SR > Nyheter

Wednesday, 17 July, 13:19

SR - 10 jul 19 kl. 17:38

EU-kandidat söker röster inför omröstningNästa vecka ska EU-parlamentet rösta om Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen ska få EU:s tyngst toppjobb som kommissionsordförande. Von der Leyen har nu möten med parlamentets olika partigrupperna för att söka stöd men än så länge är det oklart hur flera av dem kommer rösta. En som inte är helt övertygad än är Centerpartiets Fredrick Federley..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Tysklands, Ursula, Leyen, Centerpartiets Fredrick Federley

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kandidat, söker, rösterinför , omröstning
Cornucopia - 23 nov 18 kl. 11:59

Löfven nästa till riksdagsomröstning - om två veckor

Riksdagens talman meddelade idag att Stefan Löfven ska upp för omröstning som statsminister den 5:e december, om nästan två veckor. Händer inget radikalt dröjer det alltså minst tills dess innan Sverige har en ny regering.
Ja!

YLE - 19 dec 16 kl. 18:48

Fredrika Åkerö blir utvecklingschef i Raseborg - tjänsten tidsbunden

Stadsstyrelsen i Raseborg beslutade i dag (19.12) efter omröstning med siffrorna fem mot fyra, och två nedlagda röster, att politices kandidat Fredrika Åkerö flyttas från tjänsten som ungdomssekreterare till den nya tjänsten som utvecklingschef. Tjänsten är tidsbunden.

Cornucopia - 16 dec 18 kl. 14:38

Blir det en fjärde statsministeromröstning blir det extraval

Om det blir en fjärde statsministeromröstning efter nästa försök, kommer denna misslyckas och vi kommer få ett extraval. Orsaken är att Sverigedemokraterna har noll att förlora och allt att vinna på att rösta nej i den sista statsministervoteringen, vem denne än är. Den tredje, nästa statsministeromröstningen blir alltså avgörande för om vi får ett extraval.

YLE - 29 mar 17 kl. 19:12

Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

Sydsvenskan - 10 sep 13 kl. 06:30

Bra läge för demokratisk borgmästare

Han är mannen som ville förbjuda New York-borna att dricka läsk ur stora glas. Och som införde den kontroversiella visiteringslagen ?Stop and frisk?

YLE - 03 jan 14 kl. 06:06

Vänsterförbundet har hamnat i opposition i Helsingfors

55 gånger har Helsingforsfullmäktige röstat under 2013. Och 49 gånger har majoriteten av SDP:s fullmäktigegrupp varit på den sida som vunnit omröstningen. Alla partier, förutom VF och FKP, har oftare varit på den vinnande än på den förlorande sidan i en omröstning.

YLE - 16 jun 17 kl. 18:54

De gröna väljer partiledning på lördag: "Förväntningarna på ordföranden kommer att vara höga"

De gröna väljer ny ordförande på lördag i samband med partikongressen i Tammerfors. Sex kandidater tävlar om ordförandeposten. Kristian von Essen, aktiv inom De gröna i Grankulla, tror att ordförandevalet blir en tvekamp mellan rikdsdagsledamöterna Emma Kari och Touko Aalto.

YLE - 28 feb 17 kl. 05:06

Vårens kommunalval borde intressera unga

På tisdag den 28 februari klockan 16 går tiden ut för att anmäla kandidater till kommunalvalet. Det har varnats för att intresset för vårens kommunalval blir lågt, då social- och hälsovårdsreformen kommer att ta bort en stor del av beslutsfattandet från kommunerna, men å andra sidan blir det som är kvar ännu viktigare - åtminstone för de unga. – Eftersom ansvaret för sjuk- och hälsovård flyttas över till landskapen, så kan kommunerna lägga mer fokus på exempelvis kultur och på ungdomsfrågor, säger Charlotte Karlsson.

Skånskan - 06 jun 18 kl. 06:00

”Hedda Hatar är prio ett nu”

Om en vecka tar de studenten. Och på torsdag spelar Lundabandet Hedda Hatar på Nemisscenen på Sweden Rock.
– Det här är absolut vår största spelning, säger Julia Jarl, bandets trummis.

BT - 17 nov 14 kl. 05:47

Svalt intresse för Lucia

Det är glest i leden i landets luciatåg. På flera orter är det svårt att hitta luciakandiater. En del har gett upp och väljer att lägga ner luciafirandet.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Sommar i P1: Madeleine In Hwa Björk

Socionom, 36 år. Född i Sydkorea, bosatt på Vikbolandet. Sommarpratar om en återförening som skedde mot alla odds och om barns rätt att få veta sin historia..

SR - 45 minuter sedan

Sudan skriver på historiskt fredsavtal

Den styrande militärjuntan i Sudan och oppositionen har idag undertecknat överenskommelsen som ska bana vägen för en fredlig utveckling i landet..

SR - 45 minuter sedan

Hundra döda och tusentals på flykt efter översvämningar

Hundra personer beräknas ha dött och tiotusentals har fått fly från sina hem i Nepal och de nordöstra delarna av Indien till följd av kraftiga skyfall de senaste dagarna..

SR - 2 timmar sedan

Skolanställd som förgrep sig på barn döms till tolv års fängelse

Den tidigare skolanställde som varit misstänkt för våldtäkt mot flera barn dömdes idag i Lycksele tingsrätt..

SR - 2 timmar sedan

Förlossningsskador: IVO kritisk mot vården

Tidigare i Ekot i dag har vi kunnat höra om förlossningsverksamheter som inte anmäler sig själva enligt Lex Maria då kvinnor skadats i vården. Tillsynsmyndigheten IVO har i flera fall – efter att patienterna själva anmält vårdgivaren – riktat kritik mot att vården inte levt upp till lagen om god och säker vård..

SR - 5 timmar sedan

Sämre än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,7 miljarder kronor för andra kvartalet, jämfört med vinsten på 0,2 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

SR - 5 timmar sedan

Minskad vinst och sänkt utdelning hos Swedbank

Vinsten sjunker och samtidigt meddelar Swedbank att man sänker utdelningen till ägarna..

SR - 6 timmar sedan

Ung man död efter knivrån i Göteborg

Polisen utreder ett misstänkt mord sedan en man i 20-årsåldern knivskurits i Göteborg under natten till onsdag..

SR - 6 timmar sedan

Minskad vinst för Handelsbanken

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.