Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 16 July, 18:12

Nyan - 10 jul 19 kl. 17:30

Minst brons till Ringbom och FrimanÖSPELEN. Malin Ringbom och Pauline Friman vann dagens kvartsfinal i dubbel. Det innebär att de bidrar med minst ett brons till Ålands medaljskörd. Alla semifinalister i tennis får nämligen minst brons då det delas. Semifinalerna spelas i morgon.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ringbom, Friman, Öspelen, Pauline Friman, Ålands, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minst bronstill , Ringbomoch , Friman
Nyan - 28 jun 17 kl. 21:46

Öspelen över för Jansson och Ringbom

ÖSPEL. Varken Malin Ringbom eller Linda Jansson får spela någon final på Gotland. Duon förlorade onsdagens semifinal i dubbel mot ett högre rankat par från Jersey och därmed är deras öspel slut.

Nyan - 10 jul 19 kl. 15:10

Friman föll på målsnöret

TENNIS. Det som kunde ha blivit Ålands första singelmedalj sedan hemmaöspelen 2009 blev istället en snöplig kvartsfinalförlust.
I det avgörande champions-setet förlorade Pauline Friman med minsta möjliga marginal.

Nyan - 10 nov 18 kl. 11:22

Henrik Ringbom vann tårta till fars dag

Årets tårtvinnare i Nya Ålands farsdagstävling är Henrik Ringbom i Mariehamn.
Många fina bilder på pappor och barn kom in till Nya Ålands farsdagstävling. Bland alla bidrag lottades en vinnare ut av redaktionen.

Nyan - 15 feb 16 kl. 07:35

Ringbom försvarade FM-guld i tennis

TENNIS. Malin Ringbom är ånyo finsk mästare i tennis i +40-klassen.

Dock var inte vägen fram till titelförsvaret särskilt lång i Tammerfors den gångna helgen.

YLE - 24 jun 17 kl. 17:51

Cristian Friman skrev skyttehistoria: Blev första finländska juniorvärldsmästaren

Esbo Skytteförenings 17-åring Cristian Friman tog VM-guld i miniatyrgevärsskytte på lördag. Det är en stor framgång att bli juniorvärldsmästare, det är min största merit hittills, säger Friman. Finland har fått sin första juniorvärldsmästare i gevärsskytte.

SR - 25 sep 13 kl. 08:54

Henrika Ringbom: "Öar i ett hav som strömmar"

Den finlandssvenska poeten Henrika Ringbom debuterade 1988 med dikter och prosastycken. Efter det har det blivit ett par romaner, samt översättningar av finsk lyrik. Den senaste poesin i bokform från Ringbom var Händelser, med motiv och stoff hämtade från den finlanssvenska kvällstidningen Nya Pressen.

YLE - 10 mar 15 kl. 20:08

Hangö avskedade Outi McDonald - anställde Jennika Friman

Det blev ingen större debatt om stadens tidigare ledande läkare Outi McDonald då fullmäktige möttes på tisdagskvällen (10.3). På en dryg timme hade fullmäktige hunnit anställa en direktör för kultur- och medborgarverksamheten och avskeda hälsocentralläkaren Outi McDonald.

Nyan - 26 jul 17 kl. 15:05

Friman femma i EM

SKYTTE. Cristian Friman slutade femma som bäst i juniorskytte-EM i Baku.
Placeringen är bästa finska juniorresultatet på trepositionersskytte genom tiderna.

Nyan - 06 mar 18 kl. 18:52

Malin Friman prisades på svensk travgala

TRAV. På Gävletravets travgala premierades åländska Malin Friman med priset Årets hästskötare.
Hon var också nominerad till Sven-Erik Landins Lärlingspris.

HBL - 31 mar 15 kl. 13:41

Studio HBL • Friman lovar författarna arbetsro

– Det har varit turbulent under senaste året men nu känns det stabilt igen, säger Anna Friman som nyligen tillträdde befattningen som litterär chef för Schildts & Söderströms förlag.  I backspegeln ligger höstens "kulturuppror" som spontant uppstod bland författare och intellektuella. Förlagets samarbetsförhandlingar sammanföll både tidsligt och tematiskt med omorganisationen och nedskärningarna på KSF Media / Hufvudstadsbladet, och skapade en bred oro för den finlandssvenska kulturens och journalistikens framtid.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Inga besvär mot Dennis och Macke

Inga besvär har Ålands förvaltningsdomstol tagit emot angående byggnadsnämndens beslut från den 4 juni i år. Beslutet gällde de områden som byggnadsnämnden gett grönt ljus till Dennis och Macke ab att riva och bygga nytt. Besvärstiden gick ut på fredagen.

Nyan - 1 timme sedan

Simbilen på väg till Åland

Folkhälsans simbil är på väg till Åland igen. Från och med söndag 21 juli till onsdag 24 juli kommer simbilen att besöka stränder på Åland där det pågår simskolor och även gästa Sjödagarna. – Målet med Folkhälsans simbil är att uppmuntra barn och vuxna i alla åldrar att våga hjälpa varandra, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 2 timmar sedan

Från Drottninggatan till Jomala gård

Magnus Stark är sedan maj vd för Ålands hushållningssällskap. .

Nyan - 3 timmar sedan

Övergräddade bullar orsakade larm

På tisdagseftermiddagen fick Alarmcentralen in ett automatalarm från Skogsgläntans dagis i Saltvik. Räddningsinspektör Thomas Mattsson meddelar att övergräddade bullar satt i gång brandlarmet och att det inte handlade om någon brand. Västra Saltviks FBK kunde återställa larmet och åka vidare.

Nyan - 4 timmar sedan

Stor folkdansfestival på Åland

I kväll drar folkdansfestivalen ÅLEK 2019 i gång på Åland. 250 stycken nordiska folkdansare har samlats på Åland för att dansa och visa upp traditionell folkdans.
Den årliga folkdans- och folkmusikfestivalen Nordlek ordnas var tredje år i ett mindre land eller region och i år är det första gången som festivalen hålls på Åland.

Nyan - 6 timmar sedan

Förlorad kunskap lärs ut på Kobba klintar

Rep är grundstenen till hela vår civilisation. Så beskriver repexperten och hantverkaren Mikko Snellman reptillverkningens historiska betydelse. .

Nyan - 7 timmar sedan

Landslagstränare på IFK-besök

FOTBOLL. Juha Malinen är en av Finlands mest erfarna tränare, med uppdrag i både finska ligan och nu i U21-landslaget. Under söndagen och måndagen besökte han Åland och IFK Mariehamn.

Nyan - 8 timmar sedan

Ännu ingen misstänkt i utredning om sexköp

Som Nya Åland rapporterade om i torsdags utreder polisen ett ärende som rubriceras som köp av sexuella tjänster av ung person. .

Nyan - 8 timmar sedan

Åtal att vänta om asfaltsdumpning

Den dumpade asfalten i Jomala, som polisen utreder, går sannolikt till åtalsprövning. Ännu väntar polisen på svar av de prover som togs i maj, men utredningen är rubricerad som miljöbrott. .

Nyan - 10 timmar sedan

Landskapsregeringen deltar i politikervecka

Landskapsregeringen deltar under politikerveckan Finlandsarenan, på finska Suomiareena, som arrangeras under denna vecka i Björneborg. På plats finns finansminister Mats Perämaa (Lib) och Lena von Knorring, chef vid Ålandskontoret i Helsingfors. Landskapsregeringen arrangerar i dag en diskussion med temat ”Åland som pilotområde för hållbara energikällor”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.