Barometern > Nyheter

Wednesday, 17 July, 16:52

Barometern - 10 jul 19 kl. 17:08

89 nya ”fotbollsplaner” med solceller behövsSolcellsanläggningarna ökar i Kalmar kommun, men antalet är fortfarande väldigt lågt i relation till mängden anläggningar som behövs. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 89 nya fotbollsplanermed , solceller, behövs
Cornucopia - 02 jun 19 kl. 13:04

Varför är verkningsgraden på solceller så viktigt?

När det talas om solkraft och solcellsteknik finns ett stort fokus på att öka verkningsgraden i hur mycket av energiinstrålningen vid optimala omständigheter, som själva cellerna kan ta upp. Det finns teoretiska maxima, och varför är verkningsgraden så viktig, när det räcker med 0.3% av jordens yta för att förse mänskligheten med hela sitt förädlade energibehov via solen?

YLE - 15 sep 15 kl. 04:30

Åbo Akademi utvecklar nya solceller

Finland borde nu satsa på solenergi av flera orsaker anser specialister i förnybar energi. Vid Åbo Akademi har man under det senaste året varit med och utvecklat fjärde generationens solceller och i Raumo ska Finlands hittills största solcellspark stå klar om ett år. Antagligen redan nästa sommar kan de 26 800 nya solpanelerna vara i bruk i Raumo.

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 10:10

Kom igång med solceller! Här är din guide


Det är enklare än vad många tror att skaffa solceller. Faktum är att du kan vara igång på sex veckor och du behöver inte göra särskilt mycket själv. Sex veckor efter att avtalet är påskrivet kan du vara i gång och producera din egen solenergi.

Supermiljöbloggen - 24 aug 15 kl. 08:57

Solelkommissionen: ”Solel behöver inte mer investeringsstöd”

Regeringens förslag stoppar utbyggnaden av solceller på skolor, sjukhus och andra större fastigheter. Det skriver Magnus Ulaner, miljöchef HSB, Mats Fagerström, vd Telge Energi och Johan Öhnell, ordförande Solkompaniet, som alla är med i nätverket Solelkommissionen. Sverige ligger långt efter övriga Europa med utbyggnaden av solel.

Supermiljöbloggen - 27 jan 16 kl. 17:20

Priset på solceller fortsätter rasa

Priset på solceller har sjunkit med cirka 10 procent per år sen 1980. Det är sannolikt att priset på solceller kommer att fortsätta sjunka med cirka 10 procent per år under de kommande 15 åren. Prisraset på solceller gör att solenergi kan stå för 20 procent av världens energikonsumtion redan år 2027, enligt en rapport som Europeiska kommissionen  och det amerikanska departementet för solenergi finansierat.

SVT Debatt - 14 sep 13 kl. 05:35

Framtidens kyrka ska ha solceller på taket

KYRKOVALET 30 000 centerpartister är hängivet engagerade i Svenska kyrkan som ideella medarbetare och förtroendevalda. Vi vill främja nya verksamheter där kyrkan blir en tydlig välfärdsaktör. Svenska kyrkans överskott på 118 miljoner kr ska användas för att skapa arbeten som ger mening.

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 17:15

”Hellre investera i solceller än pengar på banken”

Intresset för att producera egen el ökar, och allt fler installerar solpaneler på sina tak. Ove Stein, 82 år, är en av dem som nyttjar solens energi, och ser fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. – När solceller kom upp som ett alternativ som gör skillnad för både plånboken och miljön, kändes det som ett självklart val, säger han.

Cornucopia - 18 maj 15 kl. 18:32

Energimyndigheten: Elnäten behöver inte byggas om för konsumentproducerad el

Läsaren Nanotec, som har en bakgrund från styrelsen hos en mindre elnätsägare, har varit i kontakt med Energimyndigheten. Beskedet är att det inte finns någon grund för Fortums elnätprishöjningar, som skylls på att man ska kunna hantera bland annat solel.
Vindkraftverk.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 16:13

Största anläggningen för solceller invigdes

lund Taket på parkeringshuset Dammgården i södra delen av Lunds innerstad täcks av den största solcellsanläggningen i sitt slag i kommunen. Den invigdes på fredagen.
Cellernas produktion motsvarar förbrukningen i tio villor.

SmålandsPosten - 08 okt 13 kl. 06:49

Solceller ska användas som el

Solceller ska stå för värme och el i det nya hyreshuset i Lenhovda som därmed blir kommunens första stora bygge med solenergi. Nu i veckan är det byggstart. Startsträckan har varit lång, mer än ett och ett halvt år men den här veckan ska grävare komma på plats på tomten vid Storgatan i Lenhovda där det ska byggas lägenheter plus lokaler för folktandvården.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Trolleri och allsång för barnen

Redan på onsdagseftermiddagen var det fullt på bänkarna framför allsångsscenen på Torget i Mönsterås. – Det här är roligt, tycker Tindra Norell, 10 år, som hade turen att få komma upp på scenen och trolla..

Barometern - 30 minuter sedan

Nya vattenverket kan komma att upphäva bevattningsförbudet

När det nya vattenverket är i full produktion kan bevattningsförbudet upphävas. Det skriver driftchefen i Mörbylånga kommun, Ingulf Fagö, i ett mejl till en man som skickat in en fråga till kommunen..

Barometern - 30 minuter sedan

Inbrottsvåg i Emmaboda inatt

Flera lokaler och verksamheter har haft besök av inbrottstjuvar inatt..

Barometern - 45 minuter sedan

Snart ska en ny brygga och bojar vara på plats

För en månad sedan rapporterade tidningen om att Mörbylånga kommun tog ansvar för att lägga i en brygga vid Haga Parks badplats. Under onsdagen anlände bryggan som ska läggas i till Färjestaden..

Barometern - 45 minuter sedan

Larm om oljespill på Norra vägen

Barometern - 1 timme sedan

De håller havet säkert

Sjöräddningssällskapet i Bergkvara finns till för allmänhetens säkerhet – och det är tack vare samhällets uppskattning som det är möjligt. .

Barometern - 1 timme sedan

Kristdala marknad väntas dra mycket folk

– Väderprognosen ser lovande ut inför fredagen. Det är vi glada för, säger Bertil Josefsson, marknadsgeneral för Kristdala marknad..

Barometern - 1 timme sedan

Lärarvakanserna tillsatta inför hösten

– Det har faktiskt gått bättre än väntat, säger Roger Petersson, rektor för ytterskolorna i Högsby kommun. Det handlar om rekryteringen av lärare till vakanta tjänster i kommunens skolor. Både grundskola och gymnasium har alla tjänster tillsatta inför hösten..

Barometern - 1 timme sedan

Högsbysjöar mindre försurade idag

Inga sjöar kalkas i dagsläget i Högsby kommun. Det beror på att försurningsgraden har sjunkit sedan början av 90-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.