Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 18 July, 23:20

Dagens PS - 10 jul 19 kl. 09:43

Svenskarna tror på stigande bostadspriserEn majoritet av svenskarna tror att priserna på bostäder kommer att stiga under det kommande året. Det visar en färsk undersökning Svensk Fastighetsförmedling låtit göra med hjälp av Kantar Sifo. Enligt undersökningen uppger 48 procent av de tillfrågade att man räknar med att priserna stiger under det kommande året. Majoriteten av de som tror på stigande priser räknar med en uppgång om 1-3 procent. Totalt 15 procent tror att priserna på marknaden kommer att gå ned.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svensk Fastighetsförmedling, Kantar Sifo, Liza Nyberg, Svenskarna, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, trorpå stigande , bostadspriser
DI - 12 dec 16 kl. 09:11

Svenskarna tror fortfarande på stigande bostadspriser

70 procent av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att öka, visar SEB:s boprisindikator för december. Men tron på de stigande priserna har minskat en aning..

Ekonomistas - 29 sep 14 kl. 06:55

Svenskarna tror att de är fattigare (jämfört med andra) än vad de faktiskt är

Idag publicerar jag, tillsammans med Mounir Karadja och David Seim en ny studie som working paper på Institutet för Näringslivsforskning idag. Där finner vi att en övervägande majoritet av svenskarna tror att de är fattigare, jämfört med andra, än vad de faktiskt är. När de informeras om detta ändras deras politiska åsikter åt höger.

Dagen - 12 jul 11 kl. 03:00

45 procent av svenskarna tror på Gud

En färsk SOM-undersökning visar att 45 procent av svenskarna tror på Gud. Sett till de senaste 30 åren är det en ökning säger Magnus Hagevi, statsvetare vid Linnéuniversitetet.

SOM-institutet genomför varje år en undersökning kring svenskarnas syn på religion.

Nyheter 24 - 02 okt 11 kl. 13:38

Svenskarna tror på evig kärlek


Allt fler äktenskap slutar i skilsmässa men trots det har inte svensken tappat tron på den eviga kärleken. Åtta av tio svenskar tror på livslång kärlek, visar en undersökning av DN/Synovates. 82 procent av svenskarna tror på en livslång kärlek och uttrycket "tills döden skiljer oss åt", det visar en opinionsundersökning av DN/Synovate.

Affärsvärlden - 19 apr 17 kl. 08:26

Nordea: Svenskarna tror på fortsatt stigande bopriser

En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen..

DI - 19 apr 17 kl. 09:05

Svenskarna tror på stigande bopriser

En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling..

Sydsvenskan - 12 maj 19 kl. 21:35

Hälften av svenskarna tror på sämre konjunktur

49 procent av svenskarna tror att konjunkturen kommer att försämras under återstoden av året, visar en enkät gjord av Sifo på uppdrag av Fastighetsbyrån. 1 200 människor har tillfrågats i enkäten. Av de som tror på en försämrad konjunktur uppger 32 proc.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 19 kl. 21:35

Hälften av svenskarna tror på sämre konjunktur

49 procent av svenskarna tror att konjunkturen kommer att försämras under återstoden av året, visar en enkät gjord av Sifo på uppdrag av Fastighetsbyrån. 1 200 människor har tillfrågats i enkäten. Av de som tror på en försämrad konjunktur uppger 32 proc.

DN - 27 sep 11 kl. 15:53

Svenskarna tror på fattigare pensionärsliv

En majoritet av svenskarna tror de kommer att ha lägre levnadsstandard som pensionär jämfört med i dag. Det visar en ny Sifoundersökning, som beställts av ett tjänstepensionsföretag..

SVT - 28 jun 13 kl. 07:51

Svenskarna tror på regeringsskifte

En majoritet av svenskarna tror att det blir en S-ledd regering efter nästa val, visar en färsk opinionsundersökning..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Röd börsdag och rapportflod

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Stockholmsbörsen på rött – tyngs ned av Nordea
Rapportperioden fortsätter prägla humöret på Stockholmsbörsen, och den indextunga storbanken Nordea agerar sänke med kraftig nedgång. Bostadspriserna har ”dragit ned på takten”
De svenska bostadspriserna backade säsongsenligt i juni, enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Historisk kedja på knäna – behöver 580 miljoner

Brittiska varuhuskedjan Debenhams, som är under administration, behöver 50 miljoner pund för att ta sig igenom julhandeln. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Summan motsvarar drygt 580 miljoner kronor.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Börsplus: Köp dagens vinnare

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Groups aktie har under våren pressats av oro kring intäktstapp när nätspelbolagen inte längre pumpar på med tv-reklam som förr. Dagens delårsrapport för andra kvartalet visade att effekten var begränsad samtidigt som Viaplay går starkt. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Trelleborg redovisar stabilt kvartal

Verkstadsbolaget Trelleborg redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Epiroc överträffar förväntningarna

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet blev högre än förväntat. Omsättningen uppgick till 10 626 miljoner kronor (9 843), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 466 miljoner kronor.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Voi riskerar skattesmäll efter moms-miss

Det svenska elscooterbolaget Voi riskerar en skattesmäll sedan man valt fel momssats för sina elscootrar i Stockholm. Det skriver Di Digital. Bolaget har tillämpat 6 procent i momsskatt istället 25 procent, som gäller när man hyr ut bussar och andra fordon.

Dagens PS - 11 timmar sedan

7-Eleven satsar i Indien – ska öppna 500 butiker

Närbutikskedjan 7-Eleven satsar via ett franchiseavtal med Future Group i Indien och ska till en början öppna butiker på 500 platser i Mumbai. Det framgår av en artikel i Nikkei Asian Review. Trots att Indien har en detaljhandelsmarknad värderad till 630 miljarder dollar så finns det i dagsläget bara en väsentlig närbutikskedja vid namn 24 Seven.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Stockholmsbörsen på rött – tyngs ned av Nordea

Rapportperioden fortsätter prägla humöret på Stockholmsbörsen, och den indextunga storbanken Nordea agerar sänke med kraftig nedgång. På plussidan märks däremot kredithanteringsbolaget Intrum samt mediebolaget Nent. Efter 90 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,37 procent.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Här är världens mest värdefulla fotbollslag

Champions League har rekordstor vinstpott, spelarlönerna fortsätter öka och transfersummorna skjuter i höjden – pengaregnet över fotbollsvärlden ser ut att fortsätta. Tidningen Forbes har gjort en sammanställning över mångmiljardindustrin kring fotbollen – och vilka lag som är värda mest. Real Madrid toppar listan, med ett värde på 4,24 miljarder dollar, motsvarande knappt 40 miljarder kronor.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Netflix tappar kunder – första gången sedan 2011

Mordbrand i en japansk animestudio, alla prylar människor lämnat på månen samt Netflix första användartapp i USA på åtta år – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mordbrand i japansk anime-studio – flera döda  En japansk studio som står bakom flera populära ”anime”-serier drabbades av våldsam eldsvåda, rubricerad som mordbrand, natten till torsdag, rapporteras brett i media [SvD].

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.