YLE > Finland

Friday, 19 July, 12:12

YLE - 10 jul 19 kl. 17:27

Bildningsdirektören: Raseborg kommer också i framtiden att erbjuda familjer kilometerersättning i stället för skolskjutsRaseborg stad gör inget fel då staden erbjuder familjer kilometerersättning i stället för gratis skolskjuts. Det poängterar bildningsdirektör Tina Nordman..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tina Nordman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildningsdirektören, Raseborgkommer också i , framtidenatt , erbjuda, familjer, kilometerersättning i stället för skolskjuts
YLE - 01 okt 15 kl. 16:19

Bildningsdirektören i Karleby är utsedd till årets bildningsvisionär

Kommunförbundet utser varje år en bildningsvisionär som främjat utvecklingen av kommunernas bildningsväsen. Bildningsdirektören i Karleby, Peter Johnson, fick årets utmärkelse. Peter Johnson har arbetat som bildningsdirektör i Karleby sedan 2008 och har före det en lång erfarenhet som grundskolelärare och rektor.

YLE - 19 maj 17 kl. 06:11

Bildningsdirektören i Esbo: Besvärligare än tidigare att hitta behöriga lärare

Vid Svenska bildningstjänster i Esbo är direktör Barbro Högström bekymrad. Hon säger att det i år har varit svårare än tidigare år att hitta behöriga lärare. I Kyrkslätt har man samma erfarenhet medan det ser bättre ut i Helsingfors.

YLE - 28 jun 17 kl. 19:20

Bildningsdirektören: Kärnhuset vid Sirkkala skola rivs

Kärnhuset vid Sirkkala skola ska rivas med rask tidtabell. Rivningsarbetet kan påverka skolgången. Enligt Åbo stads bildningsdirektör Timo Jalonen har Sirkkala skolas Kärnhus fått rivningstillstånd.

YLE - 07 jun 17 kl. 12:32

Svenska bildningsdirektören i Vanda lämnar sin post

Berndt-Johan Lindström har valts till ny utbildningsombudsman vid Svenska kulturfonden. Han är nu direktör för det svenskspråkiga resultatområdet vid bildningsväsendet i Vanda. Lindström lämnar sitt jobb i Vanda efter sommaren.

YLE - 06 maj 15 kl. 19:26

"Raseborg kommer inte till skott med något här i Svartå"

Det är möjligt att invånarna i Svartå deltar i bygget ifall staden Raseborg äntligen lyckas besluta om skolornas framtid. Byns två skolor är gamla och i dåligt skick. Hela byn saknar dessutom en ordentlig gymnastiksal som kunde tjäna också kvällstid.

YLE - 20 mar 14 kl. 15:01

Gymnasiefrågan i Raseborg åter aktuell

Ska Ekenäs och Karis-Billnäs gymnasium slås samman? Diskussionen har åter en gång fått luft under vingarna på grund av flera olika orsaker. Frågan om gymnasierna ska slås samman i Raseborg var aktuell långt innan kommunsammanslagningen 2008 och har utretts och diskuterats med jämna mellanrum.

YLE - 01 jun 16 kl. 11:12

Anders Walls: Nu har vi utrett tillräckligt i Raseborg

Kalkylerna och utredningarna räcker till som underlag för de stora beslut som ska fattas i fullmäktige på måndag (6.6). Det säger stadsstyrelsens ordförande Anders Walls (SFP).

YLE - 25 apr 17 kl. 18:15

Skolnätet i Raseborg ska behandlas i höst

Politikerna i Raseborg ska åter en gång ta ställning till frågan om stadens framtida skolnät. En ny utredning har påbörjats och stadsstyrelsen anser att det är bäst att behandla frågan i höst i samband med att kommande strategi och budget behandlas. Då blir det också det nyvalda fullmäktige som fattar de besluten.

YLE - 30 jan 16 kl. 09:31

Raseborg överväger rätt till 25 timmar dagvård i veckan

Den nya lagen om småbarnspedagogik begränsar den subjektiva rätten till dagvård till 20 timmar i veckan. Bildningsdirektören och dagvårdschefen i Raseborg föreslår att rätten till dagis i Raseborg höjs till 25 timmar i veckan. De barn vars föräldrar studerar eller arbetar på heltid har fortsättningsvis rätt till heldagsvård på dagis.

YLE - 07 jun 13 kl. 15:25

Färre lågstadieskolor i Raseborg?

Det finns en risk att allt större skolor i Raseborg ger sämre undervisning. Det befarar Tina Sundbäck, som är ordförande för Hem och skola i Billnäs skola i Pojo - som är en av de åtta lågstadieskolor som nu berörs av sparbehovet inom bildningen i Raseborg. Tina SundbäckTina Sundbäck Yle/Minna AlmarkSundbäck vill inte att Billlnäs skola slås samman med Katarinaskolan i Karis centrum.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Utsläppen från fiskodling har minskat: "Inhemskt odlad fisk ett bra alternativ ur en miljösynvinkel"

Färsk forskning visar att utsläppsmängderna från fiskodlingarna har minskat. Enligt en ny rapport från Naturresursinstitutet har utsläppen minskat med cirka 70 procent sedan 1990-talet..

YLE - 3 timmar sedan

I Frankrike kräver man att två företag ställs till svars för Estoniakatastrofen - domen ska falla i dag

I Frankrike kräver man fortfarande att två företag ställs till svars för Estoniakatastrofen. 25 år efter den ödesdigra septembernatten år 1994 ska domstolen i Frankrike i dag, fredag, bestämma ifall företagen som byggde och inspekterade Estonia ska betala skadestånd till de drabbade..

YLE - 3 timmar sedan

Hussein al-Taees sjukledighet slut - deltar i politisk debatt på Faces i Karis om en vecka

Socialdemokraten Hussein al-Taee uppträder på en politisk debatt på Etnofestivalen Faces i Karis om en dryg vecka. I debatten medverkar också utrikesministern Pekka Haavisto från De gröna..

YLE - 3 timmar sedan

Två byggnader totalförstördes i brand i Lojo

Två byggnader har brunnit ner till stenfoten på Sommarhemsvägen i Lojo tidigt i morse..

YLE - 5 timmar sedan

Forskare vid THL slår larm om usel vård i livets slutskede - nytt hopp tänds för Karinahemmet i Åbo

Forskarna konstaterar att många personer i livets slutskede som vårdas hemma blir tvungna att söka vård på jourer och sjukhus eftersom hemvården är otillräcklig. Situationen får kritik av THL..

YLE - 5 timmar sedan

Vuxna och barn evakuerades från båt som kört på grund i Bromarv

En båt körde på grund i Bromarv norr om Padva i går på kvällen..

YLE - 6 timmar sedan

Kör försiktigt på Bangatan i Karis! Många gatuarbeten pågår nära den nya bron och resecentrumet

Arbetena med att förbättra Bangatan i centrum av Karis pågår som bäst. Bangatan utgör en del av den stora resecentrumshelheten med ny bro över bangården..

YLE - 6 timmar sedan

Gammal kyrka höll på att fatta eld i Hyvinge - polisen utreder ifall branden var anlagd

Under natten till fredag var det nära ögat i Hyvinge då stadens gamla kyrka höll på att fatta eld. Polisen undersöker ifall det handlade om en anlagd brand..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.