DI > Ekonomi

Saturday, 20 July, 14:06

DI - 10 jul 19 kl. 09:37

Oljan stiger efter fall i USA:s oljelager och oro för storm i Mexikanska gulfenOljepriset får stöd från flera håll på onsdagen. Förutom utrymningar inför en storm i Mexikanska golfen och ett större tapp i de amerikanska råoljelagren än väntat spår amerikanska EIA också att oljepriset ska upp under den andra halvan av året..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Mexikanska, EIA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, stigerefter , falli , USA:s, oljelageroch , oro, för storm i Mexikanska gulfen
DI - 03 sep 14 kl. 14:58

Råvaror: Oljan stiger

Priserna på råvaror noterar blandade rörelser på tisdagens handel. Oljan stiger betydligt efter de kraftiga nedgångarna på tisdagen, samtidigt som basmetallerna generellt noteras lägre..

DI - 04 maj 15 kl. 12:38

Råvaror: Oljan stiger

Oljan stiger något under förmiddagen medan ädelmetallerna är fortsatt upp. LME har stängt på måndagen (May Day i Storbritannien)..

DI - 09 maj 16 kl. 21:41

Ministeravgång fick oljan på fall

Svag statistik från Kina pressade basmetallerna på måndagen, medan ett skifte i Saudiarabien fick oljan på fall..

DI - 13 nov 13 kl. 11:49

Råvaror: Oljan stiger igen

Oljan har fortsatt upp under onsdagsförmiddagen medan basmetallerna överlag är ned. Guldet har återhämtat sig ytterligare efter tisdagens fall..

DI - 15 dec 14 kl. 11:52

Råvaror: Oljan stiger igen

Vid lunchtid på måndagen pekade pilarna upp för råoljan efter förra veckans fall på cirka 10 procent..

DI - 01 sep 11 kl. 09:10

Råvaror: Oljan stiger

Oljan har stigit något efter börsuppgångar i USA och delar av Asien, samtidigt som inköpschefsindex i Kina inte indikerar någon brant inbromsning i industrin..

DI - 29 maj 12 kl. 09:03

Råvaror: Oljan stiger

Priserna på råvaror visade små förändringar på tisdagens inledande handel efter USA:s helgstängning, med oljan något högre och guldet något lägre..

DI - 24 feb 14 kl. 19:26

Råvaror: Oljan stiger

Oljan steg under måndagens sena handel, i takt med att USA-börserna fortsatte att klättra och noterades kring rekordnivåer. Även ädelmetallerna återfanns på plus, medan basmetallerna överlag backade med oro för den kinesiska bostadsmarknaden..

DI - 07 maj 14 kl. 14:27

Råvaror: Oljan stiger

Priserna på råvaror rör sig åt olika håll i onsdagens eftermiddagshandel. Medan oljan pekar högre efter indikationer på sjunkande lager i USA, visar basmetallerna generellt lägre nivåer..

DI - 15 dec 14 kl. 22:23

USA-börser: Oljan bakom fall

USA-börserna inledde veckan och måndagen på plus, men en dryg timme in på handeln cementerade sig indexen på minusnivåer i takt med att oljan tappade mark. Inte ens en industriproduktion som var starkare än väntat och enskilda bolagsaffärer lyckades att stärka sentimentet i någon större utsträckning..

DI - 22 jul 11 kl. 10:00

Råvaror: Oljepriset stiger på USA-optimism

Oljan stärktes under fredagsmorgonen efter att marknaden reagerat positivt på signaler om att steg tagits för att hantera skuldkriserna i Europa och USA..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Trenden med “helivandring” delar fjällvärlden

ADOLFSTRÖM. Fjällvandring är en allt populärare semestertrend i Sverige och i dess spår har fenomenet ”helivandring” - att kombinera helikoptertur och vandring - vuxit.  Samtidigt delar helikopterturismen de svenska fjällen när affärsmöjligheter ställs mot tystnad och ostörd natur.

DI - 1 timme sedan

Rederiets vd: ”Blivit en storpolitisk fråga”

Fartyget Stena Imperio har hamnat mitt i en internationell storpolitisk konflikt. ”Vi har inga indikationer på att vi skulle haft någon incident med en fiskebåt, och vi har varit på internationellt vatten”, säger Stena Bulks vd Erik Hånell till Di..

DI - 2 timmar sedan

Produktionen vid Libyens största oljefält stängs efter incident

Produktionen vid Libyens största oljefält, Sharara, är sedan i fredags stoppad efter att en ventil av någon anledning oväntat stängts..

DI - 2 timmar sedan

Ju större desto bättre – här är Mercedes nya sjusitsare

Ju större, desto bättre. I USA vimlar det fortfarande av fullstora suvar och pickuper, men elbilar i plusmodell är det ont om. Här om någonstans finns den rätta kontexten för biltyper som nya GLS, Mercedes nya sjusitsare..

DI - 3 timmar sedan

ChromaWay partners with Pangara to speed up development

ChromaWay are tapping into Pangara’s invite-only Blockchain and AWS developer networks to accelerate their innovation of cutting edge services. .

DI - 4 timmar sedan

Småföretag ska kunna få egna 5G-nät

Delar av det kommande 5G-nätet viks åt mindre företag på landsbygden, rapporterar P4 Kalmar..

DI - 4 timmar sedan

Säkerhetspolitisk expert: ”Sveriges tyngd är liten”

Sverige har dragits in i ett storpolitiskt spel — men har inte mycket att sätta emot — efter att det svenskägda fartyget Stena Impero konfiskerats av Iran. ”Sveriges tyngd är liten”, säger Mike Winnerstig, chef för den säkerhetspolitiska enheten vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

DI - 5 timmar sedan

Rätt risk vid rätt tidpunkt – så optimerar du sparandet

Med rätt risknivå kan du optimera ditt sparande. Ändå är det vanligt att ta fel sorts risk i olika faser av livet. Det kan straffa sig rejält.

DI - 5 timmar sedan

Tjuven tog sig vatten över huvudet hos systrarna: ”Flyktbilen kunde genskjutas”

Årets mediokra sommar skulle kunna ha sänkt systrarna Ulrica Sjöbergs och Helena Pagoldhs gästhamn utanför Eskilstuna. Om det inte vore för livbojen innanför bryggfästet: restaurangen som blomstrar sedan den öppnade för tio år sedan..

DI - 6 timmar sedan

Rederiet: Oljetankern följde reglerna

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran på fredagen, följde internationella navigeringsregler, uppger rederiet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.