DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 16:06

DI - 10 jul 19 kl. 10:43

Statliga jätten klättrar på börsen efter dubbla miljardorderIndustrikonglomeratet Kongsberg, majoritetsägt av den norska staten, stiger kraftigt på Oslobörsen sedan man landat två jättekontrakt på totalt 7,6 miljarder norska kronor, motsvarande runt 8,3 miljarder svenska kronor..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kongsberg, Oslobörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statliga, jätten, klättrar, börsenefter , dubbla, miljardorder
HBL - 01 maj 14 kl. 09:24

Talvivaara litar på stigande nickelpris

Det stigande nickelpriset och en process för biolakning som fungerar gör att Talvivaaras vd Pekka Perä ser optimistiskt på bolagets framtid. Om en månad ska tingsrätten i Esbo besluta om fortsättningen för bolagets skuldsanering.Gruvbolaget Talvivaara gjorde i fjol en totalförlust på över 800 miljoner euro och rörelseförlusten var nästan tio gånger så stor som omsättningen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Elizabeth Warren tar sikte på regleringar för riskkapitalbranschen

Den amerikanska demokraten och en av partiets kandidater för att bli Demokraternas val i presidentvalet, Elizabeth Warren, riktar nu sin kampanj om ekonomisk populism mot riskkapitalbranschen där hon vill inför regleringar. Det uppger CNBC. .

DI - 4 minuter sedan

Förvaltaren dumpar allt i forskningsföretaget: ”Jag har tappat tron på bolaget”

Efter en tuff vår gör förvaltaren Max Mitteregger justeringar i sin hedgefond Gladiator. Posten utökas ytterligare i ett av favoritbolagen – där utsikterna benämns som ”jättespännande”. Men ett av innehaven gör han sig av med helt och hållet.

DI - 2 minuter sedan

Petra Einarsson tankar Billerud Korsnäs-aktier

Petra Einarsson, koncernchef för pappersförpackningsbolaget Billerud Korsnäs, har köpt 10.000 aktier för drygt en miljon kronor. Priset per aktie var 107,10 kronor..

DI - 15 minuter sedan

Rekordökning i förvaltat kapital för Blackstone

Riskkapitalgiganten Blackstone såg sitt förvaltade kapital växa med 545 miljarder dollar i sitt sista kvartal som partnerbolag, en ökning med 24 procent jämfört med samma kvartal i fjol..

DI - 30 minuter sedan

Stjärnkrogen är en enda miss från högsta betyg

Di:s krogtestare tar sig till Djurgården i Stockholm och blir golvade av lokalt förankrad gastronomi i sin mest geniuna form. Allt känns nytt och innovativt. Det är bara en fnurra på tråden som gör att stjärnkrogen missar full pott i betyget..

DI - 45 minuter sedan

Qualcomm sågar EU:s miljardbot – tänker överklaga

Världens största chiptillverkare, Qualcomm, överklagar den miljardbot som under torsdagen utfärdades av EU:s konkurrensmyndighet. Myndighetens påståenden om att Qualcomms agerande varit ett kalkylerat priskrig för att eliminera konkurrenter saknar grund i både verklighet och marknadspraxis, skriver det amerikanska bolaget..

DI - 30 minuter sedan

Bineros ordförande köper fler aktier efter kursrusning

Carl-Magnus Hallberg, som är styrelseordförande i Binero, har på torsdagen köpt 20.000 aktier i bolaget för totalt drygt 0,3 miljoner kronor, enligt uppgifter i Finansinspektionens insynslista. .

DI - 1 timme sedan

Mäklare prickas för fejkad bild på brasa

En mäklare prickas av Fastighetsmäklarinspektionen efter att ha använt en manipulerad bild i en bostadsannons. Bilden i annonsen visade en eld i den öppna spisen. En spis som enligt köparna inte fungerar.

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank: Nye vd:n har tankat aktier för 4,5 miljoner DKK

Danske Banks nya vd Chris Vogelzang har den 18 juli köpt 44.300 aktier för cirka 101,50 danska kronor stycket, vilket ger en sammanlagd köpeskilling på runt 4,5 miljoner kronor. .

DI - 1 timme sedan

Små rörelser på Wall Street vänts vid öppning

De ledande USA-börserna väntas öppna blandat på torsdagen, men med svaga rörelser. Kina och USA kan inte komma överens om restriktionerna för svartlistade Huawei, vilket satt käppar i hjulen för handelsförhandlingar, skrev CNBC med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.