Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 18 July, 15:03

Dagens PS - 10 jul 19 kl. 08:10

Skanska bättrar på resultat med 408 miljonerByggbolaget Skanskas rörelseresultat i andra kvartalet kommer att påverkas positivt med 408 miljoner kronor av rättsprocesser. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. Konkurrensmyndigheten i Tjeckien informerade nyligen Skanska om att de kommer att utfärda ett beslut om att avsluta den process som inleddes under 2016 gällande R4-projektet i Tjeckien. Uttalandet följer efter den dom från Tjeckiens högsta domstol i mars 2019 som upphävde det tidigare beslutet från konkurrensmyndigheten att bötfälla Skanska och andra bolag. Mot bakgrund av den låga sannolikheten för någon fortsatt finansiell exponering i ärendet, kommer Skanska att återföra en avsättning som påverkar rörelseresultatet Centralt med totalt 212 miljoner kronor under andra kvartalet 2019.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Skanskas, Tjeckien, Skanska, R4, Tjeckiens, Centralt, Skanska Norge, Follo EPC Oslo, Norges, Bane NOR, Byggverksamhet, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanska, bättrar, resultatmed , 408miljoner
E24 - 08 feb 12 kl. 08:16

Skanska 4 kv: resultat fÖre skatt 1.329 mkr (sme 1.455)

Skanskas resultat före skatt blev 1.329 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2011 (1.250)..

DI - 09 maj 14 kl. 07:41

Skanska levererar besvikelse

Byggbolaget Skanska redovisar ett resultat efter finansnetto på 594 miljoner kronor (446) för det första kvartalet 2014..

Affärsvärlden - 12 feb 15 kl. 07:41

Skanska prickar högst ställda förväntningar

Byggbolaget Skanska redovisar ett resultat efter finansnetto på 2.215 miljoner kronor (1.624) för det fjärde kvartalet 2014..

Affärsvärlden - 23 jul 15 kl. 07:40

Skanska klår förväntningarna

Byggbolaget Skanska redovisar ett resultat efter finansnetto på 1.572 miljoner kronor (859) för det andra kvartalet 2015..

Affärsvärlden - 22 jul 16 kl. 07:37

Skanska missar förväntningarna

Byggbolaget Skanska redovisar ett resultat efter finansnetto på 1.679 miljoner kronor (1.572) för det andra kvartalet 2016..

PrivataAffärer - 12 maj 16 kl. 07:38

Urstarkt resultat för byggjätten

Byggjätten Skanska redovisar ett resultat som vida översteg analytikernas förväntningar. Den enda negativa överraskningen i rapporten var intäkterna som var över en miljard lägre än väntat....

DI - 10 jul 19 kl. 07:33

Skanska drar in 408 miljoner från rättsprocesser

Både i Tjeckien och i Norge avslutas nu rättsprocesser mot Skanska. Därmed räknar bolaget med en positiv ebit-effekt om totalt 408 miljoner kronor under det andra kvartalet..

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 14 kl. 08:18

Skanska satsar på Houston

Skanska satsar 712 miljoner kronor på utvecklingen av en kontorsbyggnad i Houston, i delstaten Texas, USA. Dotterbolaget Skanska USA Building kommer att genomföra projektet, med ett kontraktsvärde på 408 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för tredje kvartalet i år. En ny kontorsbyggnad på 14 våningar ska byggas till slutet av 2015 intill West Memorial Place I, Skanskas första projekt i området..

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 08:16

Skanska satsar på Houston


Skanska satsar 712 miljoner kronor på utvecklingen av en kontorsbyggnad i Houston, i delstaten Texas, USA. Dotterbolaget Skanska USA Building kommer att genomföra projektet, med ett kontraktsvärde på 408 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för tredje kvartalet i år.En ny kontorsbyggnad på 14 våningar ska byggas till slutet av 2015 intill West Memorial Place I, Skanskas första projekt i området.

ÖstersundsPosten - 08 sep 14 kl. 08:16

Skanska satsar på Houston

Skanska satsar 712 miljoner kronor på utvecklingen av en kontorsbyggnad i Houston, i delstaten Texas, USA. Dotterbolaget Skanska USA Building kommer att genomföra projektet, med ett kontraktsvärde på 408 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för tredje kvartalet i år..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Börsplus: Köp dagens vinnare

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Groups aktie har under våren pressats av oro kring intäktstapp när nätspelbolagen inte längre pumpar på med tv-reklam som förr. Dagens delårsrapport för andra kvartalet visade att effekten var begränsad samtidigt som Viaplay går starkt. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Trelleborg redovisar stabilt kvartal

Verkstadsbolaget Trelleborg redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Epiroc överträffar förväntningarna

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet blev högre än förväntat. Omsättningen uppgick till 10 626 miljoner kronor (9 843), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 466 miljoner kronor.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Voi riskerar skattesmäll efter moms-miss

Det svenska elscooterbolaget Voi riskerar en skattesmäll sedan man valt fel momssats för sina elscootrar i Stockholm. Det skriver Di Digital. Bolaget har tillämpat 6 procent i momsskatt istället 25 procent, som gäller när man hyr ut bussar och andra fordon.

Dagens PS - 3 timmar sedan

7-Eleven satsar i Indien – ska öppna 500 butiker

Närbutikskedjan 7-Eleven satsar via ett franchiseavtal med Future Group i Indien och ska till en början öppna butiker på 500 platser i Mumbai. Det framgår av en artikel i Nikkei Asian Review. Trots att Indien har en detaljhandelsmarknad värderad till 630 miljarder dollar så finns det i dagsläget bara en väsentlig närbutikskedja vid namn 24 Seven.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Stockholmsbörsen på rött – tyngs ned av Nordea

Rapportperioden fortsätter prägla humöret på Stockholmsbörsen, och den indextunga storbanken Nordea agerar sänke med kraftig nedgång. På plussidan märks däremot kredithanteringsbolaget Intrum samt mediebolaget Nent. Efter 90 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,37 procent.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Här är världens mest värdefulla fotbollslag

Champions League har rekordstor vinstpott, spelarlönerna fortsätter öka och transfersummorna skjuter i höjden – pengaregnet över fotbollsvärlden ser ut att fortsätta. Tidningen Forbes har gjort en sammanställning över mångmiljardindustrin kring fotbollen – och vilka lag som är värda mest. Real Madrid toppar listan, med ett värde på 4,24 miljarder dollar, motsvarande knappt 40 miljarder kronor.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Netflix tappar kunder – första gången sedan 2011

Mordbrand i en japansk animestudio, alla prylar människor lämnat på månen samt Netflix första användartapp i USA på åtta år – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mordbrand i japansk anime-studio – flera döda  En japansk studio som står bakom flera populära ”anime”-serier drabbades av våldsam eldsvåda, rubricerad som mordbrand, natten till torsdag, rapporteras brett i media [SvD].

Dagens PS - 6 timmar sedan

Vill du betala högre skatt för bättre sjukvård?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Svenska Dagbladet har i en serie artiklar gjort en djupdykning i den svenska sjukvården.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Börsplus: Risken har ökat i Swedbank

Det var inget större fel på Swedbanks halvårsrapport. Marknaden fokuserar dock på att styrelsen samtidigt sänkte utdelningspolicyn från 75 till 50 procent av nettoresultatet. Det skriver Börsplus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.