DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 12:47

DI - 09 jul 19 kl. 18:43

Mexikos finansminister avgår – peson försvagas mot dollarnMexikos finansminister Carlos Urzua meddelade på tisdagen att han avgår. Den mexikanska peson försvagas med omkring 1,7 procent mot dollarn efter beskedet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Carlos Urzua

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mexikos, finansminister, avgår, peson, försvagasmot , dollarn
DI - 20 okt 16 kl. 09:48

Mexikos valuta lyfter efter debatten

Mexikanska peson visar vägen i amerikanska presidentvalet. Peson stiger efter den sista debatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump..

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 18 kl. 11:19

Mexikos svar: Fläsktullar på USA

Mexikos regering har beslutat att införa tullar på fläsk, stål, ost, äpplen och potatis från USA. Det handlar om motåtgärder till följd av USA:s tullar på stål och aluminium. Den mexikanska valutan, peson, pressas hårt av vad som är på väg att utvecklas.

DI - 16 dec 15 kl. 17:29

Argentina väntas släppa peson fri

Argentinas finansminister Alfonso Prat-Gay ska hålla en presskonferens, klockan 18.00 lokal till i Buenos Aires, där kan kommer att annonsera slopade valutakontroller och en flytande växelkurs för peson..

DI - 11 nov 16 kl. 10:27

Mexikos mardröm förvärras

Den mexikanska peson försvagades kraftigt mot dollarn efter att det stod klart att Donald Trump är USA:s nästa president. Fallet fortsatte sedan på torsdagen och fredagen – men flera analytiker spår att det kan bli ännu värre. Det skriver Bloomberg..

DI - 31 maj 19 kl. 11:18

Mexikos svar till Trump: ”Så löser man inte sociala problem”

Den mexikanska peson föll direkt 2,7 procent mot dollarn och euron efter att president Donald Trump sent på torsdagen utfärdat sin varning om nya amerikanska tullar på import från Mexiko. Den mexikanske presidenten svarade direkt..

SR - 26 sep 18 kl. 06:01

Argentinas centralbankschef avgår

Avgången kom mitt under en generalstrejk och samtidigt som president Mauricio Macri befinner sig i New York för att förhandla slutpunkterna för ett stort nödlån från Internationella Valutafonden. Beskedet fick peson att tappa i värde..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Autoliv sänker försäljningsprognosen

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv sänker sin försäljningsprognos för helåret. Istället för en organisk tillväxt på 5 procent väntas nu mellan 1 och 3 procent..

DI - 45 minuter sedan

Hatten av – ibland är paranoia inte så tokigt

Paranoia må vara ohälsosamt för privatpersoner men suveräna Evolution Gaming bevisar att det är nyttigt för ett börsbolag. Det är bara att lyfta på hatten..

DI - 45 minuter sedan

Japan: Sydkorea måste återuppbygga förtroendet

Sydkorea måste återuppbygga sitt förtroende hos Japan för att diskussionerna länderna i mellan ska kunna fortsätta..

DI - 1 timme sedan

12.00: Upp till bevis – hör Autolivs vd om rapporten

Klockan 12.00 är det dags för Autoliv att släppa sin kvartalsrapport. Di TV direktsänder en intervju med vd Mikael Bratt..

DI - 1 timme sedan

Högre omsättning men lägre resultat för Bravida

Installationsbolaget Bravida ökade omsättningen på årsbasis under det andra kvartalet. Rörelseresultatet och rörelsemarginalen minskade dock jämfört med motsvarande period 22018..

DI - 1 timme sedan

Gymkedjan vinstvarnar – omställningskostnader tynger

Actic meddelar att omställningskostnader kommer att belasta andra kvartalet och preliminärt uppgår rörelseresultatet till cirka 0 miljoner kronor under kvartalet, jämfört med cirka 20 miljoner motsvarande kvartal i fjol. Nettoomsättningen under det andra kvartalet bedöms vara i linje med föregående år..

DI - 1 timme sedan

Rapportrally för börsstjärnan – så var fredagens rapporter

Rapportfloden forsade vidare med full kraft under fredagen och delårsskörden fortsatte att bjuda på kraftiga kursreaktioner. Di har sammanfattat höjdpunkterna ur morgonens kvartalsrapporter. .

DI - 1 timme sedan

Bolidens vd tankar aktier i kursfallet

Bolidens vd Mikael Staffas har efter fredagens halvårsrapport köpt 3.000 aktier i gruvbolaget för drygt 0,6 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 1 timme sedan

Glödheta skogen svalnar

Vinsten faller för skogsjätten Stora Enso, visar halvårsrapporten. Osäkerheten kring skogskonjunkturen tilltar och bolaget utökar därför sitt besparingsprogram. Aktien är lågt värderad men priserna på skogsprodukter är under press..

DI - 2 timmar sedan

500 procent upp – nu rasar kursraketen mystiskt

I fredagshandeln är aktien ner omkring 15 procent under väldigt stor omsättning. Aktien har exempelvis omsatt mer pengar än storbolag som Telia, Sandvik och Assa Abloy hittills i handeln. Spectracure har sin bakgrund i Lunds universitets och fokuserar på cancer­­­behandlingar med medicin­­tekniska system med laserljus­­källor och foto­reaktiva läkemedel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.