DI > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 10:47

DI - 10 jul 19 kl. 06:15

Räntor och valutor: Fokus mot Jerome Powells penningpolitiska talAmerikanska statspappersräntor har stigit svagt efter den svenska stängningen på tisdagen, dollarn handlas samtidigt nära nivåerna på tisdagseftermiddagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jerome Powells

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Fokusmot , Jerome, Powells, penningpolitiska, tal
DI - 26 mar 19 kl. 11:17

Räntor & valutor: Fokus på konjunktursignaler

Europaräntorna visar en lite blandad utveckling med svag dragning uppåt. .

DI - 10 jul 19 kl. 16:43

Räntor & valutor: Svagare dollar efter Jerome Powells tal

USA-räntorna sjönk och dollarn försvagades på onsdagseftermiddagen efter att Fed-chefen Jerome Powell flaggat för möjlig sänkning vid Federal Reserves räntemöte i slutet av juli. Europeiska räntor följde med och gav tillbaka en bit av dagens tidigare ränteuppgång..

DI - 05 aug 13 kl. 07:10

Räntor & valutor: Tjänstesektorn i fokus

Amerikanska statspappersräntor sjönk ytterligare något efter den svenska marknadens stängning på fredagen, efter en större nedgång efter på eftermiddagen efter att jobbstatistiken för juli blev en besvikelse. Dollarn försvagades samtidigt marginellt ytterligare mot andra valutor..

DI - 13 nov 18 kl. 10:52

Räntor & valutor: Pund och euro fortsatt i fokus

Pundet och euron är fortsatt i fokus på tisdagsförmiddagen, med brexitsamtal i slutskedet och italiensk reviderad budget på ingång till EU-kommissionen. Europeiska räntor pekar svagt uppåt..

DI - 17 jun 14 kl. 16:37

Räntor & valutor: Räntorna tickar upp

På valutamarknaden var det brittiska pundet och Australiendollarn i fokus på tisdagen i spåren av oväntat lågt brittiskt KPI samt duvaktigt RBA-protokoll. Vidare stärktes USA-dollarn och USA-räntor tickade upp efter oväntat höga inflationsdata för maj. Europeiska statspappersräntor noterade successiva uppåttick på tisdagen..

DI - 30 jan 19 kl. 16:26

Räntor & valutor: Svagare krona – stärkt dollar inför Fedbesked

Kronan tappade och Europaräntorna handlades ned 1-2 punkter på onsdagen. Dollarn stärktes inför kvällens räntebesked från Federal Reserve och Fed-chefen Jerome Powells efterföljande presskonferens. .

DI - 20 apr 15 kl. 10:12

Räntor/valutor: Europaräntor ned

Europaräntorna sjunker i veckans inledning, med fokus på Greklandsfrågan som ännu inte har någon lösning. En reservkravssänkning i Kina har i viss mån gett stöd åt börssentimentet, även om en lättnad var väntad..

DI - 04 nov 15 kl. 06:04

Räntor och valutor: Fokus på Fed och USA-data

Amerikanska statspappersräntor har handlats oförändrat till marginellt högre efter den svenska marknadens stängning på tisdagen, dollarn har samtidigt handlats aningen högre mot euron och japanska yen..

DI - 04 aug 16 kl. 07:03

Räntor & valutor: Oljepriset vänder upp

USA-börserna steg när oljan vände upp på onsdagskvällen och börserna i Asien lyfts av att oljepriset fortsätter stiga under natten. Amerikanska marknadsräntor pekar svagt ned och på valutamarknaden har dollarn stärkts något mot euron. Yenen är i stort sett på samma nivå mot dollarn som vid svensk stängning.

DI - 05 apr 17 kl. 07:50

Räntor och valutor: Fokus på Fed:s protokoll

Ränte- och valutamarknaderna uppvisar på onsdagsmorgonen en viss återhämtning från gårdagens riskaversiva rörelser där räntorna trycktes ned och uppfattat trygga valutor stärktes. Återhämtningen syntes redan sent under tisdagen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Analytiker: Gruvförvärv i fokus inför Lundin Minings kvartalsrapport

Gruvbolaget Lundin Mining antas ha haft ett framgångsrikt andra kvartal, sett till hur produktionen har löpt. .

DI - 15 minuter sedan

Nedåt på börsen – tobaksjätte och nischbank i botten

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en mindre nedgång, tyngd av bland annat Swedish Match och storbankerna. Svaga tyska makrodata stärkte inte börshumöret. Skanska steg efter sin halvårsrapport, medan Kindred rasade brant efter sin.

DI - 15 minuter sedan

Lannebo Fonder flaggar upp i Midsona

Lannebo Fonder har utökat sitt innehav i Midsona till 6,2 procent av kapitalet och 5,6 procent av rösterna i hälsovårdsföretaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Ett steg i rätt riktning efter smällarna

Skanska presenterade en godkänd halvårsrapport på morgonen. Visserligen bidrar engångsposter positivt men det var ändå ett steg framåt att återupprätta förtroendet för byggjätten efter fjolårets alla nedskrivningar och utdelningssänkning..

DI - 30 minuter sedan

Nytt rekordvärde för norska oljefonden – alla är miljonärer

Värdet av den norska oljefondens portfölj nådde på onsdagen nya toppnivån 9.384 miljarder norska kronor, motsvarande 10.239 miljarder svenska kronor – eller drygt 1,9 Mkr per norrman..

DI - 45 minuter sedan

Sämre humör i eurozonens tillverkningsindustri

Eurozonens kombinerade inköpschefsindex sjönk till 51,5 i juli från 52,2 i juni enligt preliminära siffror från IHS Markit. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 52,1 enligt Reuters sammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Nordea och Danske Bank tänker inte kräva revisor av kunder

Nordea och Danske Bank är kritiska till Jyske Banks beslut att stoppa företagskunder som inte har någon revisor. Enligt Nordea vore det fel att utesluta en hel grupp från att bli kunder i banken..

DI - 1 timme sedan

Chockförlust sänker storbankens aktie

Den tyska storbanken Deutsche Banks aktiekurs faller kraftigt efter chocksiffror på onsdagsmorgonen. Förlusten under det andra kvartalet blev drygt 32 miljarder kronor, vilket var värre än befarat..

DI - 1 timme sedan

Sämre humör än väntat i den tyska tillverkningsindustrin

Den tyska industrins kombinerade inköpschefsindex landade på 51,7 i juli enligt preliminära siffror från IHS Markit. Väntat var ett index på 52,5 enligt Reuters prognossammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Modejätten faller på potentiell aktieförsäljning

Det tyska klädmärket Hugo Boss aktie föll med nära 3 procent i onsdagens öppningshandel i Frankfurt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.