Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 16 July, 08:24

Dagens PS - 10 jul 19 kl. 07:35

Ungdomar bojkottar norsk miljardindustriI Norge minskar fiskkonsumptionen – ett trendbrott i ett av världens mest sjömats-glada länder. Det rapporterar Svenska Dagbladet. Framförallt är det de yngre generationerna som överger fisk och skaldjur, mycket på grund av omständigheterna kring hur djuren föds upp. Mellan 2012 och 2017 sjönk konsumtionen av sjömat med 46 procent i åldrarna 18-34 år, jämfört med en minskning på bara 17 procent för hela befolkningen, enligt artikeln. Laxodling har blivit en stor industri i Norge.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Norge, Svenska Dagbladet, Framtiden, Brasilien, Geir Ove Ystmark, SvD, TNS, Ungdomar, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, bojkottar, norsk, miljardindustri
GöteborgsPosten - 08 jan 19 kl. 16:20

Stordalens förlag bojkottar norsk dagstidning

Norska förlaget Capitana slutar att annonsera i dagstidningen Dagens Næringsliv. Bojkotten kommer efter att den norska tidningen meddelat att de skär ner på sina recensioner..

Expressen - 19 jan 19 kl. 14:03

Stordalen bojkottar norsk dagspress

När den norska tidningen Dagens Næringsliv skär ner på sina film-, musik- och litteraturrecensioner svarar Petter Stordalen med en bojkott. Stordalens bokförlag Caprinita tar bort alla sina annonser från dagstidningen. – Det här är en tydlig försämring av Dagens Næringslivs varumärke och rykte, säger Julie Eikemo Prestø, sälj- och marknadschef på Capitana till Klassekampen..

E24 - 17 jul 11 kl. 09:29

Facebooks nya miljardindustri

Små spel på Facebook har utvecklats till en miljardindustri. Varje månad lockas miljontals människor att spela. Och den största utvecklaren av spel beräknas omsätta runt 12 miljarder årligen..

Expressen - 23 jul 13 kl. 08:39

Kungababyn - en miljardindustri

I går föddes en framtida brittisk tronarvinge - och en ny miljardindustri. Enligt brittiska Centre for Retail Research spås Storbritanniens handel efter kungabarnets födsel få en skjuts på motsvarande runt 2,5 miljarder kronor när folket firar med champagne och souvenirer..

SVT - 01 jun 14 kl. 20:42

Fas 3 – en miljardindustri

Sedan de första långtidsarbetslösa började i den kritiserade åtgärden Fas 3 har Arbetsförmedlingen betalat ut 5,5 miljarder i bidrag till arbetsgivare. Fas 3 har blivit en miljardindustri..

DN - 31 jul 14 kl. 16:43

Ryssland bojkottar mat från EU

Ryssland går till motattack efter Västs utökade sanktioner. All import av frukt och grönsaker från Polen har redan stoppats. Nu vill man utöka bojkotten till hela EU och vissa amerikanska varor, rapporterar Reuters.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Brukade vara coolast – nu blir rökande ungdomar mobbadeStora skillnader

En gång i tiden var det ungarna i rökrutorna som var de coolaste på skolgårdarna. Nu är rökrutorna borta – och likaså coolheten. Faktum är att det i stället är tvärtom.

Expressen - 07 nov 14 kl. 08:32

Flyktingbarnen pekas ut som miljardindustri

Migrationsverket pekar nu ut ensamkommande flyktingbarn som nästa miljardindustri. Och det har den förre S-riksdagsmannen och multimiljonären Jan Emanuel Johansson, 40, nappat på. - Jag sitter med i bolag som sysslar med flyktingbarn, men jag vill inte förekomma i medierna mer, säger Johansson.

SR - 01 sep 15 kl. 10:54

Bluffuniversiteten en miljardindustri

Hur stor industrin med falska och värdelösa examina är internationellt sett är svårt att veta. Men flera forskare pratar om en miljardindustri..

