DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 11:12

DI - 09 jul 19 kl. 21:29

Parlamentet röstade för förslag som ska förhindra avtalslös brexitBrittiska parlamentsledamöter röstade på tisdagskvällen för ett förslag som ska förhindra att den kommande premiärministern ska kunna tvinga fram en brexit utan avtal. Det skriver Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parlamentet, röstadeför , förslagsom ska , förhindra, avtalslös, brexit
DN - 04 apr 19 kl. 00:42

Parlamentet röstade för att försena Brexit

Det brittiska parlamentet röstade sent på onsdagskvällen igenom ett lagförslag som ska tvinga premiärminister Theresa May att be om en förlängning av betänketiden gentemot EU. Detta för att förhindra en hård Brexit utan avtal..

Sydsvenskan - 10 maj 13 kl. 06:30

Miljöministrar pressar EU- parlamentet

Nio oroliga miljöministrar, däribland Lena Ek (C), har skrivit brev till alla EU-parlamentariker för att förhindra att systemet med utsläppshandel skjuts i sank.För en knapp månad sedan röstade EU-parlamentet, inklusive fyra svenska moderater, överraskande nej till ett förslag om att frysa auktioneringen av utsläppsrätter för att pressa upp priset.Nu är frågan tillbaka i parlamentets miljöutskott och Ek är angelägen att parlamentarikerna stödjer förslaget nästa gång..

BT - 25 maj 14 kl. 08:16

Klimatfrågan ? EU:s stora utmaning

Inom några decennier hotar jordens klimat att gå över styr om inte växthusgasutsläppen minskar. Och människors hälsa kan ha påverkats allvarligt av långtidseffekterna från tusentals okända kemikalier som i?dag översvämmar vår vardag.

Alliansfritt Sverige - 11 mar 14 kl. 09:45

Marit Paulsen är mycket, men ingen djur- och landsbygdsvän

Marit Paulsen är Folkpartets toppkandidat till Europaparlamentsvalet. Hon framställer sig gärna som den där vanliga människan som gillar EU, men samtidigt värnar djur och landsbygd. Inget kunde vara mer fel.

BT - 13 dec 14 kl. 10:37

Hoppet står till Fru Europa

När tyska kristdemokraterna CDU:s 27:e kongress omvalde 60-åriga Angela Merkel i en av Kölnmässans hallar i tisdags var det för åttonde gången. 884 av 914 delegater röstade ja. Men populariteten sträcker sig långt utanför partikretsen.

Kristianstadsbladet - 09 maj 13 kl. 13:38

Miljöministrar pressar EU-parlament


Nio oroliga miljöministrar, däribland Lena Ek (C), har skrivit brev till alla EU-parlamentariker för att förhindra att systemet med utsläppshandel skjuts i sank.För en knapp månad sedan röstade EU-parlamentet, inklusive fyra svenska moderater, överraskande nej till ett förslag om att frysa auktioneringen av utsläppsrätter för att pressa upp priset.Nu är frågan tillbaka i parlamentets miljöutskott och Ek är angelägen att parlamentarikerna stödjer förslaget nästa gång.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 13 kl. 13:40

Miljöministrar pressar EU-parlament

Nio oroliga miljöministrar, däribland Lena Ek (C), har skrivit brev till alla EU-parlamentariker för att förhindra att systemet med utsläppshandel skjuts i sank. För en knapp månad sedan röstade EU-parlamentet, inklusive fyra svenska moderater, överraskande nej till ett förslag om att frysa auktioneringen av utsläppsrätter för att pressa upp priset..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Elos Medtech dubblar vinsten

Medicinteknikbolaget Elos Medtech redovisar ett resultat efter skatt på 6,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (3,4). Resultatet per aktie uppgick till 0:82 kronor (0:42)..

DI - 10 minuter sedan

Vinsttapp för Hexpol – aktien faller

Polymerbolaget Hexpol redovisade ett rörelseresultat på 551 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 vilket var lägre än de 561 Mkr bolaget redovisade under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 581 Mkr enligt Bloombergs sammanställning. Aktien faller med 4,5 procent.

DI - 15 minuter sedan

Enorama Pharma stiger på positiva signaler om ansökan till Läkemedelsverket

Läkemedelsverket har bara begärt mindre ändringar i Enorama Pharmas registreringsansökan för bolagets medicinska tuggummin. Aktien stiger på beskedet..

DI - 15 minuter sedan

Halvårsrapport januari-juni 2019

Andra kvartalet 2019 – Ökad försäljning och strategiskt förvärv Försäljningen ökade med 6 procent till 3 685 MSEK (3 461).   EBITA uppgick till 566 MSEK (568). EBITA marginalen uppgick till 15,4 procent (16,4).

DI - 15 minuter sedan

Elos Medtech Delårsrapport 1 Januari - 30 Juni, 2019

GOD TILLVÄXT OCH FÖRBÄTTRAD RÖRELSEMARGINAL April - juni 2019 • Nettoomsättningen för andra kvartalet ökade och uppgick till 184,1 MSEK (166,0), vilket motsvarar en organisk tillväxt på 10,9 procent. Efter valutajusteringar var tillväxten 7,1 procent. • Rörelseresultatet uppgick till 15,6 MSEK (5,2)..

DI - 15 minuter sedan

Finsk finansfamilj tar stor position i gruvbolaget Endomins

Den finländska finansfamiljen Herlin, som bland annat är storägare i Eltel, har köpt aktier i gruvbolaget Endomines. Totalt sitter familjen Herlin nu på aktier motsvarande 12,6 procent av kapitalet och rösterna..

DI - 15 minuter sedan

Brittiska detaljhandelsförsäljningen steg oväntat i juni

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, steg 1 procent i juni, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,8 procent..

DI - 15 minuter sedan

Läkemedelsjätte höjer helårsprognoser – aktien stiger

Läkemedelsbolaget Novartis höjer guidningen för resultat och vinst efter att bolagets generikaenhet framgångsrikt lyckats konkurrera med flera av konkurrenternas storsäljare. Aktien öppnade uppåt på torsdagen..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Sjunkande räntor efter svag bostadsstatisk

Dollarn försvagades på torsdagen och räntor sjönk några punkter efter svag amerikansk bostadsstatistik på onsdagseftermiddagen, fortsatt oro kopplad till handelskonflikten mellan USA och Kina och bolagsrapporter som ger en dystrare bild av den globala ekonomin. .

DI - 30 minuter sedan

Sensys Gatso tar order i Sydamerika värd 9,2 miljoner

Sensys Gatso Group, verksamt inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA fått en order från Colombia. Värdet på kontraktet uppgår till 9,2 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.