svamp på sina håll i landet. Men svampskogarna kan se annorlunda ut i framtiden i och med klimatförändringarna..

SR - 1 timme sedan

Fler döda befaras efter misstänkt mordbrand i Japan

Från Japan rapporteras att morgonens misstänkta mordbrand i staden Kyoto kan ha krävt mer än 12 människors liv..

SR - 1 timme sedan

Lagen om lika löner försenad – delade åsikter på Island

Förra året införde Island en lag som tvingar företag att betala samma lön till män och kvinnor som har samma jobb. Men arbetet har dragit ut på tiden..

SR - 1 timme sedan

Rekordstarkt Volvo drar i bromsen

Lastbilsjätten Volvo gör återigen ett rekordresultat. Men nu rasar orderingången på nya lastbilar..

SR - 2 timmar sedan

Vinstras för Nordea – ser över utdelning

Nordeas vinst rasar och avgående vd Casper von Koskull är inte nöjd. Bankledningen flaggar för att det kan bli ändrad utdelning till ägarna framöver..

SR - 3 timmar sedan

Kongressen skippar riksrätt mot Trump

Kongressen har röstat för att bordlägga en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Samma dag hålls en omröstning om att ställa justitieminister William Barr till svars för att ha undanhållit information.Resolutionen om riksrätt, som lagts fram av Texasdemokraten Al Green, gick därmed inte till omröstning..

SR - 3 timmar sedan

Terrormisstänkt gripen i Pakistan

I Pakistan har den man som misstänks ligga bakom terrorattackerna i indiska Bombay i november 2008 gripits..

SR - 3 timmar sedan

Minskad vinst för Volvo Cars

Personbilstillverkaren Volvo Cars gjorde en rörelsevinst på 2 600 miljoner kronor andra kvartalet, en minskning med 38,5 procent jämfört med samma period i fjol..

SR - 3 timmar sedan

Billig terapi mot depression testas i Uganda

I Uganda testas en billig metod som verkar kunna bota tre fjärdedelar av personer som lider av depression på tre månader. Det handlar om lekmannaledd gruppterapi och målet är att behandla miljontals deprimerade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.