PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 16 July, 20:16

PrivataAffärer - 10 jul 19 kl. 10:08

Råd: Sälj Tele2 och köp HexagonNordea Markets ser ett flertal risker i Tele2 efter att aktien har utvecklats 40 procent bättre än Nasdaq OMX under de senaste tre åren. Det framgår av ett marknadsbrev där Nordea återupptar bevakningen av Tele2 med en säljrekommendation och riktkursen 116 kronor. Nordea påpekar att Tele2 nu delvis eller helt har lämnat icke kärnverksamheter och banken anser att förväntningarna är höga då Tele2 värderas till en premie om 20 procent på ev/ebitda för 2021. ”Vi ser dock flera risker för att bolaget inte kommer att uppfylla förväntningarna däribland att ytterligare synergier utöver de mål som kommunicerats är mindre troliga, förväntningarna för Sverige kan visa sig för höga, hård priskonkurrens i Sverige och bolagets capex underskattas av marknaden”, skriver
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Tele2, Hexagon, Markets, Nasdaq OMX, Nordea, Sverige, Handelsbanken Capital Markets, Bank, Morgan Stanley, Boliden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råd, Sälj, Tele2och , köp, Hexagon
Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 08:32

Tele2-partner kan få 1,3 miljarder

Tele2 är inte bara partner i Kazakstan med en kvinna som utpekas som presidentfamiljens förvaltare. När som helst kan partnern kräva att Tele2 köper ut den för drygt 1,3 miljarder kronor.
När Telia Sonera höll stämma i april stormade det om bolagets misstänkt korrupta affärer i Kazakstan.

TA - 12 maj 14 kl. 08:32

Tele2-partner kan få 1,3 miljarder

Tele2 är inte bara partner i Kazakstan med en kvinna som utpekas som presidentfamiljens förvaltare. När som helst kan partnern kräva att Tele2 köper ut den för drygt 1,3 miljarder kronor.
När Telia Sonera höll stämma i april stormade det om bolagets misstänkt korrupta affärer i Kazakstan.

BT - 12 maj 14 kl. 08:32

Tele2-partner kan få 1,3 miljarder

Tele2 är inte bara partner i Kazakstan med en kvinna som utpekas som presidentfamiljens förvaltare. När som helst kan partnern kräva att Tele2 köper ut den för drygt 1,3 miljarder kronor. När Telia Sonera höll stämma i april stormade det om bolagets misstänkt korrupta affärer i Kazakstan.

BT - 12 maj 14 kl. 17:22

Tele2-vd försvarar Kazakstanaffär

Tele2 är partner i Kazakstan med en kvinna som utpekas som presidentfamiljens förvaltare. Och när som helst kan hennes bolag kräva att Tele2 köper ut den för drygt 1,3 miljarder kronor. Vd Mats Granlund försvarar affären.

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 10:12

Berenberg föredrar Tele2 framför Telia

”Vid dessa aktiekursnivåer anser vi att risk/avkastningen blir mer balanserad med en 20-procentig uppsida i en pair trade med Telia”, skriver Berenberg om Tele2 i en analys. Tele2-aktien har fallit drygt 10 procent från kurstoppen den 20 juli, och därmed utvecklats klart sämre än index och Telia under den perioden. Bakom den svaga utvecklingen för Tele2 ligger en kombination av tekniska och fundamentala skäl, bland annat inför fusionen med Com Hem, menar Berenberg.

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 07:13

Tele2 + Com Hem = Sant

Morgonens nyhetsbomb kring operatörerna Tele2 och Com Hem påverkar såväl näringslivet som dig som aktieägare. Här är allt du måste veta. Tele2 och Com Hem har enats om ett samgående för att skapa en ledande integrerad operatör.

VA - 19 apr 11 kl. 08:16

Tele2 prickar förväntningarna

19 april Tele2:s rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 2.457 miljoner kronor för det första kvartalet (2.358).

BT - 07 jul 14 kl. 15:18

Telia köper norska Tele2 - igen

Tele2 säljer sin verksamhet i Norge till Telia Sonera för 5,1 miljarder kronor. Det är andra gången som Telia köper norska Tele2. Men affären innebär inte att Tele2 nödvändigtvis håller sig borta från Norge framöver.

