Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 15:35

Cornucopia - 10 jul 19 kl. 10:21

Nu rasar konjunkturen - vinstvarningarna kommer - "värsta sedan 2008"Det snabba konjunkturraset ser ut att vara här. Vinstvarningarna har nu börjat hagla, men det är bara början på stormen än så länge.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholmsbörsens, OMXS30, BASF, Bank, volvos, Geely, Fplus, Sverige, K2, De, Shatterhand, SEK-EUR-USD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu rasar, konjunkturen, vinstvarningarnakommer , värstasedan , 2008
Dagens PS - 23 maj 19 kl. 12:19

Börsen rasar – kan bli värsta tappet i år

Stockholmsbörsen är strax efter lunch på torsdagen ned kraftigt. Det stora tappet kan bli årets värsta. Det rapporterar Dagens Industri.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 11:10

Resenärerna rasar – nu hotar värsta flygkaoset

I dag drabbas 56 flygningar. I går var det ett 80-tal. 285.

UNT - 03 mar 18 kl. 18:56

Vittne: "Elden rasar fortfarande"

Branden rasar fortfarande på Värsta gård..

Aftonbladet - 13 jun 14 kl. 21:43

Folk rasar mot Pajalas första pridefestival

DI - 17 feb 17 kl. 15:51

Debutanten rasar 30 procent första handelsdagen

Aerowashs B-aktie började handlas på Aktietorget under den rapportintensiva fredagen den 17 februari. Bolaget är verksamt inom underhållsutrustning för flygplan..

Dagens PS - 4 timmar sedan

Heathrow slår rekord – men vinsten rasar

Flygplatsen Heathrow har slagit ett nytt passagerarrekord på 39 miljoner människor för första halvåret 2019. Det rapporterar City A.M.

DI - 4 timmar sedan

Tonictillverkare rasar efter avslagen försäljningstillväxt

Den brittiska tonictillverkaren Fevertree rasar med drygt 8 procent på Londonbörsen efter att bolagets försäljningstillväxt bromsat in under den första halvan av 2019. .

Cornucopia - 14 aug 17 kl. 09:55

Överhettningen - värsta arbetskraftsbristen i Stockholm någonsin

Tecknen på överhettning av ekonomin haglar nu ner. Bristen på kvalificerad arbetskraft i Stockholm är den värsta uppmätta någonsin, och naturligtvis kommer detta sätta käppar i hjulet för den svenska konjunkturen. Det är så är konjunkturer vänder ner på allvar.

Cornucopia - 12 nov 13 kl. 10:01

Varsel i småbåtsbranschen - en titt på konjunkturen

Igår varslade segelbåtsvarvet Hallberg-Rassy på Orust. Stampen/GP sätter krigsrubriker med storvarsel, vilket föranleder att det är dags att påminna om konjunkturläget. Sedan konjunkturbarometern bottnade har jag släppt det hela, fullt inställd på att konjunkturen är på väg uppåt.

Cornucopia - 25 jun 14 kl. 08:02

Höghus, börsen och konjunkturen

När husen sträcker sig mot himlen gör även börsen det. I samband med högkonjunktur bygger man höga hus i Sverige, och detta kan med lite curve-fitting och fooled by randomness matchas mot kommande börsnedgång och konjunkturnedgång. Här följer en sammanställning från 80-talet och framåt.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Boris Jonson flyttar in på Downing Street

Boris Johnson blev som väntat vald till posten som det konservativa Tory-partiets partiledare i Storbritannien. Därmed blir han landets nye premiärminister och flyttar in på 10 Downing Street , medan Theresa May flyttar ut. Någon klarhet i Storbritanniens och Brexit framtid innebär detta dock inte.

Cornucopia - 1 timme sedan

Sista två auktionerna av Fallet - halvtimme kvar på nummer 9/10

Det är nu en halvtimme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 9/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 355:- SEK. Sedan återstår bara auktion 10/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 3 timmar sedan

SMHI varnar för fint väder

"Tag spjärn. Sommaren kommer." - lord Edward KärvI äkta svensk anda går nu SMHI ut och varnar för att det kan bli fint väder, så kallat uppehållsväder, dvs avvikelse från det vanliga vädret.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Tack så mycket PostNord - tömning brevlåda 09:00

PostNord satte just en kniv i ryggen på kommunens företagare utanför centralorten. Brevlådorna töms nu klockan 09:00 på morgonen, vilket innebär att inga ärenden under arbetsdagen kan postas, utan att man tar bilen ett antal mil till en brevlåda med tömning på eftermiddagen.Jamendåså.

Cornucopia - 23 timmar sedan

MÖP-måndag: "Häll käften där borta" - foton Kristinehamns Garnison/fd A9

Dags för lite MÖP-måndag igen. Några foton bifogas från aktuellt läge på fd Kristinehamns Garnison, fd A 9 Bergslagens artilleriregemente, och några år bara Artilleriregementet innan detta flyttades till Boden.
Ultima Ratio Regum - latin för håll käften där borta.

Cornucopia - Igår: 11:11

Höginkomsttagare - vad gör du med pengarna?

Då en stor del av bloggens läsare är höginkomstagare, så vore det intressant att höra vad ni gör med alla era feta pengar? Enligt den så kallade vänstern så ägnar ni er åt att 1) klaga på skatterna 2) dricka champagne. Men hur ser det egentligen ut?

Cornucopia - Igår: 06:47

Sjukvården i glesbygden hotas av vårdmomsen

Sedan första juli måste vårdföretagare betala icke avdragsgill moms på inhyrd personal, medan landstingets sjukvård slipper detta. Konsekvensen ser ut att bli att sjukvården på främst landsbygd och glesbygd tvingas lägga ner, då de inte kan ta kostnadsökningen för personal på 25%.
För vänsterpartiet är det viktigare att det inte sker vård i privat regi, än att sjuka får vård alls.

Cornucopia - Igår: 19:30

Nej, krympflation påverkar inte inflationen

I dagarna har SvD uppmärksammat krymplationen, dvs att företag inom främst livsmedel minskar förpackningarnas storlek (dryck) eller vikt (övrigt), men bibehåller priserna. Detta påverkar dock inte nödvändigtvis KPI. Kort repetition av inflationsberäkningarna nedan.

Cornucopia - Igår: 18:42

Stort stöd för vitlistan

Utifrån enkätsvaren om vitlistan verkar den generellt ha ett stort stöd. En stor majoritet tycker att den inte innebär någon förändring eller rent av en förbättring.
Enkätresultat vitlista.

Cornucopia - Igår: 15:47

Sverige och Storbritannien inleder samarbete om framtida stridsflygsförmågor

Svenska och brittiska regeringenarn har tillsammans med brittiska BAE och svenska Saab offentliggjort ett samarbete om framtida stridsflygsförmågor. Dessa kommer tillföras såväl befintliga flygplan som nya Saab Gripen E, som britternas framtida Tornado-ersättare Tempest.
Lena provar Gripens hjälm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.