Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 July, 09:18

Dagens PS - 10 jul 19 kl. 07:13

Cyberattacker hot mot ekonomin – vd:ar oroligaVd:ar ser cybersäkerhet som största hotet mot världsekonomin det kommande decenniet, enligt undersökningen CEO Imperative Study från konsultjätten EY. Det rapporterar CNBC. Undersökningen innehåller svar från 200 vd:ar för bolag i Forbes Global 2000 samt Forbes Largest Private Companies, vilket inbegriper de största bolagen från alla delar av världen. I toppen utsågs cybersäkerhet som det största hotet mot världsekonomin de kommande fem till tio åren, följt av ekonomisk ojämlikhet och jobbförluster från teknologiska förändringar. Etik inom artificiell intelligens intog fjärde platsen, medan klimatförändringar hamnade på femte plats.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
CEO Imperative Study, EY, CNBC, Forbes Global, Forbes Largest Private Companies, NGO, Cyberattacker, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cyberattacker, hotmot , ekonomin, vd:ar, oroliga
SvD - 20 mar 17 kl. 14:56

Cyberattacker hot mot samhället: Löfven håller med

Cyberattacker och falska nyheter utgör inte bara ett hot mot mediebolagen, utan mot hela det demokratiska samhället. Det konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Statsminister Stefan Löfven håller med..

Skånskan - 1 timme sedan

Dödligt hot-avsnitt 25

Jag övervägde att tala om för Eric vad jag upplevt, men beslöt att låta bli. Han är en kär och nära vän, ställer alltid upp, men det här skulle kanske bli för mycket för honom att ta till sig. Och han är dessutom mycket road av att kunna förmedla sina kunskaper till den som vill lyssna, skvallrig med ett annat ord.

Sydsvenskan - 28 mar 11 kl. 00:05

Förvirrat om hot mot internet

San Francisco Hoten mot internet är rubriken på en serie artiklar i Dagens Nyheter. De visar hur förvirrad debatten om ett fritt internet många gånger är.
Sedan internets födelse har det fria nätet som regel definierats i termer av laglöshet, anonymitet, gränslöshet, frånvaro av censur och av central styrning.

Världen Idag - 13 jan 16 kl. 09:36

Rusta mot desinformation och cyberattacker

Ett hot som det enligt min mening  talas för lite om är det informationskrig som pågår mot det demokratiska Europa – däribland Sverige. Halvsanningar och ibland rena lögner sprids likt löpeldar på sociala medier. Samtidigt ser vi hur internetoperatörer attackeras och får sina tjänster nedsläckta på grund av cyberattacker.

Nyteknik - 11 feb 19 kl. 07:05

Klimatet större hot än terrorism och cyberattacker

Klimatförändringar ses globalt som det största säkerhetshotet, följt av terrorism och cyberattacker, enligt en undersökning utförd av den amerikanska oberoende tankesmedjan Pew Research Center..

YLE - 15 feb 16 kl. 13:54

Ryska markaffärer ett hot - Säkerhetskommittén listade hybridkrigsfenomen

Finlands Säkerhetskommitté har listat ryska fastighetsaffärer i närheten av strategiskt viktiga platser som ett nytt så kallat hybridkrigsfenomen. Enligt Försvarsministeriet kan dessa fastigheter användas för att till exempel störa mobilisering i en krissituation. Markaffärer i Åboland ges som exempel på hybridhot.

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 12:04

Riksbanken: Mörka moln – stor risk för ekonomin

I sin nya stabilitetsrapport skriver Riksbanken att den höga skuldsättningen av svenska hushåll är den största risken för svensk ekonomi. Det rapporterar Affärsvärlden. I ett pressmeddelande skriver Riksbanken: ”Sammantaget växer nu skulderna i ungefär samma takt som hushållens inkomster.

VA - 21 jun 11 kl. 15:58

Ekonomin körd i botten

21 juni Förstora Kommer den amerikanska riksbankschefen Ben Bernanke och USA:s president Barack Obama att få landet på fötter? Foto: Scanpix I skuggan av krisen i Europa fortsätter USA att kämpa på med en statsskuld som fullkomligt skenat iväg, en arbetslöshet som naglat sig fast på höga nivåer och en bostadsmarknad som inte visar några tecken på återhämtning. Förra veckans statistikskörd fortsatte att visa dystra siffror.

DI - 05 sep 11 kl. 10:53

Banker: Lönekraven inget hot mot ekonomin

Varken SEB eller Nordea gör bedömningen att industrifackens lönekrav på 3,7 procent skulle utgöra något allvarligt hot mot ekonomin..

YLE - 22 jan 16 kl. 17:36

Finländarna är mest rädda för regeringen och den egna ekonomin

Känslan av otrygghet ökar i samhället. Våra liv har aldrig varit så trygga som nu, men ändå är finländare rädda. Vi oroar oss för ekonomin och framtiden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Betsson, Saab och Volvo – dagens rapporter

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan börsnoteringen
Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Nasa-chefen vill upprätta gruvor på månen

Nasa-chefen Jim Bridenstine säger att man under detta århundradet kan börja utvinna sällsynta jordartsmetaller från månen och han ser det som ett av många exempel på hur företag kan dra nytta av rymdutforskning. Det rapporterar CNBC. ”Det kan finnas ton och åter ton av platinametaller på månen, sällsynta jordartsmetaller, som har ett otroligt värde på jorden”, beskriver Bridenstine i en intervju med CNBC.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Svagt kvartal av Autoliv – vinsten rasar

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv redovisar något lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en klart lägre vinst. Omsättningen uppgick till 2 155 miljoner dollar (2 212), en minskning med 3 procent mot föregående år.

Dagens PS - 21 timmar sedan

LISTA: Världens dyraste klockor

I världen av exklusiva accessoarer finns det ingen hejd på hur mycket en klocka får kosta. Kolla in de här sanslösa prislapparna. Enligt en sammanställning av sajten Alux finns det en helt annan nivå av lyx som är få förunnad.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan notering

Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal. En ovanligt stor summa med tanke på att startup-grundare vanligtvis väntar tills börsintroduktionen för att plocka ut den riktigt stora vinsten.

Dagens PS - 22 timmar sedan

BMW öppnar datacenter med kinesiska Tencent

Tyska fordonstillverkaren BMW och kinesiska teknikjätten Tencent Holdings ingår ett samarbete om att öppna ett datacenter i Kina som ska utveckla självkörande bilar. Det skriver Reuters. Datacentret, som kommer öppnas i slutet av året, kommer förse bilarna med teknik för att hjälpa dem att köra semi-automatiskt, för att sedan kunna köra helt automatiskt.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Hetaste bilarna på Blocket hittills i år

BMW toppar listan på begagnat-marknaden men Jaguar är årets raket och VW är det märke som förekommer flitigast på topplistorna. Jaguar är årets raket i sökstatiken från Blocket. Bilen på bilden kostar 360.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Spåra din pizza från deg till dörr med GPS

Dagens techbrief handlar om Harley Davidsons första elmotorcykel, den kinesiska rymdstationen som kraschar samt en ny pizzaspårningstjänst med GPS. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Harley Davidson lanserar elmotorcykel Här är videon på första provkörningarna av alla den nya fordonen från HV, via TechCrunch.

Dagens PS - Igår: 08:41

Blir det krig mellan USA och Iran?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. USA har skjutit ned en iransk drönare i Hormuzsundet, enligt president Donald Trump, men Iran tillbakavisar uppgifterna.

Dagens PS - Igår: 08:19

Rejält Saab-lyft – mer än dubblar vinsten

Försvarsbolaget Saab redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.