DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 13:02

DI - 09 jul 19 kl. 19:45

Ny nedgång för kopparprisetKopparpriset sjönk på tisdagen med 1,2 procent till 5.822 dollar per ton på London Metal Exchange. Det rapporterar Reuters.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
London Metal Exchange, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny nedgångför , kopparpriset
PrivataAffärer - 06 jul 15 kl. 13:49

Kopparpriset på väg nedåt

Kopparpriset föll på måndagsmorgonen över 3 procent och tangerar därmed nivåer som inte setts sedan i början av februari. Än är nedgången dock inte över och en ny årslägstanotering är långt ifrån osannolik....

Affärsvärlden - 25 jul 13 kl. 11:48

Breda nedgångar för råvaror

Efter en lite blandad utveckling under morgonen har råvarorna vänt ned på bred front under förmiddagen. Nedgångarna följer ett allmänt svagt riskklimat med sjunkande börser i Europa och Asien, men också mer specifika faktorer där kopparpriset tyngs av utbudsoro och svaga signaler från Kina, världens största konsument av metallen..

DI - 11 apr 14 kl. 08:17

Asien: Kraftiga nedgångar

Asienbörserna backade på fredagen efter betydande nedgångar i New York på torsdagen och det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 sjönk i den högsta takten på tre veckor. Tillväxtmarknadsvalutor och kopparpriset backade, och teknikbolagsaktier var åter på minus med Tencent, Asiens största internetbolag, som största sänke i indexet..

DI - 17 mar 17 kl. 09:00

Råvaror: Nedgång för koppar

Råvarupriserna visade under fredagsmorgonen mestadels mindre förändringar. Kopparpriset backade tillbaka under fredagen från noteringar som legat på de högsta nivåerna sedan början av månaden. Trots nedgången är kopparn dock upp över 2 procent för veckan som helhet..

PrivataAffärer - 02 jul 13 kl. 11:57

Kopparpriset mot strömmen

Råvarupriserna steg på bred front på tisdagens förmiddagshandel, med undantag för koppar som visade mindre nedgångar....

DI - 15 maj 17 kl. 19:45

Billigare koppar är ett hot mot börsen

Nedgången i kopparpriset är både en negativ indikator för Kinas ekonomi och för Stockholmsbörsen. ”Vi tror att kopparpriset reagerar på en inbromsning i Kinas ekonomi. Börsen har ännu inte reagerat på det men den är inte immun i längden”, säger Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken..

DI - 25 jul 13 kl. 11:48

Råvaror: Kina pressar kopparn

Efter en lite blandad utveckling under morgonen har råvarorna vänt ned på bred front under förmiddagen. Nedgångarna följer ett allmänt svagt riskklimat med sjunkande börser i Europa och Asien, men också mer specifika faktorer där kopparpriset tyngs av utbudsoro och svaga signaler från Kina, världens största konsument av metallen..

DI - 12 mar 14 kl. 14:35

Råvaror: Oljepriset faller

Prisförändringarna på råvaror spretar åt olika riktningar på onsdagen, där WTI-oljan utökar nedgångarna under 100-dollarstrecket medan kopparpriset stabiliseras något efter de senaste dagarnas ras..

DI - 10 jun 14 kl. 08:50

Råvaror: Kopparn bryter nedåttrend

Oljepriset stiger svagt på tisdagsmorgonen, efter uppgångar på måndagen. Även priset på ädelmetaller stiger något medan basmetallerna handlas blandat. Kopparpriset stiger något och bryter därmed fem dagars raka nedgångar..

DI - 10 jun 14 kl. 18:56

Råvaror: Koppar vände nedåt

Spreaden mellan WTI och Brent fortsatte minska, sedan Brentoljan vänt nedåt på tisdagen. Samtidigt vände kopparpriset uppåt efter fem dagars raka nedgångar. Guldet handlades högre..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Autoliv sänker försäljningsprognosen

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv sänker sin försäljningsprognos för helåret. Istället för en organisk tillväxt på 5 procent väntas nu mellan 1 och 3 procent..

DI - 1 timme sedan

Hatten av – ibland är paranoia inte så tokigt

Paranoia må vara ohälsosamt för privatpersoner men suveräna Evolution Gaming bevisar att det är nyttigt för ett börsbolag. Det är bara att lyfta på hatten..

DI - 1 timme sedan

Japan: Sydkorea måste återuppbygga förtroendet

Sydkorea måste återuppbygga sitt förtroende hos Japan för att diskussionerna länderna i mellan ska kunna fortsätta..

DI - 1 timme sedan

12.00: Upp till bevis – hör Autolivs vd om rapporten

Klockan 12.00 är det dags för Autoliv att släppa sin kvartalsrapport. Di TV direktsänder en intervju med vd Mikael Bratt..

DI - 1 timme sedan

Högre omsättning men lägre resultat för Bravida

Installationsbolaget Bravida ökade omsättningen på årsbasis under det andra kvartalet. Rörelseresultatet och rörelsemarginalen minskade dock jämfört med motsvarande period 22018..

DI - 1 timme sedan

Gymkedjan vinstvarnar – omställningskostnader tynger

Actic meddelar att omställningskostnader kommer att belasta andra kvartalet och preliminärt uppgår rörelseresultatet till cirka 0 miljoner kronor under kvartalet, jämfört med cirka 20 miljoner motsvarande kvartal i fjol. Nettoomsättningen under det andra kvartalet bedöms vara i linje med föregående år..

DI - 1 timme sedan

Rapportrally för börsstjärnan – så var fredagens rapporter

Rapportfloden forsade vidare med full kraft under fredagen och delårsskörden fortsatte att bjuda på kraftiga kursreaktioner. Di har sammanfattat höjdpunkterna ur morgonens kvartalsrapporter. .

DI - 1 timme sedan

Bolidens vd tankar aktier i kursfallet

Bolidens vd Mikael Staffas har efter fredagens halvårsrapport köpt 3.000 aktier i gruvbolaget för drygt 0,6 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 2 timmar sedan

Glödheta skogen svalnar

Vinsten faller för skogsjätten Stora Enso, visar halvårsrapporten. Osäkerheten kring skogskonjunkturen tilltar och bolaget utökar därför sitt besparingsprogram. Aktien är lågt värderad men priserna på skogsprodukter är under press..

DI - 2 timmar sedan

500 procent upp – nu rasar kursraketen mystiskt

I fredagshandeln är aktien ner omkring 15 procent under väldigt stor omsättning. Aktien har exempelvis omsatt mer pengar än storbolag som Telia, Sandvik och Assa Abloy hittills i handeln. Spectracure har sin bakgrund i Lunds universitets och fokuserar på cancer­­­behandlingar med medicin­­tekniska system med laserljus­­källor och foto­reaktiva läkemedel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.