DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 13:04

DI - 10 jul 19 kl. 05:01

Växte ur gruvan: ”Ett brinnande intresse att ta sig utanför grindarna”I 30 år har Bolidens Aitikgruva varit bas för Gällivare Frakt.  Men efter generationsskiftet i transport- och anläggningsföretaget har man också brutit ny mark – och fått en kraftig tillväxtskjuts på vägen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bolidens Aitikgruva, Gällivare Frakt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växteur , gruvanEtt , brinnande, intresseatt ta sig , utanför grindarna
YLE - 18 jul 17 kl. 10:11

Svante Lundgren väckte även de morgontrötta eleverna med sitt brinnande intresse

En av de åboländska lärarna som lyfts upp i satsningen ”Alla tiders lärare” är Svante Lundgren. Han undervisade i religion och psykologi i Pargas Svenska Gymnasium 1990-1998. Även om Svante Lundgrens karriär som lärare inte var särskilt lång, gjorde han ett starkt intryck på många elever.

Nya Wermlands Tidningen - 09 okt 14 kl. 06:00

Brinnande intresse för kultur

Med ett brinnande intresse för kultur och bibliotek känner Katarina Kristoffersson att hon har hamnat helt rätt. Sedan augusti är hon kulturchef i Säffle kommun..

YLE - 11 jun 14 kl. 20:13

Lärare med ett brinnande intresse för språk

När folk frågar hur många språk Camilla Fellman talar brukar hon svara att hon kan fyra språk bra och fyra andra lite sämre, för språk är nånting hon brinner för, och hon jobbar också som språklärare. Camilla är gift och skild två gånger, och det har hon aldrig gjort någon hemlighet av. När hon undervisade invandrare i svenska och finska så berättade hon alltid det här genast när hon presenterade sig.

Nerikes Allehanda - 02 nov 15 kl. 05:15

Brinnande intresse för kåren

Rivstart blev det när öppet hus hölls på brandstationen i Kopparberg.– Vi hoppas kunna skapa intresse för vår verksamhet, säger kårchef Henrik Karlsson..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Erik Portelius växte upp med fotbollen i Skåre

Erik Portelius har alltsedan ungdomsåren haft brinnande intresse för människokroppens uppbyggnad. Intresset fanns där kanske inte riktigt grundlagt när han som 10-åring var målvakt i Hertzöga BK..

Skånskan - 16 sep 13 kl. 23:30

Ett fängslande intresse för Mac

Det startade redan på slutet av 80-talet och håller i sig än i dag. 80-årige Helge Olsson har ett brinnande intresse för Macdatorer..

Dagensanalys.se - 03 jul 17 kl. 10:25

Sökes: Produktutvecklare med intresse för träning

Vill du bli en del av produktvecklingsteamet hos Nordens största företag inom försäljning av kosttillskott? De söker just nu en självgående och driven produktutvecklare med ett brinnande intresse för träning och hälsa. Som produktutvecklare på HSNG AB (Grymgrossisten.

Sydöstran - 27 jan 11 kl. 03:00

Med brinnande intresse för ämnet som genomsyrar allt

KARLSKRONA ? Kemi är ju livet, det finns överallt, utbrister Johannes Koch på frågan varför kemi är så roligt.
Och under hela 2011 uppmärksammas just kemi av FN.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Brinnande intresse för brandmannayrket

Rekryteringen av deltidsbrandmän är ett stort problem runt om i landet.
Vid räddningstjänsten i Vansbro går man mot strömmen..

ÖstersundsPosten - 09 maj 13 kl. 10:42

Emma har ett brinnande intresse

Det är utmaningen och viljan att lära sig något nytt som lockar. Och att få leka med eld. Emma Hörnell vill locka med sig fler att leka med rockring och poi, ett redskap hon lärde känna på allvar på Nya Zeeland..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nu avgörs brittiska partiledarstriden – Di TV sänder direkt

I dag meddelas vem som vinner partiledarstriden i Tories och som därmed tar över efter Theresa May som premiärminister i Storbritannien..

DI - 10 minuter sedan

Stockholmsbörsen fortsätter upp – skogsbolag i topp

Tisdagsförmiddagens uppgång på Stockholmsbörsen stärktes framåt lunchtid med SCA och SKF i täten bland storbolagen. Finländska UPM-Kymmene lyftes efter sin rapport och drog med sig den svenska skogssektorn..

DI - 30 minuter sedan

Klart: Loxam köper Ramirent för 10 miljarder

Franska Loxam köper finsksvenska maskinuthyraren Ramirent i en affär värd motsvarande 10,4 miljarder kronor. .

DI - 1 timme sedan

Verktygsbolagets resultat i andra kvartalet bättre än väntat

Verktygsbolaget Stanley Black & Decker redovisar ett justerat resultat per aktie på 2,66 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 1 timme sedan

Sämre orderläge för den brittiska industrin i juli

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i juli jämfört med föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Världens största gruvbolag sätter upp nya miljömål

Det australiensk-brittiska gruvföretaget BHP, världens största gruvbolag, kommer att nästkommande år sätta offentliga mål vad gäller minskning av växthusutsläpp från sina produkter även efter att de sålts. I takt med att de nya målen sätts förväntas BHP ligga i framkant vad gäller hanteringen av klimatförändringen inom industrisegmentet. .

DI - 1 timme sedan

Lindt trotsar mättad chokladmarknad – aktien stiger

Den schweiziske chokladtillverkaren Lindt & Spruengli, med varumärken som Lindt Excellence och Toblerone, trotsade den mättade västerländska marknaden och rapporterade positiv tillväxt inom såväl försäljning som resultat för det första halvåret 2019, skriver Reuters..

DI - 1 timme sedan

Precise Biometrics rusar efter Mastercard-nyhet

Biometribolaget Precise Biometrics algoritmlösning Precise Biomatch Card, för fingeravtrycksigenkänning i smarta kort, är genom partnerskapet med NXP integrerad i en säker processmodul för smarta kort..

DI - 1 timme sedan

Midsona förvärvar Alimentation Santé för drygt 600 miljoner

Midsona avser förvärva Alimentation Santé som är verksamt inom ekologiska och växtbaserade livsmedel i Frankrike och Spanien. Köpeskillingen uppgår till 57,5 miljoner euro eller 604 miljoner kronor på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Rapportsmockor för Nordstjernan – hundratals miljoner upp i rök

Nordstjernan kan lägga ett dystert andra kvartal till handlingarna efter att fyra av investeringsbolagets fem största, svenska portföljbolag fallit på sina rapportsläpp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.