DI > Ekonomi

Sunday, 21 July, 15:09

DI - 09 jul 19 kl. 17:51

ABB:s vd ser inbromsning på vissa slutmarknaderIndustriföretaget ABB räknar med ett turbulent 2019 och ser inbromsningar på vissa slutmarknader där bolaget är verksamma. Det sade vd Peter Voser i en intervju med Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Peter Voser, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABB:svd , ser, inbromsning, vissa, slutmarknader
DI - 25 jul 13 kl. 06:38

ABB: "Vi ser en hoppfull trend"

Kraft- och automationsföretaget ABB ser en hoppfull trend i den sekventiella orderingången i andra kvartalet jämfört med första kvartalet..

DI - 06 sep 18 kl. 15:19

Analytikernas nya dom: ABB styckas

Allt fler analytiker räknar nu på en uppdelning av ABB och ser betydande vinster för aktieägarna. SEB har släppt en styckningsanalys där kraftdivisionen Power Grids värderas till uppemot 145 miljarder kronor och DNB flaggar samtidigt för att en styckning rycker närmare..

YLE - 27 okt 16 kl. 10:14

Minskad orderingång för ABB

ABB:s orderingång minskade med 13 procent. Marknaderna i Europa och i Nord- och Sydamerika är tröga. Under årets tredje kvartal minskade ABB:s orderingång med 13 procent jämfört med i fjol.

Affärsvärlden - 04 sep 13 kl. 14:48

Verkstadsbolagen känner av Indiens inbromsning

Den pågående indiska konjunkturnedgången, senast manifesterad i svaga PMI-siffror på måndagen, syns än så länge med varierande tydlighetsgrad bland svenska verkstadsföretag med verksamhet i landet. Medan brett exponerade SKF och ABB betecknar marknaderna där som klart utmanande ser mer specialiserade aktörer som Gunnebo och Saab mindre av avmattningen..

Cornucopia - 23 sep 14 kl. 13:02

SEB: Ekonomisk inbromsning och lågkonjunktur väntas

SEB har uppdaterat sin GLEI-analys, Global Leading Indicator, publicerad i deras rapport Nordic Equity Macro Model September 2014, och menar att kontraktionen fortsätter och att OECD-ländernas ekonomier går in i negativt område och lågkonjunktur efter årsskiftet. Man rekommenderar dock inte att gå ur aktiemarknaderna.

GLEI-indikatorn är utarbetad för att prognosticera OECD:s ledande indikator, OECD CLI, med sex månader.

YLE - 25 jul 13 kl. 13:15

"Förvånande bra" kvartal för ABB

Industrikoncernen ABB gjorde ett bra andra kvartal 2013. Trots att ordermängden var mindre än för samma tid förra året ökade både omsättningen och vinsten. Omsättningen ökade från 9,66 till 10,22 miljarder dollar.

DI - 27 apr 11 kl. 06:18

ABB ser prisstabilisering

Samtidigt som överkapacitet består i vissa sencykliska infrastrukturrelaterade verksamheter har priserna stabiliserats i många sektorer. Det skriver ABB i rapporten för det första kvartalet under rubriken utsikter..

YLE - 18 okt 16 kl. 10:21

Dystra utsikter för ABB i Vasa

Det går trögt inom de branscher som är viktiga för ABB i Vasa. Och det ser inte ut att bli bättre den närmaste framtiden. Så kommenterar fabrikschefen det faktum att man nu inlett samarbetsförhandlingar.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 07:29

Flera källor: ABB knoppar av Power Grids

ABB har enligt uppgifterna anlitat Credit Suisse och Dyal, en mindre rådgivningsfirma grundad av den före detta Goldman Sachs-medarbetaren Gordon Dyal, gällande en försäljning eller en avknoppning av divisionen. ABB har jobbat med dessa två rådgivare tidigare, men takten i deras arbete gällande Power Grids har nu skruvats upp, skriver Bloomberg. Styrelsen i ABB kommer troligen före årsskiftet ta ett beslut om huruvida en transaktion ska genomföras eller inte.

BT - 24 okt 13 kl. 10:05

ABB bättre än väntat

ABB redovisar en vinst efter skatt på 835 miljoner dollar, motsvarande cirka 5,3 miljarder kronor, för tredje kvartalet. - Vi har lyckats med att förbättra lönsamheten, säger Sverige-vd:n Johan Söderström.Industrikoncernens siffror kan jämföras med nettovinsten på 759 miljoner kronor motsvarande period 2012.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Abes block mot seger i japanska valet

Japans premiärminister Shinzo Abes block ser ut att behålla sin majoritet i det japanska valet till överhuset. Han kan då bli den som har innehaft posten längst i landet..

DI - 2 timmar sedan

Kassakris för Lernia – kan tvingas be staten om pengar

På grund av Arbetsförmedlingens besparingar riskerar statligt ägda Lernia att behöva ta in bidrag från staten, enligt uppgifter till Di. Samtidigt använder myndigheten inte de ekonomiska resurser som finns att tillgå..

DI - 2 timmar sedan

Rekordfå inskrivna på Arbetsförmedlingen

Antalet inskrivna på Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildning och stöd och matchning har inte varit så låga sedan verksamheternas begynnelse. Samtidigt använder myndigheten inte upp de resurser som finns att tillgå från M/KD-budgeten. .

DI - 4 timmar sedan

Nya protester i Hongkong – stora avspärrningar

Polisen i Hongkong har spärrat av stora delar av staden då nya protester har tagit fart. Tusentals demonstranter har samlats för att tåga genom ett stort affärsområde i stadens centrala delar..

DI - 4 timmar sedan

Iran: Besättningsmännen på Stena Impero är vid god hälsa

Iran uppger att besättningsmännen på det beslagtagna fartyget Stena Impero är vid god vigör. Men än syns ingen lösning på konflikten, som trappat upp spänningarna i Persiska viken..

DI - 5 timmar sedan

50 år efter månfärden – svenska bolag ska hjälpa Nasa till Mars

I helgen är det 50 år sedan Neil Armstrong tog de första stegen på månen. När rymdvärlden nu planerar att sätta människan på nästa himlakropp – Mars – är flera svenska företag inblandade. ”Jag tror att vi kan vara på Mars på 2030-talet”, säger Mia Caderas på OHB Sweden som just nu samarbetar med Nasa och Esa..

DI - 6 timmar sedan

Storbritannien vänder sig till FN – anklagar Iran

Storbritannien säger i ett brev till FN:s säkerhetsråd att Iran bröt mot gällande lagar när ett brittiskflaggat fartyg beslagtogs..

DI - 7 timmar sedan

Karriärcoachen: Så lyckas du med karriärbytet

Har semestern fått dig att omvärdera ditt jobb? Om tanken på att gå tillbaka till samma arbetsplats efter ledigheten inte lockar gäller det att lägga upp en strategi. Karriärcoachen Viveka Andersson ger konkreta råd om hur du bäst kommer vidare i karriären, och använder semestern till att ta första steget..

DI - 17 timmar sedan

Succéskådisen om nya rollen i filmen Quick: ”Hittepå-figur”

Dramatenskådespelaren Jonas Karlsson spelar framlidne Hannes Råstam, vars grävande journalistik ledde till Thomas Quicks frikännande, i den nya långfilmen Quick.   Därefter står Godot, en musikalfilm och regidebut på tur..

DI - 18 timmar sedan

Elbolag kritiseras för dålig prisinformation

Konsumentverket har granskat 13 elbolags hemsidor. Samtliga kritiseras för otydlig prisinformation – och nu kräver myndigheten åtgärder, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.