PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 10:55

PrivataAffärer - 10 jul 19 kl. 06:08

Granskning: Aktiefonder mest hållbaraSöderberg & Partners har granskat 3 100 olika fonder ur ett hållbarhetsperspektiv i rapporten ”Hållbara fonder”. Mindre än var tionde fond håller måttet och får grönt ljus i undersökningen. Aktiefonder är mest hållbara. 13 procent får grönt betyg. Betydligt sämre är det i de andra fondkategorierna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hållbara, Lingyi Lu, Söderberg, SPP, BNP Paribas, BNP, Fds Eurp Equity Cnsv, AXAWF Global Green Bds, Hållbar Energi, SEB Green Bond Fund, Cancerfonden, Sverige Hållbar, Världsnaturfonden, Sverige, SPP Europa Plus, Sverige Fokus, &partners, Andel, Söderberg&partners

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Granskning, Aktiefonder, mest, hållbara
Dagens Media - 01 apr 14 kl. 09:47

Lantmännen är Sveriges mest hållbara varumärke

Ica och Coop knuffas ner från toppen. Nu är Lantmännen "Sveriges mest hållbara varumärke"..

Resume - 24 mar 15 kl. 11:08

Här är Sveriges mest hållbara varumärken

När det svenska folket får säga sitt är det Saltå Kvarn som är det mest hållbara varumärket i Sverige, enligt den årliga undersökningen Sustainable brand index..

Västerbottens Folkblad - 31 mar 17 kl. 08:37

Apoteket är Sveriges mest hållbara företag

Apoteket utses för andra året i rad till Sveriges mest hållbara företag. Tätt inpå hamnar livsmedelsföretaget Saltå Kvarn, Ica och Ikea. I absoluta botten återfinns spelbolaget Betsson, enligt en rankning av Sustainable Brand Index som företaget SB Insight ligger bakom.

NSD - 13 apr 18 kl. 07:51

Sveriges mest hållbara varumärke

Nu har Sveriges mest hållbara varumärke utsetts..

DI - 14 sep 18 kl. 12:28

Vasakronan ett av världens mest hållbara fastighetsbolag

Vasakronan lyfts fram som ett av de mest hållbara fastighetsbolagen i världen och bolaget har också blivit utsett till ledande inom sin sektor i Europa. .

GöteborgsPosten - 03 okt 18 kl. 21:44

Viva vill vara Sveriges mest hållbara bostäder

Senare i höst är det inflyttning i Brf Viva. Med gamla bussbatterier, en cykelbro och miljövänligare betong är ambitionen att de 132 lägenheterna i Guldheden blir den mest hållbara bostadsrättsförening som någonsin funnits..

YA - 15 nov 18 kl. 16:03

Henrik är Skånes mest hållbara kund

Gärsnäsbon Henrik Grimheden är ingen vanlig Coop-kund. Han är Skånes mest hållbara kund. På torsdagen fick han pris för sina medvetna inköp..

DI - 30 nov 18 kl. 13:20

Preem utsett till branschens mest hållbara varumärke

Preem har återigen utsetts till drivmedelsbranschens mest hållbara varumärke, enligt beslutsfattare på Sveriges största bolag. Det visar 2018 års Sustainable Brand Index B2B – Nordens största studie om hållbarhet. Preem prisas för sin ambitiösa vision och omställning mot förnybara produkter..

DI - 12 apr 19 kl. 14:00

Preem mest hållbara varumärket i branschen

Preem har återigen utsetts till branschens mest hållbara varumärke. Det visar hållbarhetsundersökningen Sustainable Brand Index 2019. Vi är enormt stolta över att vårt hållbarhetsarbete ger resultat, säger Malin Hallin, hållbarhetschef på Preem..