SVT - 09 nov 15 kl. 14:06

Fitness: från subkultur till miljardindustri

Från dopingstinn subkultur till en global miljardindustri. Thomas Johansson, professor i socialpsykologi, har i boken ”Fitnessrevolutionen” studerat gymkulturens långa resa – och vilken inverkan den haft på våra kroppar..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Starkt kvartal av Hemfosa – intäkterna ökar

Fastighetsbolaget Hemfosa redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet. Bolaget rapporterar högre nettovinst. Hemfosas hyresintäkter uppgick till 705 miljoner kronor under andra kvartalet (632), en ökning med 12 procent mot föregående år.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Ikea stänger fabrik – påverkar 300 personer

Möbeljätten Ikea kommer att stänga ned sin enda amerikanska fabrik, ett beslut som påverkar totalt 300 personer. Det rapporterar nyhetsbyrån TT. Ikea motiverar beslutet med kostnadsbilden och uppger att det kommer att bli billigare att skeppa färdiga produkter från Europa.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Svensk storbank kopplas till kemvapen

Intern granskning visar på misstänkta transaktioner till ökänd bank, skriver Di. Det är Swedbank som i en intern granskning funnit misstänkta transaktioner till banken FBME. Transaktionerna kopplas till Syriens kemiska vapenprogram, uppger alltså Dagens Industri i tisdagens papperstidning (obs, inloggning krävs).

Dagens PS - 17 timmar sedan

GW:s hemliga bolag och Facebooks miljardbot

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. GW Perssons hemliga guldgruva avslöjad
”Det finansiella är utan jämförelse den största delen av verksamheten i mina bolag numera”, säger Leif GW Persson till Expressen – men han vill inte avslöja vad investmentbolaget heter. Facebook tvingas betala 47 miljarder i böter
Amerikanska myndigheten, FTC, har gett Facebook rekordhöga böter på cirka 5 miljarder dollar, motsvarande 47 miljarder kronor.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Toppchefen vill ha könskvotering i Sverige

”Jag tror att det behövs könskvotering för att få till en förändring, men när förändringen väl är uppnådd kanske det inte behövs könskvotering efter det.” Det säger Michelle Kadir, tidigare produkt- och innehållschef på Spotify och nuvarande chef för Sony Digital. I en artikel i Veckans Affärer pratar hon om sin bakgrund, och beskriver jämställdhetsproblemet i techbranschen.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Huawei överger USA – miljardinvesterar i Italien

Kinesiska Huawei ska investera 3,1 miljarder dollar i Italien över de kommande tre åren. Det har landschefen Thomas Miao uppgett, rapporterar Reuters. Under en konferens sade Miao att satsningen kommer att resultera i 1 000 nya jobb över samma tidsperiod.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Hackare i Japan stjäl 300 miljoner i kryptovaluta

En japansk handelsplats för kryptovalutor har drabbats av ett intrång som resulterat i förluster på 3,5 miljarder yen, motsvarande 32 miljoner dollar eller knappt 300 miljarder kronor, i virtuella tillgångar. Det skriver New York Post. Tokyo-baserade Remixpoint, som har handelsplattformen BITPoint, säger att förlusterna bekräftades i torsdags.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kedjan som är nyckeln till ditt företagande

”Vad du än gör – bryt inte kedjan.” Så beskrev komikern Jerry Seinfeld hemligheten bakom sin framgång, enligt gästskribentent Aytekin Tank på sajten Entreprenuer. Tank är grundare och vd för JotForm, ett bolag som producerar online-formulär.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Miljardärernas genidrag? Här är elitens favoritaktier

Om du någonsin undrat var Sveriges rikaste investerar sina pengar så har vi listan för dig. Enligt en sammanställning som Omni och ägardatabasen Holdings gjort är det några aktier som återfinns i flera portföljer, skriver Privata Affärer. Stefan Persson, storägare i H&M, har med familj den mest värdefulla aktieportföljen i Sverige.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Bloomberg: Risk för bostadsbubbla i Sverige

Enligt en ny undersökning från Bloomberg News är det bara bostadsmarknaderna i Kanada och Nya Zeeland som bär större risk för en bostadsbubbla. Det rapporterar Omni. Undersökningen genomfördes för att kartlägga läget på världens viktigaste bostadsmarknader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.