Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 16 July, 20:17

Cornucopia - 10 jul 19 kl. 08:43

Sverige står sig väl i rmiljonärer per capitaSverige står sig väl i listan över länder med riktiga miljonärer (dvs dollarmiljonärer), och kom in på plats tjugofem i antal för år 2018. Per capita bland dessa tjugofem länder hamnar vi ännu bättre, och starkare än flera länder som förmögna svenskar traditionellt flytt(at) till.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
CAP Gemini Wealth Report, Sverige, Ryska, Indien, Storbritannien, Spanien, ITalien, Frankrike, Nederländerna, Norge, Kanada, Australien, Tyskland, USA, Geneve, Kuwait, Hong Kong, Schweiz, Tyskland-USA-Österrike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, stårsig , väli , rmiljonärer, per, capita

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Uppdatering Brexit - uppmaningar om att fälla regeringen

Dags för en liten uppdatering kring Brexit. En kandidat till ny ordförande för EU:s regering EU-kommissionen öppnar för förlängda förhandlingar, och i Storbritannien säger en ledande parlamentariker att enda sättet att stoppa en avtalslös Brexit är att fälla regeringen, och eventuellt utlysa nyval.
Storbritanniens maktgata Whitehall.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Halvtimme kvar på auktion av Fallet nummer 2/10 - femte auktionen ute

Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 621:- SEK. Auktion 5/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Ryssland upprörda över flygfoton från slaget om Kursk

Ett bråk mellan Ryssland och Tyskland har uppstått sedan en brittisk historiker presenterat fotobevis på att Sovjetunionen inte alls stod som segrare vid slaget om Prochorovka under slaget om Kursk. På platsen reste Sovjetunionen ett gigantiskt monument över segern, men detta ifrågasätts av de nya bevisen, även om kommunisterna fortfarande segrade i det totala slaget om Kursk.
Den exakta punkt dit den nazityska offensiven mot Moskva kom som längst.

Cornucopia - 12 timmar sedan

"Innan Q4 ser vi varsel av industritjänstemän i Sverige"

Konjunkturtecknen fortsätter regna ner. Mercedes (Daimler) vinstvarnar, Citroen och Peugeot (PSA) tappade stort i försäljning under första halvåret. Och aktierna stiger förstås tillsammans med börsen.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Fallet - auktion 4/10 finns nu

Nytt korrekt försök Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 2 041:- SEK. Auktion 4/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 16:54

Unboxing Fallet

Idag damp författarexemplaren av Fallet ner i brevlådan.Du kan förbeställa Fallet hos Adlibris för 189:- SEK eller hos Bokus för 189:- SEK. Boken släpps som inbunden i handeln den 31:e juli, och kommer även finnas som e-bok och som nedladdningsbar och strömmande ljudbok via exempelvis Storytel.

Cornucopia - Igår: 13:10

Telenor vinstvarnar - Atlas Copco ser minskad efterfrågan på kort sikt

Rapportsäsongen har dragit igång. Atlas Copcos resultat kom in ungefär som väntat, men bolaget varnar för lägre efterfrågan kortsiktigt, och bekräftar därmed konjunkturavmattningen. Samtidigt vinstvarnar Telenor på grund av en felräkning på 622 MNOK.

Cornucopia - Igår: 11:51

SCB: Lägenhetspriserna ner 5.46% förra året - stora skillnader inom landet

SCB har nu publicerat det faktiska datat för bostadsrättsförsäljningar under förra året och visar på ett prisfall om 5.46% för medelpriserna per såld lägenhet. Skillnaderna var stora inom landet, med överbyggnationens Stor-Stockholm och Uppsala, som utmärkande på nedsidan, medan mer åsidosatta län visade på uppgångar.

Cornucopia - Igår: 08:55

Satellitnavigeringssystemet Galileo ur funktion

EU:s satellitnavigeringssystem Galileo, som sedan 2016 är igång med så kallade initiala tjänster, är nere på grund av "en teknisk incident" relaterad till markinfrastrukturen. Systemfelet gäller tills vidare, men sak inte omfatta SAR-tjänsten för räddningstjänst.
En satellit i EU:s satellitnavigeringssystem Galileo.

Cornucopia - Igår: 20:25

Konjunkturinstitutet: Regeringen vill öka utsläppen med 8 miljoner ton CO2

Sveriges miljöpartistiska och socialdemokratiska regering vill genom det statliga helägda bolaget Vattenfalls beslut om att sex år i förtid lägga ner Ringhals 1 och 2 öka utsläppen av fossil CO2 med 8 miljoner ton. Det blir enligt Konjunkturinstitutet effekten av nedläggningen.
Ringhals kärnkraftverk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.