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 07:21

Tele2 och T-Mobile fusionerar i Nederländerna

Teleoperatörerna Tele2 och Deutsche Telekom ska slå samman sina verksamheter i Nederländerna. Det innebär att Tele2 får en kontantbetalning på 190 miljoner euro vid affärens fullgörande samt ett ägande på 25 procent i det nya gemensamma bolaget. I dagsläget konkurrerar Tele2 och Deutsche Telekom-ägda T-Mobile Nederländerna med två aktörer som kontrollerar mer än 80 procent av marknaden.

PrivataAffärer - 13 feb 19 kl. 07:20

Tele2 lovar extrautdelning

Tele2:s rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 1.956 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Genomsnittet av fyra analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt, visade inför rapporten på ett ebitda-resultat på 1.

VA - 30 maj 11 kl. 16:06

Tele2 erbjuder 3g utan licens

30 maj Tele2 erbjuder tjänster inom mobilt bredband i Kazakhstan som marknadsförs som 3g, trots att bolaget inte innehar någon licens för 3g-tjänster i landet. Verksamheten följer dock alla relevanta regler och lagar enligt Tele2:s presschef Pernilla Oldmark. Tele2 erbjuder mobilt bredband i Kazakhstan under benämningen 3g Internet.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Bankerna där snitträntorna rört sig mest

Snitträntan på tremånaders bolån hamnade på i genomsnitt 1,47 procent under juni. Det är exakt lika mycket som föregående månad. De tre aktörer som hade lägst boränta var Landshypotek (1,26 procent), Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent).

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

AAK: Fetare resultat än väntat

Rörelseresultatet per kilo uppgick till 0,92 kr (0,83). Har var 0,86 kr per kilo snittestimatet i analytikerenkäten. Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 6.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Global Gaming rusar efter Betssons intåg

Det framgår av en uppdatering per den 30 juni i ägardatatjänsten Holdings databas. Betsson hade inte några aktier i Global Gaming sedan tidigare. Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med Betssons vd Pontus Lindwall som inte vill kommentera uppgifterna i nuläget.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Trading Direkt: Hajpade fondförvaltaren om gaming och e-sportbolag

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Billerud Korsnäs, Husqvarna, Atlas Copco, Handelsbanken, Swedbank, Ericsson, Assa Abloy, Sandvik, SKF, Irlab. Tobbe Roséns val: S&P 500, OMXS30, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, Koppar, GDP/SEK. Tittarönskemål: A1M Pharma, BioArctic, Enquest, Genovis, Haldex, Hybricon, Irisity, Medivir, Plejd, Shamaran, Stillfront, Touchtech, Take Two Interactive, Tencent Holdings, THQ Nordic.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Förvaltarens nya aktiefynd

Det är i fondens senaste månadsrapport som John Strömgren konstaterar att den goda utvecklingen på börsen i juni gjorde att aktieandelen i Carnegie Strategifond ökat till över 60 procent vilket ”är i högsta laget” för blandfonden. ”Därför har vi sålt en del aktier och aktieandelen uppgår nu till cirka 58 procent. Försäljningar har genomförts i Volvo, ABB, Autoliv, Handelsbanken, Platzer och Industrivärden.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Billerud Korsnäs till 110 kr från 100 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Husqvarna sämre än väntat

Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 2.162 miljoner, enligt Bloomberg News sammanställning av sju estimat. Husqvarnas omsättning uppgick till 13.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

HIQ bättre än väntat

Rörelseresultatet inkluderar realisationsvinst från avyttringen av aktier i Westend Affärscentrum med 22,8 miljoner kronor (väntat 20,0). Omsättningen hamnade på 477 miljoner kronor, mot väntade 480 miljoner kronor. Därmed blev rörelsemarginalen 13,9 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Billerud Korsnäs bättre och sämre än väntat

Rörelseresultatet uppgick till 194 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 3,1 procent för det andra kvartalet 2019. Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 174 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 2,7 procent. Det justerade rörelseresultatet blev 154 miljoner kronor och den justerade rörelsemarginalen uppgick till 2,4 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Rejält försämrat resultat för Bonava

Intäkterna uppgick till 2.758 miljoner kronor (2.773).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.