Realtid > Ekonomi

Friday, 19 July, 00:30

Realtid - 10 jul 19 kl. 12:05

Fondtorgets nya “socialistiska” system har mycket att bevisaPensionsmyndigheten utlovar högre avkastning och pensioner när det nya upphandlade fondtorget för premiepension sjösätts nästa år. De bryter på “charlatanska”, anser Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondtorgetsnya , socialistiska, systemhar mycket att , bevisa
Cornucopia - 06 mar 17 kl. 08:47

Socialistiska brödköer i Norrköping: 31 000 i bostadskö, men lediga nybyggda lägenheter

"Såg man en kö, så ställde man sig i den." - från SovjetunionenInte bara i Stockholm har bostadskön inget med bostadsbrist att göra. I Norrköping står 31 000 i bostadskön, men ändå finns det utmärkta nybyggda hyresrätter lediga som ingen vill flytta in i.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 13:41

Påvisade fel hos Umeå kommuns IT-system: Stämd på en halv miljon

En vid tillfället 16-årig Umeåbo upptäckte att kommunens socialtjänsts IT-system var osäkert och öppet för intrång. På grund av detta har han nu stämts på kommunens kostnader om en halv miljon kronor för att kommunen tvingats åtgärda säkerhetsfelet.

Beskedet är alltså att inte uppmärksamma och bevisa säkerhetsfel hos åtminstone Umeå kommun, då du då kan tvingas betala kommunen för att täppa till felet.

DalaDemokraten - 01 jun 16 kl. 12:22

Socialistiska skolsystem i världen enligt Annie Lööf – se kartan här

När statminister Stefan Löfven i söndagens partiledardebatt meddelade att han vill ändra dagens system som tillåter helt oreglerade vinstuttag i svensk skolverksamhet så kallade centerledaren Annie Lööf honom för socialist. Eftersom Sverige som enda land tillåter oreglerade vinstuttag innebär det alltså att resten av världen, enligt Annie Lööf, har socialistiska skolsystem. Kartan ovan illustrerar..

Cornucopia - 30 dec 18 kl. 13:50

80x gånger fler mord per capita i socialistiska paradiset Venezuela

I det socialistiska paradiset Venezuela skedde det åttio gånger fler mord per capita än i Sverige förra året. Detta är ett land som hyllas som ett föredöme av många socialister på vänsterkanten. Siffrorna per capita för morden i Venezuela är lika höga som de amerikanska dödsfallen under andra världskriget.

YLE - 05 dec 13 kl. 04:38

Dyrt språkprov krävs för att bevisa finskakunskaper

Det enda sättet som en svenskspråkig universitetsstuderande kan bevisa sina finskakunskaper på är att göra ett 220 euros språkprov vid Utbildningsstyrelsen. Jon Lindström har studerat på finska vid Helsingfors universitet men trots det uppfyller han inte de finskakrav som staten ställer på tjänstemän. Lindström fick en överraskning då han skulle söka jobb vid Utrikesministeriet.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 16 kl. 06:00

Har mycket att bevisa

S och MP vill öka takten i klimatarbetet. I en artikel i DN den 5 januari lägger de förslag om att EU:s system för utsläppsrätter inom industrin ska skärpas. Det är välkomna förslag..

Newsmill - 16 jun 11 kl. 09:39

Juholts vill återuppväcka 70-talets socialistiska eufori

Äntligen fick han sitt stora scenframträdande. Och spelet för galleriet var imponerande. Men tyvärr så var det inte mer än ett spel.

ÖstersundsPosten - 16 maj 14 kl. 13:50

Socialistiska blocket kan bli störst

Nu finns det en reell chans till att det socialistiska blocket blir störst i EU-parlamentet! Det har aldrig hänt tidigare..

Cornucopia - 23 okt 14 kl. 13:00

Socialistiska axelmaktens budget: Öppen tråd

Vi lämnar väl en öppen tråd för den socialistiska axelmaktens budget som dras inför riksdagen med start nu klockan 13:00.
Håll till godo och håll er i skinnet.

Cornucopia?

Regeringen - 30 nov 99 kl. 00:00

Deklaration från De Socialistiska Sovjetrepublikernas Unions ombuds sida angående återställande av svenska legationsbygg- naden i Petrograd

N:r 9. Deklaration från De Socialistiska Sovjetrepublikernas Unions ombuds sida angående återställande av svenska legationsbygg- naden i Petrograd (Leningrad) jämte inventarier och andra föremål. Stockholm den 15 mars 1924..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 8 timmar sedan

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.

Realtid - 10 timmar sedan

Länsförsäkringar Banks satsning på lokal förankring ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 10 timmar sedan

Länsförsäkringar Banks satsning på den lokala förankringen ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring och satsning inom det digitala området. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 13 timmar sedan

Collector Bank växlar upp inom privatlån

Nischbanken Collector Bank ökar resultatet med 22 procent jämfört med förra året. Bland annat går banken privatlån mycket bättre än tidigare. Det visar bankens delårsrapport.

Realtid - 14 timmar sedan

Nordea brottas med lägre resultat

Nordeas intäkter backade med 13 procent jämfört med förra året och kostnaderna ökade med sex procent. Periodens resultat minskade med hela 39 procent. “Vår prestation är inte tillfredsställande” säger bankens vd  Casper von Koskull i bankens delårsrapport.

Realtid - 16 timmar sedan

Sagax investerar på ny marknad

Sagax har genom två separata transaktioner förvärvat sju fastigheter i Madrid och en fastighet i Barcelona. Investeringen uppgår sammanlagt till motsvarande 200 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 15:33

Fondförmögenheten i Sverige ökar

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under juni  med 152 miljarder kronor och uppgick vid utgången av juni till 4 631 miljarder. Det skriver Fondbolagens förening i en rapport. .

Realtid - Igår: 14:01

Balder tappade drygt en halv miljard

Fastighetsbolagets resultat efter skatt var nästan 600 miljoner kronor lägre än föregående år. Samtidigt är ambitionen att fortsätta växa. Det framgår av bolagets delårsrapport.

Realtid - Igår: 12:44

Ingen avsättning till Oktogonen under andra kvartalet

Handelsbanken gjorde inte någon reservering till Oktogonen under det andra kvartalet heller. Det framgår av bankens delårsrapport. .

Realtid - Igår: 09:47

Swedbank sänker utdelningen

Storbanken ändrar sin utdelningspolicy från  75 till 50 procent av vinsten. Syftet anges vara att “stärka bankens kapitalposition”. Det framgår av Swedbanks delårsrapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.