Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 10:22

Cornucopia - 10 jul 19 kl. 13:32

Polen vill bygga upp till nio kärnreaktorerPolens energiminister meddelade igår att Polen vill bygga mellan sex och nio kärnreaktorer fram om vardera cirka 1000 MW. Tidplanen är att ha en första reaktor i drift 2033 och den sista av dem år 2040.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Polen, MW, Piotr Naimski, USA, Östersjökusten, GW, Skåne, Barsebäck, Östersjön, Sverige, Ringhals, Forsmark, Polandin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polenvill , byggaupp till , nio, kärnreaktorer
BT - 11 nov 14 kl. 18:21

Ryssland bygger kärnreaktorer i Iran

Ryssland skrev på tisdagen ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet, och annonserade planer för totalt nio. Kontraktet skrevs mindre än två veckor innan tidsfristen går ut för att nå en internationell uppgörelse kring Irans omtvistade kärnprogram. Bland annat innefattar avtalen byggandet av två nya reaktorer vid det existerande kärnkraftverket Bushehr, som också byggdes av Ryssland.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 14 kl. 18:24

Ryssland bygger kärnreaktorer i Iran

Ryssland skrev på tisdagen ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet, och annonserade planer för totalt nio. Kontraktet skrevs mindre än två veckor innan tidsfristen går ut för att nå en internationell uppgörelse kring Irans omtvistade kärnprogram. Bland annat innefattar avtalen byggandet av två nya reaktorer vid det existerande kärnkraftverket Bushehr, som också byggdes av Ryssland..

SvD - 11 nov 14 kl. 18:21

Ryssland bygger kärnreaktorer i Iran

Ryssland skrev på tisdagen ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet, och annonserade planer för totalt nio. Kontraktet skrevs mindre än två veckor innan tidsfristen går ut för att nå en internationell uppgörelse kring Irans omtvistade kärnprogram..

Nyteknik - 12 nov 14 kl. 07:27

Ryssland bygger kärnreaktorer i Iran

Ryssland skrev på tisdagen ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet, och annonserade planer för totalt nio..

UNT - 11 nov 14 kl. 18:21

Ryssland bygger kärnreaktorer i Iran

Ryssland har skrivit ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet..

Metro - 11 nov 14 kl. 18:23

Ryssland bygger kärnreaktorer i Iran

Ryssland skrev på tisdagen ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet, och....

DI - 19 maj 17 kl. 13:50

Indien ska bygga 10 nya kärnkraftsreaktorer

Indien ska bygga 10 nya kärnreaktorer uppgav landets energiminister Piyush Goyal vid en presskonferens som BBC bevakade..

UNT - 31 jan 13 kl. 03:49

Nya kärnreaktorer i Östhammar

Vattenfall samtalar med kommunerna vid kärnkraftsverken Forsmark och Ringhals om att bygga nya reaktorer i Östhammar och Varberg..

DI - 11 nov 14 kl. 19:15

Ryssland bygger kärnkraft i Iran

Ryssland skrev på tisdagen ett kontrakt med Iran för att bygga två kärnreaktorer i landet, och annonserade planer för totalt nio. Kontraktet skrevs mindre än två veckor innan tidsfristen går ut för att nå en internationell uppgörelse kring Irans omtvistade kärnprogram..

DI - 16 jan 14 kl. 16:23

Vattenfall i samråd om ny kärnkraft

Vattenfall tar ett nytt steg på den långa resan mot att eventuellt bygga nya kärnreaktorer i Ringhals. Nu presenteras ett underlag för samråd med myndigheter, närboende och andra intresserade..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Vilka är Sveriges fyra berättelser?

Ett land och ett folk kan formas och enas kring fyra ramberättelser. Att lyckas fylla dessa fyra ramar med egna berättelser kan vara vägen till makten, eller vägen till att ena ett land. Eller splittra det.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Stor IT-konkurs i Linköping

En större IT-konkurs har drabbat Linköpingsbasrade Zenterio. Breakit upp ger att 70 anställda berörs av konkursen, som dock inte kan skyllas på konjunkturen utan teknikutveckling och en förbikörd produkt.
Inte Zenterio.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Uppdatering Brexit - uppmaningar om att fälla regeringen

Dags för en liten uppdatering kring Brexit. En kandidat till ny ordförande för EU:s regering EU-kommissionen öppnar för förlängda förhandlingar, och i Storbritannien säger en ledande parlamentariker att enda sättet att stoppa en avtalslös Brexit är att fälla regeringen, och eventuellt utlysa nyval.
Storbritanniens maktgata Whitehall.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Halvtimme kvar på auktion av Fallet nummer 2/10 - femte auktionen ute

Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 621:- SEK. Auktion 5/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Ryssland upprörda över flygfoton från slaget om Kursk

Ett bråk mellan Ryssland och Tyskland har uppstått sedan en brittisk historiker presenterat fotobevis på att Sovjetunionen inte alls stod som segrare vid slaget om Prochorovka under slaget om Kursk. På platsen reste Sovjetunionen ett gigantiskt monument över segern, men detta ifrågasätts av de nya bevisen, även om kommunisterna fortfarande segrade i det totala slaget om Kursk.
Den exakta punkt dit den nazityska offensiven mot Moskva kom som längst.

Cornucopia - Igår: 08:13

"Innan Q4 ser vi varsel av industritjänstemän i Sverige"

Konjunkturtecknen fortsätter regna ner. Mercedes (Daimler) vinstvarnar, Citroen och Peugeot (PSA) tappade stort i försäljning under första halvåret. Och aktierna stiger förstås tillsammans med börsen.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Fallet - auktion 4/10 finns nu

Nytt korrekt försök Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 2 041:- SEK. Auktion 4/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 16:54

Unboxing Fallet

Idag damp författarexemplaren av Fallet ner i brevlådan.Du kan förbeställa Fallet hos Adlibris för 189:- SEK eller hos Bokus för 189:- SEK. Boken släpps som inbunden i handeln den 31:e juli, och kommer även finnas som e-bok och som nedladdningsbar och strömmande ljudbok via exempelvis Storytel.

Cornucopia - Igår: 13:10

Telenor vinstvarnar - Atlas Copco ser minskad efterfrågan på kort sikt

Rapportsäsongen har dragit igång. Atlas Copcos resultat kom in ungefär som väntat, men bolaget varnar för lägre efterfrågan kortsiktigt, och bekräftar därmed konjunkturavmattningen. Samtidigt vinstvarnar Telenor på grund av en felräkning på 622 MNOK.

Cornucopia - Igår: 11:51

SCB: Lägenhetspriserna ner 5.46% förra året - stora skillnader inom landet

SCB har nu publicerat det faktiska datat för bostadsrättsförsäljningar under förra året och visar på ett prisfall om 5.46% för medelpriserna per såld lägenhet. Skillnaderna var stora inom landet, med överbyggnationens Stor-Stockholm och Uppsala, som utmärkande på nedsidan, medan mer åsidosatta län visade på uppgångar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.