PrivataAffärer - 03 apr 19 kl. 13:00

Här är de mest hållbara pensionsfonderna

Läs också: Nytt filter gör det enklare att pensionsspara hållbart Så får du högre avkastning med klimatsmart sparande Om du är intresserad av att spara hållbart och klimatsmart är boken "Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik" ett måste. Beställ den i Privata Affärers bokhandel.  Pensionsmyndigheten har förbättrat funktionerna på fondtorget för att det ska bli enklare f

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Negativt resultat per aktie för Eltel

Bolagets stora kunder minskar sina investeringsnivåer, och bolaget självt är selektivt i sina anbud, enligt vd Casimir Lindholm i delårsrapporten. Eltel redovisar i rapporten för andra kvartalet ett operativt ebita-resultat på 2,5 miljoner euro för det andra kvartalet 2019 (2,0). Den operativa ebita-marginalen blev 0,9 procent (0,7).

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

”Bostadsutvecklarna säljer mer men bygger mindre”

För de noterade byggbolag som hittills redovisat har försäljningen av bostäder i Sverige stigit 20 procent från det andra kvartalet 2018 och ökat med 28 procent från det första kvartalet. Det är det tredje kvartalet i rad som dessa utvecklare rapporterar stigande försäljning i årstakt. Vad gäller antalet byggstartade bostäder har de minskat med 6 procent från det andra kvartalet i fjol och ökat med 54 procent från det första kvartalet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är onsdagens färska analyser

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Swedish Match till neutral från köp. Det skriver Bloomberg News. Carnegie har höjt riktkursen för teknikkoncernen Sdiptech till 70 kr, från tidigare 63 kr.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SAAB vill sälja Gripen till Colombia

Det är cirka 20 israeliska Kfir-stridsplan som ska bytas ut i Colombia och affären kan enligt nyhetsbyråns källor komma att kosta över 1 miljard dollar. ”Olika länder, inklusive Spanien, Sverige och USA, har lämnat formella erbjudanden till Colombia för att ersätta flygen. /…/ Plan som Saab Gripen, Eurofighter och F-16 utvärderas, en process där flygvapnet kommer att lämna rekommendationer för beslutsfattande vid en tidpunkt regeringen bestämmer”, skriver landets flygvapen i ett uttalande.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Skanska slog analytikernas förväntningar

Rörelseresultatet blev 2.737 miljoner kr i det andra kvartalet. Bloombergs analytikerenkät utifrån upp till åtta prognoser låg här på 2.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Kraftigt sänkt resultat för Kindred

Speloperatören Kindreds spelöverskott summerades till 226 miljoner pund i det andra kvartalet. Väntat var ett spelöverskott på 237 miljoner pund, enligt Bloombergs sammanställning av sju analytikers estimat. Det underliggande ebitda-resultatet blev 30,5 miljoner pund (41,7), mot förväntade 39,2 miljoner.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Swedbank fortsätter övervikta svenska aktier

Swedbank och Sparbankerna vidhåller sin syn om en fortsatt ”hygglig konjunkturutveckling”, med stöd av fortsatt låga räntor. Slutsatsen efter rapportfloden är att dramatiken har uteblivit, åtminstone på indexnivå. Under ytan döljer sig dock en lite annorlunda bild, enligt aktiestrategen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Pundet bara marginellt svagare mot euron

Pundet fortsatte att försvagas när Boris Johnson valdes till ny partiledare för Tories i Storbritannien och blev därmed ny premiärminister. Johnson fick 92.153 röster i omröstningen bland Torypartiets medlemmar medan den andre kandidaten Jeremy Hunt fick 46.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Läge förhandla om bolånen

Alla stora bolåneinstitut har sänkt de bundna femårsräntorna i sommar. Även treårsräntorna har sänkts på en del håll, till exempel hos Handelsbanken, Avanza och SBAB. Avanza har dessutom sänkt den bundna ettårsräntan.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Boris Johnson ny premiärminister

Boris Johnson tillträder redan i morgon. Det rapporterar brittiska BBC.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.